ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ – Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΝΤΩ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 4.12.17

Τόσο από την πλευρά των προπονητών όσο και από την πλευρά των Κριτών η σημερινή ημερίδα ήταν απόλυτα πετυχημένη.
Οι προπονητές έβαλαν τα καλά τους, πήραν το αυστηρό ύφος και δε συγχωρούσαν το παραμικρό λάθος .. ΑΚΥΡΟ (έριξε τον πήχη το κοντάρι σου … ας πρόσεχες!)

Οι κριτές έβαλαν τη στολή τους, έβγαλαν τα πινάκια,  πήραν στις σημαίες (Κόκκινη, άσπρη και κίτρινη) πάτησαν το χρονόμετρο (για όσους αργούν) και ο αγώνας ξεκίνησε.

Από την πλευρά των αθλητών που είναι και το ζητούμενο, είχαμε και καλές προσπάθειες και προσπάθειες που είχαν τα στοιχεία που απαιτεί ένα σωστό άλμα αλλά τα είχαμε «σκόρπια».

Την καλύτερη αγωνιστική εμφάνιση έκανε ο Νίκος Παπαδόπουλος με 3.40 (δεν συνέχισε άλλο γιατί πέρασε η ώρα) αλλά και ο Παπαγεωργίου Γιώργος  με 2.70. Στα κορίτσια καλύτερα τα πήγε η Μαρία Παντακίδου που πέρασε το 2.40.
Από τη Μαρία  Μαρκοπούλου θα είμαστε ευχαριστημένοι τουλάχιστον  με το 2.80 … μας το υποσχέθηκε για την επόμενη ημερίδα. Είχαμε και άλλα άλματα με ρυθμό τόσο από τα αγόρια όσο και από τα μικρότερα κορίτσια. Μπράβο σε όλους.

Περνάω το άλμα του Νίκου Παπαδόπουλου στο 3.40 … αλλά δε θυμάμαι γιατί έψαχνα τον Γιάννη τον Ντούρο!!!

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ “ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ” ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥ
Το επί κοντώ είναι το αγώνισμα που και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει.
Εάν έχεις δουλέψει στα βασικά και είσαι συγκεντρωμένος θα αξιωθείς να περάσεις τον πήχη. Θα νοιώσεις αυτό το απερίγραπτο συναίσθημα του «περάσματος του πήχη» ανεξάρτητα από το ύψος που βρίσκεται ο πήχης στο συγκεκριμένο άλμα.
Εάν σου λείπουν τα βασικά, εάν σου λείπει «ο ρυθμός» σημαίνει ακόμη «δεν το έχεις».  Όσο γρήγορος και δυνατός να είσαι το κοντάρι δεν τιθασεύεται. Θα πρέπει να συντονιστείς με το κοντάρι θα πρέπει να του δώσεις και να είσαι έτοιμος να πάρεις. Όσα περισσότερα του δώσεις (σε ενέργεια) τόσο γενναιόδωρα θα σε ανταμείψει (θα σου δώσει πίσω την ενέργεια) αρκεί να είσαι έτοιμος να τη χρησιμοποιήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα αυτά χρειάζονται επαφή, εξοικείωση με το κοντάρι και προ παντός σεβασμό και αγάπη.
Θα πρέπει να αποκτήσεις το ρυθμό της φοράς, της τοποθέτησης του κονταριού στη βαλβίδα, της πίεσης για το λύγισμα, της απογείωσης, της αιώρησης, της αναστροφής, του ευθειασμού προς τα πάνω, του τραβήγματος, του γυρίσματος, της ώθησης, του περάσματος του πήχη, του διωξίματος του κονταριού, … για να ελπίζεις να περάσεις τον πήχη. Το παραμικρό λάθος στην αλληλουχία των κινήσεων ακόμη και η παραμικρή απόκλιση από την ιδανική  χρονική διάρκεια των φάσεων θα γίνουν αιτία για ένα … ΑΚΥΡΟ άλμα!

Όποιος δεν έχει υπομονή και επιμονή, όποιος δεν παθιάζεται με τα δύσκολα,  όποιος δε σκάει που έκανε λάθος και τρέχει ξανά στην αρχή να το ξανακάνει σωστά, όποιος δεν είναι συγκεντρωμένος 100% σε κάθε του άλμα, όποιος νομίζει ότι το επί κοντώ είναι ένα εύκολο αγώνισμα «είναι αλλού νυχτωμένος».

Όσο εύκολο φαντάζει το πέρασμα του πήχη όταν κάνεις σωστό άλμα τόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις να περάσεις πήχη ας είναι και ένα μέτρο κάτω από το ρεκόρ σου!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ευχαριστούμε τους κ.κ.:
1) Δούναβη Κωνσταντίνο, που εκτός από το ότι βοήθησε ως Κριτής, προσφέρθηκε να βοηθήσει και στην παραλαβή των ΡΟΥΧΩΝ (μην ξεχνάτε είναι η εβδομάδα συγκέντρωσης ρούχων για τους άπορους συνανθρώπους μας).
2) κ. Μαρκόπουλο Χαρίλαο και κ. Ντούγκου Σαμουήλ, που κατέγραφαν τις προσπάθειες των μικρών μας αθλητών ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα.
3) Ευχαριστούμε και τους κ.κ. Παντακίδη Κ. και Παπαγεωργίου Κ. που βοήθησαν στο αγώνισμα ως κριτές.

print

Written by