ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ «ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ»

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
Ε! ναι ΡΕ!  δεν είναι η βίδα ή το ξύλο που δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε, δεν είναι το εργαλείο που θα δυσκολευόμασταν να βρούμε, δεν είναι … τα χίλια δύο άλλα πράγματα που ίσως θα μας ζόριζαν … είναι η εθελοντική προσφορά, είναι η βοήθεια που προσφέρουν οι γονείς και οι κηδεμόνες, που σε φτάνει σε σημείο να λες «είμαι ευτυχισμένος, τι άλλο να θελήσω».
Δε νομίζω να είμαστε εμείς οι τυχεροί, δε νομίζω να υπάρχει βοήθεια μόνο σε εμάς, δε νομίζω ότι ο κόσμος βαδίζει μόνος του και ξεκομμένος. Με τα δικά μας τα μάτια, αυτό που βλέπουμε είναι το ότι «ένα κάνεις δέκα σου έρχονται». Μια ιδέα ρίχνεις μέχρι και … βουνά μετακινούνται.
Όχι δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε παντού χέρια απλωμένα να βοηθήσουν! Τα χέρια υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα αρκεί να τα «βλέπουμε» αρκεί να «τα εκτιμούμε».
Προσπαθώντας να εξηγήσουμε το πώς δε βλέπουν και οι άλλοι τα τόσα χέρια που απλώνονται γύρω τους, έτοιμα να βοηθήσουν, σε ένα μόνο συμπέρασμα καταλήγουμε.
Δεν τα βλέπουν γιατί δεν έμαθαν να εκτιμούν ακόμη και το παραμικρό που τους προσφέρεται. Κάποιοι περιμένουν να τους χαρίσεις τον Κόσμο ολάκερο για να πάει το μυαλό τους να σου πουν ένα ευχαριστώ, αν το σκεφτούν και αυτό!
Ευτυχώς μάθαμε να εκτιμούμε και το παραμικρό που μας προσφέρεται γιαυτό και για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε τους φίλους της φωτογραφίας, (Κώστα Παπαγεωργίου, Κώστα ρόκα και Σταύρο Καρματζόγλου), που με την πρώτη κουβέντα μας για το πώς να στηρίξουμε τις μπάρες για τα βάρη που βρίσκονταν συνεχώς στα πόδια μας, ακούστηκαν τα:
– Εγώ θα φέρω τα εργαλεία.
– Εγώ θα τα βιδώσω. Έκλεισε για την Παρασκευή!
Ο τρίτος σήμερα, κρατούσε «τσίλιες»  μην μπούμε στο δωματιάκι σηκώσουμε καμιά μπάρα και … κουραστούμε!
Κύριοι,  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ & ΒΟΗΘΟΥΝ – Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ
Με την ευκαιρία αυτή ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και όλους όσους κατά καιρούς:
Κάρφωσαν, βίδωσαν, έκοψαν ξύλα, έβαψαν όργανα, κουβάλησαν κρουστικά, καθάρισαν στρώματα με ατμό, έψαξαν και βρήκαν όργανα, κουβάλησαν με γερανούς τα όργανα, διέθεσαν εξειδικευμένους εργάτες για την τοποθέτηση σημείων στήριξης και εξάρτησης των οργάνων, κουβάλησαν η κατασκεύασαν εξειδικευμένα όργανα προπόνησης, έραψαν στρώματα επί κοντώ, διόρθωσαν μηχανήματα κοινής χρήσης, μοιράστηκαν με τα παιδιά μας τις εμπειρίες τους, …. και τόσα άλλα…

print

Written by