ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ

Λίγο το πρόγραμμα των Πανελληνίων αγώνων, λίγο η φιλοξενία σε φίλους επισκέπτες και … πολύ το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, μας κρατούν ακόμη εντός έδρας! Ε! βάλαμε και εμείς το χεράκι μας! δε θα μπορούσαμε να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και να μην κάνουμε «τα πάντα» για να δούμε με την ησυχία μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες (ξενύχτι στο μπαλκόνι κάθε βράδυ)!
Ε! αφού είμαστε εντός έδρας και από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (Τ.Σ. κ. Χρυσοστομίδη) πήραμε τα αναλυτικά -για κάθε σύλλογο- αποτελέσματα των Διασυλλογικών αγώνων, σας τα κοινοποιούμε.  

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ συλλόγων ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ

Αρπάζουμε την ευκαιρία και «τραβάμε την κουρτίνα» από το παράθυρο, για να μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα, ο μεν σύλλογος «προς τα έξω» (τους αθλητές του), οι δε αθλητές και οι γονείς «προς τα μέσα» (το σύλλογό τους).

Το τι θα «δει» η κάθε πλευρά, θα καθορίσει και την αμφίδρομη σχέση (σεβασμού και συνέπειας)  που πρέπει να υπάρχει  ανάμεσα σε αθλητές και σύλλογο, για να καταλήξει πιθανά σε σχέση αμοιβαίας εκτίμησης.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
Βλέποντας οι αθλητές καθαρά «προς τα μέσα» (τη λειτουργία του συλλόγου) και το πώς αντιμετωπίζεται ο κάθε αθλητής από το Δ.Σ. και τους προπονητές  (αν νοιάζονται, αν ενδιαφέρονται πραγματικά, αν κάνουν ό,τι μπορούν για τους αθλητές τους),  θα είναι σε θέση να απαντήσουν στην ερώτηση:
«Γιατί να προτιμήσω αυτό το σύλλογο και όχι τον παραδίπλα;» Τι μου προσφέρει;

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Βλέποντας από την άλλη,  ο σύλλογος «προς τα έξω» (τη συμπεριφορά των αθλητών του) και το πώς αντιμετωπίζουν το σύλλογο (αν νοιάζονται, αν ενδιαφέρονται πραγματικά, αν κάνουν ό,τι μπορούν για το σύλλογό τους), θα είναι σε θέση να απαντήσει στο ερώτημα:
«Γιατί να θέλω αυτόν τον αθλητή στη δύναμή μου; Τι μου προσφέρει;)

Επειδή πάντα υπάρχει και η «άλλη πλευρά» από την οποία η κάθε κίνηση, κάθε ενέργεια, κάθε πράξη,  ίσως να φαίνεται διαφορετικά, γιαυτό -τουλάχιστον εμείς που το γνωρίζουμε- πριν «αποφασίσουμε» έχουμε το νου μας να ρίχνουμε και πολλές ματιές «στο οποιοδήποτε θέμα» και από την άλλη πλευρά.
Σίγουρα κοιτώντας περιστασιακά και από την άλλη πλευρά, δεν τα βλέπουμε όλα. Ίσως βλέπουμε μόνον μερικά από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το «σωστό και το δίκαιο» και ίσως οι αποφάσεις μας να μην είναι οι πλέον σωστές! Πολύ πιθανό.
Όμως είναι άλλο να έχεις το νου σου να δεις και από την άλλη πλευρά και ίσως να μην τα δεις όλα, και άλλο το να μη σκεφτώ καθόλου να δω και από την άλλη πλευρά!

ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ σε διάφορες περιπτώσεις όχι μόνο δε βλέπουν από «την άλλη πλευρά» αλλά τις περισσότερες φορές -δεν ξέρουν καν- ότι υπάρχει παράθυρο, που ανοίγοντάς το μπορούν να δουν και να μάθουν και πράγματα διαφορετικά.
Και καλά αν είναι παιδιά ή νέοι, ίσως δεν τους το είπε κανείς, ίσως δεν έτυχε ποτέ να το ακούσουν –συγχωρεμένοι- αλλά και αυτοί κάποτε πρέπει να μάθουν (να μια ευκαιρία).

Όταν όμως αυτοί που βλέπουν -μόνον ό,τι είναι μπροστά τους- είναι μεγάλοι;
Τότε κάπου η ισορροπία χαλάει, κάπου αρχίζει να ισχύει το «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».

Στην περίπτωση αθλητών που, αφενός μεν δεν ανταποκρίθηκαν στις ελάχιστες υποχρεώσεις τους προς το σύλλογο (δεν αγωνίστηκαν για το σύλλογο ή δε σκέφτηκαν το καλό του συλλόγου) και αφετέρου ζητούν και απαιτούν … η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση «Γιατί να θέλω αυτόν τον αθλητή στη δύναμή μου; Τι μου προσφέρει;) είναι πολύ εύκολη για τον κάθε σύλλογο….
Ο καθένας μπορεί να τη δώσει…

Με την ευκαιρία ρίξτε μια ματιά στο:
ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Α) «Ανοίγουμε την πόρτα» για να γνωρίσουμε την αμοιβαία σχέση αγάπης και ειλικρινούς ενδιαφέροντος, που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ αθλητών και συλλόγου.

Β) Χτυπάμε το καμπανάκι της «αμφίδρομης συνέπειας» που θα πρέπει να ισχύει σε κάθε προσωπική σχέση, σε κάθε επαγγελματική συναλλαγή, ώστε να καταλήγει σε «αμοιβαία εκτίμηση».

Χωρίς να υπάρχει αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση καμία σχέση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει αλλά και δεν είναι επιθυμητή, είτε από το ένα σκέλος είτε από το δεύτερο.

 

Καλοκαιριάτικα πάλι σε μπελάδες μας βάλατε … έχουμε να βγάλουμε και χιλιόμετρα … πολλά χιλιόμετρα.  
Η 15νθήμερη «απόδρασή» μας ξεκινάει στις 22 Αυγούστου και τελειώνει στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ραντεβού με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου,  μπροστά στο κυλικείο του Καυτανζογλείου (οι μεγάλοι στις 18:00 οι μικροί και οι νέοι αθλητές στις 19:00).

Προσοχή! στις δύο παραπάνω ερωτήσεις, όταν θα έρθει η ώρα να πάρετε αποφάσεις (μερικοί γονείς και μερικοί αθλητές).

Καλά να περνάτε.

print

Written by