Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» – ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ

Όταν ξεκινούσαμε τη δημιουργία του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (τα θεμέλια μπήκαν αρκετά πριν το 2000) η λέξη «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ήταν αυτή που είχε καρφωθεί στο μυαλό μας για τον καινούριο σύλλογο.

 Ήταν η αίσθηση που μας έλειπε, όλα τα χρόνια που υπηρετούσαμε ως προπονητές στους «μεγάλους» συλλόγους της πόλης μας.  Εκεί οι διοικούντες, σου έδιναν την εντύπωση ότι είσαι «ξένο σώμα» ότι απλά σε χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δουλειά τους και  πέρα από εκεί «δεν σε είδα δεν σε ξέρω».  Μόνο το ποδόσφαιρο τους ενδιέφερε γιατί τους έκανε «κάποιους».  Δεν είναι τυχαίο που,  -και από τους δύο- «μεγάλους» συλλόγους της πόλης μας, τα όσα δικαιούμασταν ως προπονητές τα πήραμε με τη βοήθεια του δικαστηρίου!

Ήταν τόσο έντονο το στοιχείο της «Οικογένειας» που θέλαμε να έχει  σύλλογος που θα δημιουργούσαμε  που ακόμη και στον ύμνο του συλλόγου φαίνεται ξεκάθαρα η διάθεσή μας.

ΡΗΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ
ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ

Αρκετοί γονείς/κηδεμόνες μας προτρέπουν να δημιουργήσουμε παράρτημα … στους Αμπελόκηπους και αλλού.

Η απάντησή μας είναι: «Δεν είμαστε επιχείρηση για να επιδιώξουμε την επέκταση και το κέρδος. Αν απλωθούμε θα χάσουμε αυτό που είναι το κυρίαρχο για εμάς «το οικογενειακό κλίμα». «Η οικογένεια» θα σκορπιστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, θα είναι δύσκολο να λειτουργούμε όπως το θέλουμε».

ΣΕ ΚΑΘΕ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο σύλλογος ενήργησε «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ» και μέσα από τη σελίδα μας προσπάθησε να βοηθήσει τον οποιοδήποτε χρειαζόταν αυτή τη μικρή βοήθεια. Στα 20 χρόνια της λειτουργίας μας υπάρχουν αρκετά παραδείγματα (δεν θα τα αναφέρω).

Η ΣΚΙΩΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
Γονείς και κηδεμόνες που φέρνουν τα παιδιά τους στο σύλλογο, δημιούργησαν μια παρέα στην οποία «χωράει» ο οποιοσδήποτε «φίλος» του συλλόγου και η οποία εκτός των άλλων ασχολείται και με τα τρέχοντα. Βοηθούν στη λειτουργία του συλλόγου δυναμικά, διακριτικά και αθόρυβα. Όποια ιδέα πέσει στο τραπέζι ή στον περιμετρικό στίβο του Καυτανζογλείου  (όταν περπατούν ή τρέχουν),  τη συζητούν και εφόσον συμφωνήσουν, την υλοποιούν πάραυτα. Για τόσο δυναμική «Σκιώδη Κυβέρνηση συζητάμε».
Με ένα τους «νεύμα» κινητοποιούν ολόκληρο τον πυρήνα του συλλόγου και όχι μόνον.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και υπάρχουν ανάμεσά μας γονείς και κηδεμόνες που πολεμούν με νύχια και με δόντια για να μη λείψει τίποτε από «τα αχώνευτα».

Όλους όσους προσπαθούν για τα παιδιά τους, τους «βγάζουμε το καπέλο» και τους κατατάσσουμε στη λίστα των νικητών (κέρδισαν την εκτίμησή μας).

Όμως τα πρώτα βήματα μιας προσπάθειας δεν είναι εύκολα για όλους. Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας, τουλάχιστον στην αρχή, μέχρι να αρχίσει «να τσουλάει» η προσπάθεια.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ «ΣΚΙΩΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» –  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9/2018,   21:30
Στα πλαίσια των παραπάνω, θα γίνει αναγνωριστική επιχείρηση στο  ΚΑΦΕ ΟΥΖΕΡΙ του k. ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΛΛΙΑ (πάρκο Μηνά Πατρικίου- Ντεπό) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9/2018 στις  21:30 (αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης)για να αξιολογηθούν τα όσα το νέο κατάστημα διαθέτει. {Βέβαια το κατάστημα δεν είναι ακόμη όπως οι ιδιοκτήτες το θέλουν, αλλά εμείς θα εμφανιστούμε για να δηλώσουμε παρόντες και αρωγοί στην προσπάθειά τους}.

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ “ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ” ΗΡΩΕΣ!

Η Σκιώδης Κυβέρνηση «θυσιάζεται» δοκιμάζοντας πρώτη! τα δύσκολα … ακόμη και τους μεζέδες και τα ποτά, παντού πρώτη σε επικίνδυνα και μη. Πριν μερικά χρόνια (2015) κινδύνευσε -για χάρη μας- στην επιχείρηση εξόντωσης του αγριογούρουνου που εμφανίστηκε στην  Κρυόβρυση του Ολύμπου (160 χιλιόμετρα) και τρομοκρατούσε όλο το χωριό.

Ας είναι καλά ο κ. Ντούγκου Σαμουήλ που οργάνωσε την επιχείρηση εξόντωσης του επικίνδυνου αγριογούρουνου και έσωσε το χωριό από τα χειρότερα! Κάπου στους 25 εθελοντές γονείς ταξίδεψαν μέχρι τον Όλυμπο (ζωσμένοι με τα απαραίτητα «όπλα») και κατάφεραν το ακατόρθωτο!
Για την ιστορία της επιχείρησης «εξόντωσης του αγριογούρουνου» … βλέπετε ΕΔΩ

ΤΟ Δ.Σ. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΡΩΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ακόμη και η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση του  Διοικητικού Συμβουλίου προγραμματίζεται να γίνει στο «Πάρκο Κρήτης» στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. (Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσα από τη σελίδα μας).

Στο Δ.Σ. συμμετέχουν «τα 9 εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ.» αλλά και όποιος γονέας, κηδεμόνας ή φίλος του συλλόγου επιθυμεί να πιεί ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα και να μας πει τη γνώμη του για την καλύτερη λειτουργία του συλλόγου. (Βέβαια οι αποφάσεις στο τέλος της κουβέντας παίρνονται μόνο από το 9μελές Δ.Σ.).

Οι συγκεντρώσεις του  Δ.Σ. είναι ανοιχτές σε γονείς/κηδεμόνες των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ  οι οποίοι μαζί με την παρέα τους μπορούν να έρθουν στην παρέα μας και να πιούν ένα ποτήρι μαζί μας. Α! όσοι νοιώθετε αμήχανα για το λογαριασμό, μην ανησυχείτε, δεν θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση στο τέλος πληρώνουμε ΟΛΟΙ από κοινού (ρεφενέ).

print

Written by