ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Αγαπητοί μας  συνοδοιπόροι!  στην επιχείρηση «μπόμπιρες και ανταρτάκια» …
Όλοι μαζί μπορούμε.

Μαζί, σύλλογος και γονείς ή κηδεμόνες, θα πρέπει να βάλουμε σε κάποια τάξη τους «ανταρτάκους» αν θέλουμε να τους περάσουμε, μέσα από τον αθλητισμό, κάποιες αρχές και αξίες, κάποιες συνήθειες ή κάποια πράγματα που κρίνουμε -από κοινού- ότι είναι επιθυμητά.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Ξεκινάμε από την ευθύνη των γονέων, ως προς την ιατρική εξέταση και προσκόμιση της αντίστοιχης βεβαίωσης ιατρού, ότι το παιδί μπορεί να γυμνάζεται χωρίς κίνδυνο για την υγεία του.
Αγαπητοί μας γονείς, δεν είναι μια τυπική διαδικασία χωρίς νόημα. Είναι και παραείναι σοβαρή υποχρέωση όλων μας αν δεν θέλουμε να «ρισκάρουμε» με την υγεία των παιδιών «μας». Ζητήσαμε τις ιατρικές βεβαιώσεις και οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν άμεσα. Όμως υπάρχουν ακόμη γονείς που δεν έφεραν την αντίστοιχη βεβαίωση ιατρού. Είναι μεγάλο ρίσκο να συνεχίζει να γυμνάζεται και να αγωνίζεται παιδί, που πιθανά θα έπρεπε να «έχουμε το νου μας».  Μιλάμε για την υγεία του παιδιού οπότε ακόμη και μία περίπτωση στο εκατομμύριο να υπάρχει να συμβεί κάτι δεν πρέπει να το ρισκάρουμε.
Τελευταία παράκληση για να φέρουν οι γονείς -κυρίως των μικρών παιδιών- την αιτούμενη ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι το παιδί μπορεί χωρίς κίνδυνο της υγείας του να συμμετέχει στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Τα παιδιά άνω των 9 ετών, που έχουν βγάλει Δελτίο Αθλητή, υποχρεωτικά εξετάζονται από γιατρό κάθε χρόνο για την ανανέωση του Δελτίου, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Παιδί που δε θα έχει καλυφθεί, με ιατρική βεβαίωση, δε θα γίνεται δεκτό στις προπονήσεις μετά από τις 5 Δεκεμβρίου. Θα το τηρήσουμε, ξέρετε ότι ό,τι λέμε το τηρούμε… πολύ περισσότερο τώρα που πρόκειται για την υγεία των παιδιών «μας». Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να σας δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τα παιδιά «μας». Ε! πώς αλλιώς να σας το πούμε!

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ – ΟΧΙ ΟΤΙ ΩΡΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ

Γονείς, και σε αυτό το σημείο το καμπανάκι για εσάς χτυπάει. Μερικά παιδιά (μερικοί γονείς) έρχονται συστηματικά -όποτε φτάσουν- με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να ταλαιπωρούνται για να βρουν το γκρουπ των παιδιών τους αλλά και η τάξη του προγράμματος να πάει περίπατο. Παράκληση, φέρνετε τα παιδιά σας στην ώρα τους. Ας είστε 5 λεπτά νωρίτερα στο χώρο που έχει καθορίσει ο κάθε προπονητής ως σημείο συνάντησης.

ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Το δελτίο αθλητή αποτελεί λύση της ιατρικής εξέτασης, οπότε σύλλογος και γονείς είναι ήσυχοι για την υγεία των παιδιών.

Επιπρόσθετα, τονίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι Αθλητικός σύλλογος δηλαδή τα μέλη του είναι αθλητές. Δεν είμαστε -ιδιωτικό γυμναστήριο- που πληρώνοντας την όποια συνδρομή δεν έχει καμία άλλη υποχρέωση. Η συνδρομή είναι αυτή που είναι διότι το κάθε παιδί όταν φτάσει στην ηλικία που δικαιούται να βγάλει Δελτίο αθλητή, θα βγάλει και έτσι θα είναι αθλητής του συλλόγου.

Διευκρινίζουμε και αυτό το σημείο για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Γονείς, γνωρίζετε ότι μερικά παιδιά ίσως, εφόσον και οι γονείς δεν το επιθυμούν και τους περνούν αυτή τη νοοτροπία, δε θα αγωνιστούν ποτέ. Δε θα προσπαθήσουν ποτέ να φτάσουν εκεί που μπορούν, να ενεργοποιήσουν τις όποιες δυνάμεις κρύβουν μέσα τους!  Σαφώς και δε θα γίνουν όλοι πρωταθλητές, όπως δε γίναμε και όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε και χαρήκαμε τους αγώνες από την πλευρά της συμμετοχής, της προσπάθειας και της δημιουργίας φίλων, μέσα από την κοινή προσπάθεια για την επίδοση και τη νίκη.
Δεν κερδίσαμε! Ε! και; Σημασία έχει ότι ζήσαμε μέσα από το επίπεδο του αθλητισμού -που οι σωματικές μας δυνάμεις καθόριζαν- όλα τα συναισθήματα που ο αγώνας προσφέρει (δεν είναι ώρα να τα αναλύσουμε).

Από την άλλη, εάν συνεχίσουμε να δεχόμαστε παιδιά χωρίς να γίνουν αθλητές (χωρίς να θέλουν να βγάλουν Δελτίο) αυτόματα παραβαίνουμε τους κανονισμούς και απεμπολούμε τα όποια δικαιώματα έχει ένας αθλητικός σύλλογος (π.χ. να χρησιμοποιεί στάδιο) και υπάρχει κίνδυνος να έρθει η διοίκηση του σταδίου και να μας πει… εσείς δεν είστε αθλητικός σύλλογος αφού γυμνάζετε παιδιά που δεν είναι αθλητές. Εδώ ως αθλητικός σύλλογος και μας ζητούν ενοίκια για την κάθε αποθηκούλα που βάζουμε τα όργανα προπόνησης … φανταστείτε τι θα ζητήσουν αν ακούσουν ότι προπονούμε παιδιά – που δεν είναι αθλητές- άρα είμαστε ιδιωτικό γυθμναστήριο. ΟΧΙ τουλάχιστον εμείς δε θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας πει ότι είμαστε επιχείρηση! γιατί δεν είμαστε.
Επειδή δε θα θέλαμε να δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν να μας ονομάσει «ιδιωτικό γυμναστήριο» που λειτουργούμε σε βάρος του Δημοσίου, γιαυτό και ενημερώνουμε -τους πολύ λίγους γονείς- ότι η φυσική συνέχεια στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ όταν τα παιδιά (συμπληρώσου τα 9 έτη) είναι να βγάλουν αθλητικό δελτίο.

Όσοι γονείς, για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν επιθυμούν να βγάλουν δελτίο, παρακαλούνται να έρθουν σε άμεση επαφή με τον υπογράφοντα (κ. Κατσίκα Φώτιο, Τεχνικό Διευθυντή του συλλόγου) για τη διευθέτηση του θέματος που ακούει στο όνομα «ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΔΕΛΤΙΟ».

print

Written by