ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ & ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Από τη διευθύντρια του Καυτανζογλείου κ. Κυριακίδου Χριστίνα, πήραμε την παρακάτω επιστολή, που στοχεύει στην οργάνωση των χρηστών του σταδίου που είναι γνώστες «πρώτων βοηθειών» για έκτακτα γεγονότα.

Θέμα:«Ενημέρωση για θέματα ασφάλειας χρήσης εγκατάστασης, παρουσίας ομάδων υποστήριξης πρώτων βοηθειών»

Όπως ήδη γνωρίζετε το Στάδιο έχει την τύχη να υποστηρίζεται σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών από δύο εθελοντικές ομάδες διάσωσης και συγκεκριμένα από τους Εθελοντές Ελλάδος και τους Έλληνες Διασώστες, ομάδες εθελοντών με ιδιαίτερη εμπειρία στον τομέα αυτό.
Η οικειοθελής δράση τους περιλαμβάνει την κάλυψη του Σταδίου κατά τις ώρες αιχμής για έκτακτες περιπτώσεις, όπου μπορεί να χρειαστεί παροχή πρώτων βοηθειών και μέτρων αντιμετώπισης τραυματισμών. Το συνεχές ενδιαφέρον τους για τον χώρο αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές μέσα από την άμεση επέμβασή τους σε έκτακτες περιπτώσεις, αλλά και μέσα από προτάσεις που οι ίδιοι καταθέτουν στο Στάδιο ώστε να βρεθούν τρόποι περαιτέρω ασφάλειας των χρηστών του.
Παρά το γεγονός ότι το Στάδιο δεν έχει αστική ή ποινική ευθύνη για την ασφάλεια των αθλητών και αθλουμένων στους χώρους του, θεωρεί καίρια την προσπάθεια υποστήριξης σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων.

Στο πλαίσιο αυτής της συλλογικής δράσης και προς την κατεύθυνση αυτή, θα θέλαμε να καλέσουμε και εσάς να συμβάλλετε με τον τρόπο σας.

Συγκεκριμένα, ζητούμε την παροχή στοιχείων για τους προπονητές ή για άλλους χρήστες που γνωρίζετε ότι είναι παρόντες στις εγκαταστάσεις μας, οι οποίοι έχουν πιστοποίηση βασικών ή επόμενου επιπέδου πρώτων βοηθειών, ενεργή είτε παλιότερη.
Σκοπός μας αποτελεί η διαπίστωση ύπαρξης ατόμων που μπορούν να επέμβουν καθημερινά σε έκτακτη περίπτωση στο Στάδιο.

Σε δεύτερο επίπεδο και σε συνεννόηση με τις δύο εθελοντικές ομάδες, θα υπάρξει επιμόρφωση σε θέματα πρώτων βοηθειών, ώστε όλοι όσοι έχουν πιστοποίηση να αισθάνονται έτοιμοι για τη δράση αυτή.

Για το λόγο αυτό, οποίος επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια του γηπέδου για το καλό των αθλουμένων, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το γραφείο του Σταδίου και συγκεκριμένα με τον κ. Καζάκο Κωνσταντίνο  μέχρι τις 03/11/2017 και στο τηλέφωνο 2310205536 (ώρες από 10.00-13.00), ώστε να δώσει τη σχετική λίστα των ατόμων.
Τέλος, έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση του ήδη υπάρχοντος απινιδωτή του Σταδίου σε θέση με ειδική σήμανση, ώστε να είναι προσβάσιμος από όλους τους χρήστες του χώρου και για όλες τις ώρες που λειτουργεί το Στάδιο.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, καθώς αναμένουμε και τις δικές σας προτάσεις.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης
Κυριακίδου Χριστίνα

print

Written by