1.4.18 Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ “Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” – ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Όταν ο ανταποκριτής των ειδήσεων του συλλόγου είναι «ΕΠΙΠΕΔΟΥ» τότε ο συντονιστής της σελίδας το μόνο που κάνει είναι να βάζει την τελευταία πινελιά στον υπέροχο «πίνακα» που μας έστειλε και περιγράφει την ιστορία της σημερινής ημέρας.

Γράφει ο ανταποκριτής μας*:

«Η σημερινή μέρα ήταν κάπως «μεγάλη» αλλά δόξα τω Θεώ όλα πήγαν υπέροχα.

1000 ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

 

 

 

 

Τα παιδάκια μας  στο 1000άρι ήταν πραγματικά πολλά!! Μόνο λίγοι από τους δηλωθέντες αθλητές δεν μπόρεσαν να είναι στην παρέα μας. Οι περισσότεροι ξύπνησαν νωρίς- νωρίς τους γονείς τους… για να είναι συνεπείς στο ραντεβού!
Στην παρέα μας είχαμε και παιδιά από το 18ο Δημοτικό (οι φίλοι της Δήμητρας Χαλκίδη που δηλώθηκαν μέσα από τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ) αλλά και παιδιά από το 36ο Δημοτικό, που έκανε μεν δική του δήλωση αλλά επειδή μας συνδέουν «δεσμοί φιλίας», ήρθαν και αυτοί στην παρέα μας.
Όλα μαζί τα πιτσιρίκια ήταν 54!! Πανικός!!! Δόξα τω Θεώ όμως όλα πήγαν καλά!!
Στυλοβάτες της προσπάθειας  να προλάβουμε να συντονιστούμε μέχρι την ώρα της εκκίνησης οι: (κ. Σοφία*),  κ. Χριστίνα, η κ. Στέλλα και ο κ. Σταύρος Καρματζόγλου.
Τα αστέρια μας τερμάτιζαν πετώντας με υπέροχα ολοφώτεινα χαμόγελα και δήλωναν από χαρούμενα έως ενθουσιασμένα!

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ «ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ»

Φέτος ο Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στο σπουδαίο αθλητή και εθνικό ήρωα Στέλιο Κυριακίδη.
Όταν το πρωτοάκουσα χάρηκα πολύ γιατί θεωρώ ότι ο Κυριακίδης ήταν μοναδική περίπτωση στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού αφού ταξίδεψε στην άλλη άκρη της Γης το 1946 και ρίσκαρε τη ζωή του για ένα ολόκληρο έθνος! Ένα από τα φωτεινότερα παραδείγματα πίστης (αφού κυνήγησε το παράλογο) και θυσίας αφού έτρεξε για κάθε ετοιμοθάνατο από την πείνα Έλληνα, τη στιγμή που και ο ίδιος δεν απείχε πολύ από τα όρια της ασιτίας.
Δυστυχώς ενώ ήμουν πάρα πολλές ώρες στον αγώνα δεν είδα κάποια προσπάθεια να γίνει γνωστός αυτός ο τόσος σπουδαίος μαραθωνοδρόμος. ( Ίσως να έγινε κάποια σύντομη αναφορά που εγώ δεν άκουσα)! αλλά δεν είδα κάποιο σταντ, ούτε κάποια αφίσα, μπλουζάκι ή φυλλάδιο…
Εύχομαι να υπήρχε κάτι παραπάνω που απλά εμένα να μου διέφυγε. Το εύχομαι γιατί τέτοια μοναδικά πρότυπα ανθρώπων δεν πρέπει να χάνουμε ευκαιρία να τα γνωρίσουμε στα μικρά παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους.
Όχι για τον Στέλλιο Κυριακίδη, νομίζω ότι η ψυχή του θα αναπαύετε κυριολεκτικά στην αγκαλιά αγγέλων και δε θα ‘χει ανάγκη από τέτοια…
Όμως εμείς έχουμε τεράστια ανάγκη από τόσο φωτεινά παραδείγματα!

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Πάντως εμείς φροντίσαμε να έχουμε μαζί μας έναν «Στέλιο Κυριακίδη»! Ο μικρός Αποστόλης Αντωνακούδης φόρεσε «φανέλα με το 77» ίδια με εκείνη που φορούσε ο Κυριακίδης όταν έτρεξε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να πούμε στα παιδάκια μας λίγα λόγια για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο.
Στα 5χλμ είχαμε επίσης μια πολύ όμορφη παρέα! Μπορείτε να την απολαύσετε στην φωτογραφία από την οποία όμως λείπουν μερικοί αργοπορημένοι… Παρών εκεί ο κ. Λάζαρος με γονείς κηδεμόνες και τον Ταμία μας κ. Παντακίδη, στην υποδοχή των δρομέων μας.

 

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ “ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ” ΜΕΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ

Θέλοντας να τσεκάρει την κατάσταση και να είναι σίγουρος ότι «δεν έμεινε κανένας πίσω» (αλλά και να απολαύσει τη διαδρομή στο δικό του ρυθμό) τελευταίος από την ομάδα μας τερμάτισε ο Γενικός Γραμματέας μας κύριος Σωτήρης Μουρουδέλης.
Αρκετοί γονείς και κηδεμόνες παρόντες, άλλος με αγωνιστική διάθεση και άλλος ως συνοδός των «αχώνευτων». Όπως και να έχει με τέτοιους γονείς και κηδεμόνες στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ νοιώθουμε πως ότι και να κάνουμε πιάνει τόπο.
Γονείς και κηδεμόνες των παιδιών «μας» ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Κύριε Δούναβη, είστε πάντα κοντά μας και παρών σε κάθε εκδήλωση!  Μάλιστα στη φωτογραφία είστε και “μοντελάκι” ντυμένος με τα χρώματα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ)! Τον επόμενο Μάρτιο (στις εκλογές) αν δεν είστε υποψήφιος για το Δ.Σ., θα κάνω απεργία πείνας … (γεροί να είμαστε)!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ Κ. ΒΑΓΙΑ ΜΟΥΡΟΥΔΕΛΗ

Και εκεί που είπα ότι είναι καιρός να πάω κι εγώ επιτέλους σπίτι μου… κατέληξα σε μια ταβέρνα με την οικογένεια Μουρουδέλη να γιορτάζει την ονομαστική εορτή της μαμάς της οικογένειας κ. Βάγιας.
[Ήταν δύσκολο να αρνηθώ μια τόσο τιμητική πρόσκληση …].

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΒΑΓΙΕΣ» ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

 

TA APOTELESMATA

print

Written by