Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ «ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ» ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

 

Μία ακόμη πολύ μεγάλη εκδήλωση «Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ», θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 22 Απριλίου 2018 το πρωί στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο.  Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ αποδεχόμενος την πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής  θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 2018 με σκοπό τη διάδοση του αγωνίσματος.  Το πρόγραμμα που είναι παγκοσμίως γνωστό ως “Lets play Pole Vault” παρουσιάστηκε σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και στην Αθήνα στα πλαίσια της διοργάνωσης του ΣΕΓΑΣ Street Pole vault «ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ στην ΑΘΗΝΑ»

Η υπεύθυνη της εκδήλωσης κ. Φένια Καραγιάννη εξηγεί:

Πιο συγκεκριμένα, στο γήπεδο θα λάβει χώρα ένα πολύ όμορφο, εκπαιδευτικό και αθλητικό φεστιβάλ, για περίπου 900 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και τους γονείς τους, συνολικής διάρκειας έξι ωρών.

Το φεστιβάλ είναι αυστηρά “παιδοκεντρικό”, αφού πυρηνικό μέλημα μας είναι η ψυχαγωγία και η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών. Έτσι, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα εξάωρο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά από τις 09:00 το πρωί με την προσέλευσή τους.

Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης και εν συνεχεία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εμπειρικά τις τέσσερις αξίες του προγράμματος (Ευ αγωνίζεσθαι, Αφοσίωση, Ομαδικότητα, Σεβασμός), περνώντας από τους 4 ειδικά διαμορφωμένους τομείς του σταδίου, κάθε ένας από τους οποίους πρεσβεύει και μία από τις αξίες. Κάθε τομέας του γηπέδου θα απαρτίζεται από 3 ειδικά επιλεγμένες θεματικές δραστηριότητες στο χώρο του στίβου, ενώ δεν θα παραλείπεται και το ποδοσφαιρικό παιχνίδι στα 12 ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα, στα οποία θα έχει χωριστεί ο αγωνιστικός χώρος. Στόχος φυσικά των αγώνων, δεν θα είναι η νίκη, αλλά η χαρά του παιχνιδιού και το ευ αγωνίζεσθαι. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά γνωστούς αθλητές, ο οποίοι θα συνομιλήσουν μαζί τους για τις εμπειρίες και τα οφέλη του αθλητισμού.

Τα groups των παιδιών θα μετακινούνται κυκλικά, προκειμένου κάθε παιδί να περάσει από όλες τις δράσεις, δίνοντας τους μια δυνατή, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία, με σημαντικά ερεθίσματα που αφορούν ευρύτερα ζητήματα με βάση και γύρω από τον αθλητισμό.

Στα πλαίσια αυτά του Φεστιβάλ, θα επιθυμούσαμε να είστε εσείς ένα από τα αθλήματα που θα παρουσιαστούν στα παιδιά, σε έναν από τους σταθμούς του τομέα «Παρουσίαση Αθλημάτων». Στους σταθμούς αυτούς θα λάβει χώρα εισαγωγή, επίδειξη και δοκιμή τριών Ολυμπιακών αθλημάτων για τα παιδιά. Δημοφιλή αθλήματα, όπως η ξιφασκία, το taekwondo, η τοξοβολία κ.α. θα επιλέγονται ανάλογα την πόλη, ούτως ώστε να «ταξιδέψουν» τα παιδιά και σε νέους χώρους του αθλητισμού.

 Σε εσάς θα έρχονται, ανά 20 λεπτά, group των 15 έως 20 παιδιών τα οποία θα φιλοξενούνται στον σταθμό σας για 15 λεπτά, έτσι ώστε να βιώσουν μία πρώτη εμπειρία από το άθλημα που υπηρετείτε. Εμείς θα έχουμε κοντά σας έναν άνθρωπο, ώστε να διασφαλίζει την ομαλή ροή των παιδιών, ενώ κάθε 12άδα παιδιών θα συνοδεύεται και από έναν προπονητή (ποδοσφαίρου). Εσείς θα είστε υπεύθυνοι για το πρόγραμμα που θα κάνετε στα 15 – 20 παιδάκια για 15 λεπτά σαν μία επίδειξη ή πρώτη εισαγωγή στο άθλημα. Στο επόμενο εικοσάλεπτο, θα σας έρθει νέα φουρνιά παιδιών και όλο αυτό θα συνεχιστεί σε συνολική διάρκεια 4 ωρών. Για την ακρίβεια, αυτό θα ξεκινήσει στις 10.00 (μετά την τελετή έναρξης) και θα τελειώσει λίγο πριν τις 14.00.

 Εμείς θα θέλαμε να είστε στον χώρο στις 08.45, με έναν τουλάχιστον γυμναστή σας (ή δύο εάν το κρίνετε απαραίτητο), έτσι ώστε να έχετε χρόνο να στήσετε κατάλληλα τον όποιο εξοπλισμό σας και να τακτοποιηθείτε στον χώρο. Ιδανικά, θα θέλαμε να φοράτε τη φόρμα της ακαδημίας-σχολής σας (εκτός εάν έχει πάνω της πολλούς χορηγούς ή ανταγωνιστικό χορηγό του ΟΠΑΠ).

Στο χώρο του registration (έξω από την κεντρική είσοδο του Σταδίου) θα ζητήσετε τον Δημήτρη Σταράκη, για να σας δώσει διαπίστευση και να σας κατευθύνει εσωτερικά του γηπέδου στο χώρο που θα κάνετε την επίδειξή σας.

Θα θέλαμε ο εξοπλισμός σας να είναι κατάλληλος και ακίνδυνος για μαζική εκδήλωση και για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

Εκτός από τη μεγάλη βοήθεια που μας προσφέρετε, η επίδειξη αυτή θα αποτελέσει και για εσάς μία πολύ ωραία διαφημιστική κίνηση για τη σχολή σας, προς μία δεξαμενή παιδιών της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας. Θα ήθελα, όμως, να σας επισημάνω ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο έμμεσα και όχι άμεσα. Φαντάζομαι ότι σε όσα παιδιά αρέσει το άθλημά σας, πιθανώς να σας αναζητήσουν για να γραφτούν σε μελλοντικό χρόνο και να ασχοληθούν με αυτό. Μάλιστα, στο σημείο που θα βρίσκεστε θα είστε ορατοί και από την κερκίδα, όπου θα βρίσκονται οι γονείς.

 Τέλος, θα θέλαμε να μας συμπληρώσετε και να μας στείλετε πίσω (μέσω mail / pdf), τη δήλωση που σας επισυνάπτω, με υπογραφή και σφραγίδα. (Δήλωση Συμμετοχής στην Παρουσίαση Αθλημάτων)

 Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ενώ θα ήθελα να έχετε υπ’ όψιν σας ότι παρακολουθούμε τις προγνώσεις του καιρού, σε περίπτωση που χρειαστεί για λόγους κακοκαιρίας, να λάβουμε κάποια μέτρα.

 Σας ευχαριστώ πολύ,

_____________________________________

Fenia Karagianni
Operations Executive

Sofokleous 2A , 176 71 Kallithea, Athens, Greece
(+30) 210 95 15 730

fenia@liberost.com

www.liberost.com

print

Written by