Η ΠΙΤΑ 2018 ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ – Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Από χείλη πολλών και αυστηρών κριτών ακούσαμε το «ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΛΕΤΗ» που έχει γίνει ποτέ από τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Κάποιοι το πήγαν ακόμη πιο μακριά «ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΙΤΑΣ ever» … γιατί είχε από όλα.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΓΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εστιάζοντας στα σημεία που κάνουν τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ να ξεχωρίζει, στην ουσία αναλύοντας τη φιλοσοφία που ακολουθεί ο σύλλογος, ζωγράφισε με τα δικά του μοναδικά χρώματα έναν πίνακα που ακούει στο όνομα ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Τα «χρώματα» που  χρησιμοποίησε ήταν προσεκτικά διαλεγμένα ώστε να ταιριάζουν με τον πρωταγωνιστή της εικόνας  που δεν είναι άλλος από τον αθλητή και την αθλήτρια, τα παιδιά του συλλόγου.
Και όλα αυτά τα πέτυχε όντας σύντομος και περιεκτικός. Μέχρι και για το φλέγον θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας βρήκε χώρο στον πίνακά του. Τα καλύτερα και ζωηρότερα χρώματα βροντοφώναζαν Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΕΣ:

Ντυμένοι όλοι με την επίσημη στολή τους, το άσπρο πουκαμισάκι με τις κορδέλες στα χρώματα του συλλόγου να κρέμονται σαν γραβατούλα και το σήμα του συλλόγου καρφιτσωμένο στο στήθος, ήταν όλοι τους πανέμορφοι. Μέχρι και οι παρουσιαστές του προγράμματος (Δήμητρα και Δημήτρης) ντυμένοι ανάλογα ήταν «να τους πιείς στο ποτήρι».
Από το ποίημα του «πιτσιρίκου», το σκετς της δημιουργίας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, μέχρι και τον ύμνο του συλλόγου, τα πάντα λειτούργησαν «ρολόι». Μουσικά όργανα από αθλητές και προπονητές, και καταπληκτικές παιδικές φωνές συνέθεσαν ένα οπτικοακουστικό σύνολο που μας συνεπήρε.
Ό,τι ακούστηκε, ποιήματα, τραγούδια σκετς ήταν τόσο προσεγμένα και η παρουσίασή τους τόσο ωραία που θέλαμε και άλλο … τόσο καλοί ήταν! Όμως ο χρόνος δεν μας επέτρεψε να τους χορτάσουμε, ίσως στην επόμενη εκδήλωσή μας να είμαστε περισσότερο τυχεροί. Μπράβο! σε όλους τους συντελεστές του καταπληκτικού αυτού δεκάλεπτου.

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ
Αν αυτό που ζήσαμε δεν είναι «μάθημα ζωής» τότε τί είναι;
Εσείς πώς θα ονομάζατε την προσπάθεια τόσο σημαντικών ανθρώπων [Φωτακίδης Α., Κατσιγιάννης Κ., Μαρσέλλος Γ., Λινάρδος Π., Καραγεώργος Ά., Σταρατηγίου Κ., Μουρατίδης Ν. και όχι μόνον…], να τιμήσουν το ίνδαλμα των νεανικών τους χρόνων;
Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ΡΗΓΑ Ευσταθιάδη, με την σύζυγο του ΡΗΓΑ Ευσταθιάδη να είναι παρούσα, ξεκίνησαν να ξεδιπλώνουν τις πτυχές της ζωής και του έργου του ΡΗΓΑ.
Δεν έμειναν μόνον στα αθλητικά του κατορθώματα  αλλά «τα πάντρεψαν» με τον χαρακτήρα του, τη φιλοσοφία του και τη συμπεριφορά  του ανδρός σε όλες τις «φάσεις του αθλητισμού».  Μελετώντας τα όσα ο ΡΗΓΑΣ μας δίδαξε με το παράδειγμά του,  θα καταλήξουμε σε αυτό που με κάθε λεπτομέρεια αναφέρει ο κ. Μπέλος  «τί πάει να πει αθλητισμός». (Στη νίκη, την ήττα, την προσπάθεια, την επιμονή, υπομονή, ψυχικό σθένος, ευγενή άμιλλα, ανωτερότητα, την πειθαρχία, υπευθυνότητα, αυτογνωσία,  … που οδηγεί τον αθλητή στο να γίνει ένα συγκροτημένο άτομο με χαλύβδινο χαρακτήρα).

