ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΟΝΤΩ» ΠΠ-ΠΚ/Β 14.2.18

Κανονικά διεξήχθη η εσωτερική ημερίδα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ στο επί κοντώ για τους αθλητές της κατηγορίας ΠΠ-ΠΚ/Β. Η ημερίδα είχε τη μορφή πρόκρισης για τους αγώνες που θα γίνουν στις Σέρρες το Σάββατο 17.2.18 με το επί κοντώ να βρίσκεται κανονικά στο πρόγραμμα της ημερίδας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Εφόσον υπάρχουν σύλλογοι που καλλιεργούν αυτό το δύσκολο αλλά και συνάμα θεαματικό αγώνισμα και έχουν αθλητές και στην κατηγορία ΠΠ/Β, είναι αδιανόητο να μη γίνονται αγώνες γιατί το επί κοντώ δεν υπάρχει στο πρόγραμμα για αυτές τις ηλικίες.
Αν όσοι τα καταφέρνουν (τα πολύπλευρα ταλέντα) δεν ξεκινήσουν από αυτήν την ηλικία να εξοικειώνονται με το κοντάρι είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν άλλο αγώνισμα, ίσως πιο εύκολο, όπου όμως δεν θα αξιοποιούν όλα τους τα προσόντα. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η δική μας φιλοσοφία προστάζει. Πρώτα δοκιμάζουμε τα παιδιά στα δύσκολα -τα τεχνικά και πολύπλοκα αγωνίσματα- και αν κάπου δεν «το έχουν» τότε περνάμε -ανάλογα με τα προσόντα τους- σε λιγότερο τεχνικά και συνεπώς πιο εύκολα αγωνίσματα.
Είναι «έγκλημα» να βάλουμε το πολύπλευρο ταλέντο σε ένα εύκολο αγώνισμα π.χ. στον απλό δρόμο ταχύτητας γιατί και εκεί διακρίνεται. Τα άλλα του προσόντα Πότε και πού θα τα αξιοποιήσουμε; τα κρατάμε για το σπίτι;

Πολύ καλά τα πήγαν όσοι αγωνίστηκαν αν και -λόγω χρόνου- τους δυσκολέψαμε ανεβάζοντας τον πήχη ανά 20 εκατοστά μέχρι το 2.10
Νικήτρια η Ντούγκου Βεατρίκη-καλυψώ (2005) που όμως πρέπει να επιδιώξει να “παντρέψει” τα προσόντα της με το ρυθμό του αγωνίσματος. Κάποια από τα άλλα παιδιά δείχνουν να είναι σε καλύτερο σημείο ως προς το ρυθμό του αγωνίσματος αλλά τους λείπουν ακόμη η ταχύτητα και η δύναμη. Έτσι αν και όλοι πέρασαν το 1.90,  οι χαμένες προσπάθειες μας δίνουν την παρακάτω κατάταξη.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΝΤΩ 14.2.18 ΠΠ_ΠΚ.Β

print

Written by