ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΝΤΕΜΟΥ

Καλά αυτός ο κ. Νίκος Μουρατίδης ξεφυτρώνει εκεί που δεν τον περιμένεις!
Έχω μπει στην αναζήτηση και ψάχνω στοιχεία για το Δάσκαλό μας στην ΕΑΣΑ κ. Ναπολέοντα Ντέμο, για να γράψω για την παρουσίαση του βιβλίου του «ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ».
Εκεί που ετοιμάζομαι να γράψω τα λίγα που βρήκα … τσούπ το παρακάτω κείμενο του κ. Μουρατίδη. Ε! αυτό και αν είναι ευλογία!
Παίρνω αμέσως τηλ. στον κ. Μουρατίδη για να ζητήσω την άδεια επαναδημοσίευσης στη σελίδα μας και  «εάν διαβάζετε αυτές τις γραμμές»  τότε η απάντηση  είναι … θετική.

Γράφει ο κ. Μουρατίδης (Επίτιμο Μέλος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ).

“ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΝΤΕΜΟΣ : ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ του Ελληνικού ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – 1η Απρ. 2017 παρουσιάζει στο “Βελλίδειο” της Θεσσαλονίκης το Βιβλίο του : “το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ του Ναπολέοντα”!
-Πρωταθλητής Στίβου στον Ακοντισμό ο Ναπολέων Ντέμος, Χαρισματικός Προπονητής, Παιδαγωγός και …Super-Κατασκηνωτής !
-Γεννημένος το 1934 στο Ναύπλιο, Ακοντιστής με ρεκόρ 67,19μ. το 1958, Αναγεννητής του Αθλητισμού Στίβου της Χαλκιδικής (Δημ. Ψαθάς, Παναγ. Υψηλάντης, Γιάν. Μόμτσιας, κ.α.π.), πατέρας της αλησμόνητης Κολυμβήτριας Θέλξης Ντέμου και της Δισκοβόλου Σοφίας Ντέμου, προπονητής Στίβου του ΠΑΟΚ (Δέσπ. Καφενίδου, Τομ.  Σίσκος, Δημ. Χατζηχαριστός, Γιάν. Κτίστης, κ.α.π.), “ακρογωνιαίος Λίθος” των Κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ, κ.α.π.
-Υποκλινόμαστε στην Προσφορά και στο μέγα Έργο του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΝΤΕΜΟΥ, Νίκος Μουρατίδης, 27-3-2017.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η.
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, σας προσκαλώ στην παρουσίαση του βιβλίου μου με τίτλο, ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ  στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στα κατασκηνωτικά ιδεώδη,  που θα γίνει στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο, την 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα 19.30.
Παρακινούμενος από μια εσώτερη επιθυμία (που ήταν φωλιασμένη επί σειρά ετών στην ψυχή μου) να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που μέσα από την συνεργασία μας άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη του περάσματος τους από την ζωή μου, αποφάσισα να απαθανατίσω τις μορφές τους με την ελπίδα να μην ξεχαστούν ποτέ και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τις σύγχρονες και τις επερχόμενες γενιές.
Επίσης , θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εκείνους που θα κρατήσουν στα χέρια τους αυτό το βιβλίο να προσέξουν ιδιαίτερα το κεφάλαιο Κατασκήνωση το οποίο αναφέρεται στις σπουδαίες αλήθειες που προσφέρει η κατασκηνωτική ζωή στα παιδιά και αποτελεί απόρροια εμπειριών και γνώσεων που έχουν αποκτηθεί στα 58 χρόνια συνεχούς υπηρέτησης του θεσμού.
Τέλος , στα τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου θα βρουν σκέψεις για το καθημερινό παιχνίδι της ζωής το οποίο από τον τρόπο που ο καθένας μας θα το αντιμετωπίσει θα καθοριστεί και η θετική ή αρνητική πορεία του!
ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΝΤΕΜΟΣ”

print

Written by