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
Όταν μιλάμε για «διάκριση» ξεκινάμε από το να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να ξεπεράσουμε τους συναθλητές μας  … και φτάνουμε μέχρι και την  Παγκόσμια και Ολυμπιακή διάκριση.
Με την έννοια αυτή ο καθένας μας μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του διακριθέντα. Η συνταγή του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για τη διάκριση απαιτεί οπωσδήποτε και ανάλογη συμπεριφορά που να φανερώνει ένα συγκροτημένο άτομο και γενικά ένα άτομο που να γνωρίζει «τί πάει να πει αθλητισμός».
Συγχαίρουμε τους διακριθέντες αθλητές μας για τις όποιες αθλητικές τους επιτυχίες.  Τους ευχόμαστε η προσπάθεια για αθλητική διάκριση να περνάει πρώτα από την ευγενή άμιλλα και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται παραπάνω στην προσπάθεια να εξηγήσουμε «τί πάει να πει αθλητισμός».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ
Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να είμαστε Αριστούχοι. Για να είμαστε όμως χρειάζεται να προσπαθήσουμε και να κοπιάσουμε. Σας  συγχαίρω και σας θαυμάζω όσοι με κόπους και θυσίες καταφέρνετε να διακριθείτε  στις σπουδές σας, που είναι και το ζητούμενο στην παιδική-εφηβική ηλικία. Το να είστε υπερήφανοι γιατί επιβραβεύονται οι κόποι σας είναι το λιγότερο που χρωστάτε στον εαυτό σας…
Το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου  είναι υπερήφανο διότι το ποσοστό των Αριστούχων μαθητών στο σύλλογο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο το μέσο όρο των Αριστούχων των άλλων συλλόγων. Μπράβο παιδιά συνεχίστε να επιδιώκετε τη διάκριση, πάντα και με την ανάλογη διάπλαση του χαρακτήρα.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους στη δημιουργία, την εδραίωση και τη λειτουργία του συλλόγου οι:
κ. Κοσμάς Χατζιόπουλος προπονητής του συλλόγου,
κ.κ. Ντούγκου Σαμουήλ και Λαμπρόπουλος Φώτιος ως εκπρόσωποι της «Σκιώδους Κυβέρνησης» των γονέων και κηδεμόνων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Ο κ. Τριανταφύλλου Ευάγγελος για την προσφορά του στα Διοικητικά του συλλόγου και
Ο κ. Κατσίκας Βασίλειος για τη συμβολή του στην ίδρυση  και την προσφορά του στην εδραίωση του συλλόγου διατελέσας και  1ος πρόεδρος 1999-2001.

 

 

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Παλιές δόξες του αθλητισμού, εκπρόσωποι διαφόρων Φορέων του αθλητισμού, φίλοι, γονείς και κηδεμόνες των αθλητών τίμησαν τη γιορτή μας. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μέσα από τους γεμάτους δρόμους της Θεσσαλονίκης με ανθρώπους που στήριζαν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας,  κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Ολυμπιακό Μουσείο.  Με την παρουσία σας λαμπρύνατε τη γιορτή μας και σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Ευχαριστούμε την εταιρία αθλητικών ειδών SAUCONY διότι προσέφερε στον τυχερό της Πίτας των αθλητών και  ένα ζευγάρι αγωνιστικά παπούτσια spikes.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Ποτέ και τίποτε δεν κατάφερε να φτάσει κάπου ψηλά αν δεν υπήρχαν πλάτες  που να στηρίζουν τη βάση του.
Τις πλάτες αυτές ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ τις βρήκε:
Στα υπέροχα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, που το ένα είναι καλύτερο  από το άλλο.
Στους προπονητές και προπονήτριες που είναι όλοι τους υπέροχοι, με κάποιους να είναι καιρό τώρα «στην πρίζα» …
Αλλά και στη θαυμάσια «Σκιώδη Κυβέρνηση» των γονέων και κηδεμόνων, που κάνει τη διαφορά και επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του συλλόγου από τους καλεσμένους μας «ως οικογένεια».

print

Written by