«Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

Σε απίστευτα συμπεράσματα κατέληξε η έρευνα των γονέων και κηδεμόνων  του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, η σχετική με τον τρόπο χάραξης του κάστανου για ψήσιμο.
Τρεις οι τεχνικές που εξετάστηκαν :

1) Γραμμή στην πλάτη  του κάστανου η τεχνική της  «καισαρικής τομής».
2) «Σταυρός».
3) «Αποκεφαλισμός» ή η συνταγή της γιαγιάς.
Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.
Μέχρι και ο μικρός Θοδωρής (γιός του Παντελή Ρίζου), που μας επισκέφτηκε για πρώτη φορά το επιβεβαιώνει!

Η καλύτερη τεχνική, όχι ιδιαίτερα για το καθάρισμα όσο για το “αποτέλεσμα” του ψησίματος (νοστιμιά) ανακηρύχθηκε, ο «Αποκεφαλισμός» (εικόνα 3). Το σημείο που κάνει τη διαφορά είναι ότι το κάστανο κρατάει τα υγρά του και ψήνεται υπέροχα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η επιτροπή των γονέων και κηδεμόνων τα μέλη της οποίας φαίνονται στη φωτογταφία.
Βέβαια όπως σε κάθε οικογένεια έτσι και στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ υπήρχαν μερικές ενστάσεις του τύπου:  -Δεν έγινε κλήρωση! στη σειρά του ψησίματος, δεν ήταν το ίδιο δυνατή η φωτιά στην αρχή και στο τέλος, δεν ήταν το ίδιο κρασί -στην αρχή και στο τέλος- που συνόδευε την «εκτίμηση» του ψησίματος (στην αρχή ήταν ερυθρός ξηρός και στο τέλος ημίγλυκος), δεν κόπηκαν με το ίδιο μαχαίρι!!! και άλλα πολλά… που όλα μαζί μας αναγκάζουν να κρατήσουμε τα συμπεράσματα αλλά να επαναλάβουμε την έρευνα -εν καιρώ- (εφόσον πέσουν χιόνια), για να δούμε πόσο ταιριάζει το ψημένο κάστανο «με το ημίγλυκο» σε συνθήκες χιονιά. (Μην πάει το μυαλό σας στο ότι -περίσσεψε «ημίγλυκος οίνος»- θα είναι λάθος!).

Κάτι για λουκάνικα (παντός είδους) ακούστηκε…   μέχρι και κάτι για … σαρδέλες πήρε το αυτί μας,  στα οποία οι γονείς και κηδεμόνες στρέφουν τώρα το ερευνητικό τους ενδιαφέρον. ΑΞΙΟΙ!!!
Κυρίες, Κύριοι, σας ευχαριστούμε μας κάνετε υπερήφανους που έχουμε τέτοιους γονείς και κηδεμόνες στο σύλλογο (αν δε κάποιοι δίμετροι…) έτρωγαν σαν «κοινοί θνητοί» θα ήμασταν … διπλά ευτυχισμένοι.

print

Written by