ΜΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ – Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2018

Με συνοπτικές διαδικασίες, αφού ακούσαμε και τις γνώμες άλλων, καταλήγουμε στην 3η πρόταση (ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ) για να «στολίσουν» γευστικά τη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.

Από πολλές πλευρές η πρόταση αυτή είναι η καλύτερη.

  1. Ενεργοποιεί την «Παρέα των Μαμάδων». Ήδη αρκετές μαμάδες δήλωσαν εθελόντριες για να ετοιμάσουν το ότι οι ίδιες επιθυμούν.
  2. Τόσο επιθυμητή είναι η είσοδος στην «παρέα των μαμάδων» που ακόμη και μπαμπάδες … δηλώνουν πρόθυμοι να «φέρουν» γλυκά.
  3. Θα έχουν την ευκαιρία γονείς και κηδεμόνες να είναι παρόντες στις σημαντικές στιγμές (ποιήματα σκετς κ.α.) των παιδιών τους.
  4. Οι εθελοντές που ήδη δήλωσαν είτε για κάστανα είτε για σουβλάκια, ας κρατήσουν την όρεξή τους γιατί με την πρώτη ευκαιρία θα «χορέψουν» τα κάστανα στη φωτιά συνοδευόμενα (για τους ψητάδες και όσους βοηθήσουν) με το εκλεκτό χριστουγεννιάτικο κρασί (Gluhwein), που μας προτείνει η κ. (Ε.Ρ.) που είναι διακριτικά παρούσα σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου.
  5. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους όσους είναι κοντά μας στο υπεύθυνο έργο της διαπαιδαγώγησης των «αχώνευτων».

 

ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ Η ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ;
Αφού καταλήξαμε στα γλυκά θα μπορούσε ο σύλλογος να αγοράσει 6-7 κιλά μελομακάρονα και να τελειώσει το θέμα. Το κόστος είναι πολύ μικρότερο από τα σουβλάκια ακόμη και από τα κάστανα. Ο σύλλογος με το “Large” πνεύμα που τον δισακρίνει, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τα πληρώσει.
Όμως,
είναι άλλο το να τα αγοράσει ο σύλλογος και άλλο να τα φέρουν εθελοντές γονείς και κηδεμόνες. Με το να ενεργοποιήσουμε τις εθελόντριες «Μαμάδες» και τους ζηλιάρηδες εθελοντές  «Μπαμπάδες» η γιορτή μετατρέπεται σε «οικογενειακή»  και γίνεται πραγματικά Χριστουγεννιάτικη.

 

ΠΟΣΑ ΓΛΥΚΑ ΝΑ «ΕΤΟΙΜΑΣΩ» ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΩ;
Με πρόχειρους υπολογισμούς στη γιορτή θα είμαστε 150 ± άτομα (μικροί και μεγάλοι).
Εάν  7-8 Μαμαδο-Μπαμπάδες φέρουν από 25 (± κάτι) κομμάτια το πρόβλημα λύθηκε.
Με άλλα λόγια όποιος θέλει να φέρει γλυκά,  φέρνει (25 ± κομμάτια το πολύ).

 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Εάν τα γλυκά που θα φέρουν οι εθελοντές είναι λιγότερα το πρόβλημα λύνεται εύκολα, αγοράζει ο σύλλογος τα όσα λείπουν και όλα καλά.
Θα δημιουργηθεί πρόβλημα εάν οι εθελοντές θα φέρουν περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε, δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε τα παραπάνω γλυκά και είναι κρίμα να πάνε χαμένα.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ
Ήδη γνωρίζω 3 μαμάδες και 1 μπαμπά που δήλωσαν ότι θα φέρουν (δεν θα περάσω ονόματα μόνον αριθμό θα αναφέρω για να ξέρουμε αν θα καλυφθούμε).
Όποια/ος έχει τη διάθεση να φέρει γλυκά (είτε θα τα κάνει η/ο ίδια/ος είτε θα τα αγοράσει όπως ο «ζηλιάρης» ο  Μπαμπάς), ας το ΔΗΛΩΣΕΙ στον  προπονητή του παιδιού του ή στον κ. Κατσίκα που συντονίζει την επιχείρηση “ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ”.

Οι Δηλώσεις θα κοινοποιηθούν (μόνο με τα αρχικά των εθελοντών) για να ξέρουν ότι τους υπολογίζουμε, μετά την προπόνηση της Δευτέρας  17.12.18,  ώστε να έχουμε το χρόνο να ρυθμίσουμε το θέμα … ανάλογα.

print

Written by