ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΒΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί μου γονείς -γενικά όλοι οι γονείς- των αθλητών του Στίβου.   Aς μου επιτρέψετε να σας ενημερώσω για όλες τις περιπτώσεις που κάποιος γονέας θα ήθελε  -το παιδί του- να αλλάξει  σύλλογο. Οι μεταγραφές καθορίζονται 1) από την εγκύκλιο του ΣΕΓΑΣ, 2) Τον Εσωτερικό Κανονισμό (όσων συλλόγων διαθέτουν), και το Δ.Σ. του συλλόγου από τον οποίο ζητάμε τη μεταγραφή.

Τα δικαιώματά σας και οι υποχρεώσεις σας στη διαδικασία αίτησης μεταγραφής από ένα σύλλογο σε άλλο, καθορίζονται λεπτομερώς. Πρέπει να φροντίσετε να ενημερωθείτε, πριν βρεθείτε «ξεκρέμαστοι» επειδή δεν προσέξατε τα «μικρά γράμματα».

1)      Με σημερινή επικοινωνία μου με τον Κεντρικό ΣΕΓΑΣ (Αθήνα) η Εγκύκλιος μεταγραφών του ΣΕΓΑΣ, που διέπει τις μεταγραφές, είναι η ίδια εγκύκλιος με τις προηγούμενες χρονιές.  Πατήστε ΕΔΩ για να μάθετε ποιοι δικαιούνται μεταγραφή χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και ποιών η μεταγραφή είναι στα χέρια του Δ.Σ. του συλλόγου από τον οποίο θέλουμε να φύγουμε.

2)      Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι από τους ελάχιστους συλλόγους που έχει (από το Μάρτιο του 2016) Εσωτερικό κανονισμό. Στο Άρθρο 21 θα βρείτε τα όσα ισχύουν για τις μεταγραφές.
ΑΡΘΡΟ 21 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
. Όσοι δεν ακολουθήσουν κατά γράμμα τις υποχρεώσεις τους, αυτοί θα χάσουν!

3)      Όσα παιδιά είναι κάτω από 15 ετών (14 και 364 ημέρες) μπορούν να φύγουν όποτε θέλουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. Άρα γονείς των κάτω των 15 δε χρειάζεται να κάνετε καμία αίτηση προς το σύλλογο από τον οποίο θέλετε να φύγετε. (όσοι σας λένε να κάνετε αίτηση, αλλού αποβλέπουν αλλά γιαυτό θα φταίτε εσείς και όχι εμείς που δεν το ψάχνετε. Διαβάστε και θα καταλάβετε…

4)      Τονίζουμε ότι, αφού για τους αθλητές κάτω των 12,  κάτω των 15 και άνω των 28 ετών, υπάρχει διάταξη που τους επιτρέπει τη μεταγραφή, τουλάχιστον στο σύλλογό μας, μην κάνετε αιτήσεις δεν πρόκειται να πετύχετε κάτι άλλο. (Για τους 28χρονους+ υπάρχει ένα παραθυράκι για έναν παραπάνω … αλλά αυτό θα το αποφασίζει το Δ.Σ του συλλόγου, ανάλογα με την προσφορά του αθλητή στο σύλλογο και ανάλογα με τις συνθήκες της μεταγραφής).

5)      Τους προπονητές, που έχουν Δελτίο αθλητή στο σύλλογο και η συνεργασία τους έχει διακοπεί (Φαρμάκης, Χατζηλαζαρίδης, Δήμα), ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ τους καλεί να ζητήσουν μεταγραφή στην παρούσα περίοδο. Από του χρόνου, αθλητές που δεν αγωνίζονται, θα πρέπει να περιμένουν δύο χρόνια, για να μεταγραφούν (όπως ορίζει ο κανονισμός μεταγραφών του ΣΕΓΑΣ).
Φέτος είναι ευκαιρία, ζητήστε μεταγραφή και θα σας τη δώσουμε γιατί από του χρόνου τα πράγματα … θα αλλάξουν. Μη μας πείτε ότι δεν σας ειδοποιήσαμε.
Ε! τι άλλο να κάνουμε για όσους ήταν συνεργάτες και παιδιά μας αλλά τώρα χώρισαν οι δρόμοι μας;

6)      Με όσους δεν τηρούν το γράμμα του νόμου, δε θα ασχοληθούμε ξανά. Υπενθυμίζουμε ότι το Δ.Σ, θα συνεδριάσει μετά τις 15 Οκτωβρίου, όποτε κρίνει ότι μπορεί, (μέχρι τότε να φροντίστε να είστε  -σωστοί-. Σωστός π.χ. σημαίνει ότι αν το παιδί μου δεν είναι ενήλικας, δεν το αφήνω να κάνει αυτό την αίτηση, γράφω στην αίτηση και τους λόγους που θέλω να πάρω μεταγραφή, το σύλλογο που επιθυμώ να μεταγραφώ, και φροντίζω για το έγγραφο εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το σύλλογο που θέλω να πάω, (μόνο για όσους δεν ανήκουν στην περίπτωση 4, παραπάνω), κ.ά.

Να είστε καλά, Χαλάλι σας ο χρόνος που ξόδεψα, το κάνω για την τάξη, τη συνέπεια και την ηθική … των πραγμάτων.

print

Written by