ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ – «ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ …

ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ «ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ» 
«
ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ» : Στα παλιά αγροτικά σπίτια, καρπός που κρεμιέται (από το ταβάνι) για να συντηρηθεί ή να ωριμάσει.

Όλοι σκιζόμαστε να κάνουμε «Αθλητισμό». Άλλος κλωτσάει τη μπάλα, άλλος τη βαράει δυνατά, άλλος την πετάει με δύναμη, άλλος τρέχει (από 100μ. μέχρι και … μαραθώνιο 42.195μ.), άλλος πηδάει ψηλά ή μακριά,  άλλος ρίχνει μακριά, άλλος κολυμπάει άλλος, άλλος. … όλοι αυτοί κάνουν «Αθλητισμό».

Λίγο πολύ όλοι κάτι κάναμε που να έχει σχέση με τον αθλητισμό, άλλος σε επίπεδο νηπιαγωγείου! άλλος σε επίπεδο εθνικής ομάδος, άλλος σε Παγκόσμιο, ανάλογα με τα προσόντα και τη θέληση του καθενός. Με άλλα λόγια όλοι κάποτε υπήρξαμε «αθλητές»!

Όλοι εμείς οι «αθλητές»! που κινηθήκαμε στα παραπάνω -νορμάλ πλαίσια- της ανθρώπινης φύσης, ξέρουμε ότι υπάρχουν και οι άλλοι,  αυτοί οι «βαρεμένοι» τους λέμε –εύκολα- για να καλύψουμε την ανημποριά μας.
Η παροιμία της αλεπούς … «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει “κρεμαστάρια”», ταιριάζει γάντι.

Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία των αθλητών, αυτή, των όσων δεν αρκούνται στα  συνηθισμένα κατορθώματα. Αυτοί που ένας «Μαραθώνιος» (που για τους κοινούς θνητούς είναι στόχος ζωής να καταφέρουν να τον τερματίσουν) δε ν τους λέει τίποτε, δεν τους αγγίζει καν ως προσπάθεια, δεν τους ικανοποιεί.

ΟΙ ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ ή ΟΙ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΕΣ

Κάπως έτσι φτάνουμε στις «υπερβολές» κάπως έτσι ψάχνουμε να βρούμε τα άκρα της ανθρώπινης ψυχής (γιατί η ανθρώπινη φύση έχει προ πολλού υποταχτεί στην ψυχή για αυτή την κατηγορία των «υπεραθλητών»). Για αυτή την κατηγορία των υπεραθλητών τα 246,8 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αθήνα από τη Σπάρτη είναι μόνον η αρχή. Υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις (Φειδιππίδειος δρόμος – Αθήνα –Σπάρτη- Αθήνα!  και ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις … ας μην τις αναφέρουμε!

«ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»  30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2016

Αφορμή για τη μικρή αυτή αναφορά (σε σύγκριση με την προσπάθεια των συμμετεχόντων) και την παραπομπή στην επίσημη σελίδα του «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» (για περισσότερες πληροφορίες), στάθηκε η συμμετοχή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗ.
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ  ο υπεραθλητής των μεγάλων αποστάσεων, που εδώ και μερικά χρόνια επέλεξε τη φανέλα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ να αγωνίζεται, να την ιδρώνει και να την Τιμά, και τη σημαία του ΑΣ ΡΗΓΑΣ να τον συντροφεύει στα απερίγραπτα αυτά κατορθώματα του.

Αλέξανδρε Αφεντουλίδη,
σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στο μεθαυριανό «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» (30 Σεπτεμβρίου -1 Οκτωβρίου).
Ευχόμαστε στο «αδύναμο» κομμάτι του “είναι σου” -το σώμα- να αντλεί δυνάμεις από την ψυχή σου· την ψυχή σου που σε κάθε γωνιά της θα βρει κανείς και ένα λόγο για να συνεχίζεις.
Καλό τερματισμό Αλέξανδρε σε σένα αλλά και σε όλους τους «αθλητές» που και μόνο που τολμούν να στηθούν στην αφετηρία, ανήκουν στην κατηγορία των «ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΩΝ» ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

print

Written by