Η ΗΜΕΡΙΔΑ (Κ-14, Κ-16) 16.2.19 ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ – ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Με 16 αθλητές και αθλήτριες (οι περισσότεροι στο άλμα επί κοντώ) συμμετείχε ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ στην ημερίδα του Σ.Π.Σ.Β.Ε.  που έγινε στους Αμπελόκηπους για τις ηλικίες Κ-14 και Κ-16.

Σε γενικές γραμμές αθλητές, προπονητές αλλά και οι γονείς και κηδεμόνες  των αθλητών, που ήταν παρόντες –όλοι- χαρήκαμε τους αγώνες.

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Σε αυτούς τους αγώνες που είναι ο καθρέφτης των προπονήσεων, όλοι είναι κερδισμένοι. Όλοι, ακόμη και αυτοί που ίσως έκαναν τρεις άκυρες προσπάθειες με αποτέλεσμα να μην καταταγούν, είναι κερδισμένοι γιατί «ένιωσαν στο πετσί τους» τη διαφορά της προπόνησης από τον αγώνα.
Κάποιοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά πήγαν μουδιασμένοι μη γνωρίζοντας πώς να χειριστούν τις δυνάμεις τους και τις δεξιότητες που απέκτησαν στην προπόνηση.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ

Ακόμη και αυτοί είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους συναθλητές τους την αγωνία του αγώνα, την προσπάθεια να ξεπεράσουν τον εαυτό τους τον πήχη τη μεζούρα ή το χρονόμετρο.

Η κοινή αγωνία τους ενώνει και εκείνο που πρέπει να έχουν κατά νου είναι ότι οι συναθλητές τους σε κάθε αγώνισμα είναι ΦΙΛΟΙ που τους βοηθούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Η παρουσία των συναθλητών (διεκδικητών της νίκης) τους δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουν δυνάμεις που σε άλλη περίπτωση ούτε θα καταλάβαιναν ότι τις έχουν και ότι μπορούν να τις ενεργοποιήσουν όποτε το θελήσουν.

Ο “ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ” ΕΙΝΑΙ Ο “ΣΥΝΑΘΛΗΤΗΣ”

Μόνο χάρη θα πρέπει να χρωστάει ο κάθε αθλητής στον συναθλητή του που διεκδικεί και αυτός για τον εαυτό του τη νίκη. Όλοι αγωνίζονται με ότι καλύτερο έχουν και με όσες δυνάμεις και δεξιότητες πρόλαβαν να αποκτήσουν στις προπονήσεις, για τη νίκη.
Ένας θα είναι ο νικητής όλοι όμως μπορούν να είναι κερδισμένοι. Ακόμη και αν αυτή τη φορά (την κάθε φορά) το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αυτό για το οποίο δουλέψαμε σκληρά, δεν θα πρέπει να σταθούμε στο αποτέλεσμα.

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ  – ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ

Όμως κάθε φορά θα πρέπει να αρπάζουμε την ευκαιρία να μιλάμε με τους συναθλητές μας να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον και … ο καλύτερος -εκείνη τη στιγμή- ας είναι ο νικητής. Ας του δώσουμε τα συγχαρητήρια ή ας τα δεχτούμε εμείς αν είμαστε εμείς οι νικητές χωρίς βέβαια να κομπάζουμε για τη νίκη μας και να υποτιμούμε την προσπάθεια κανενός.  Τότε και μόνον τότε ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον αγώνα θα είμαστε και εμείς ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ και θα έχουμε πολλά να περιμένουμε για την επόμενη συνάντηση με τον φίλο συναθλητή (ιδιαίτερα στα αγωνίσματα όπου ο αντίπαλος του καθενός είναι ο πήχης χωρίς να εμπλέκεται καθόλου στην προσπάθειά μας κανένας άλλος παράγοντας).

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κάποιοι άλλοι είδαν την πραγματική εικόνα των αγώνων. Είδαν τους αγώνες σαν ευκαιρία να κάνουν ό,τι κάνουν στην προπόνηση αλλά σε καλύτερες συνθήκες και πιο σοβαρές. Κάποια, όνομα δε λέω (2.80 πήδησε), πήρε στο τρίτο άλμα το «μεγάλο κοντάρι» έκανε άλμα σοβαρό και ανακάλυψε ότι το κοντάρι που στην προπόνηση της φαινόταν δύσκολο ήταν «ευκολάκι». Είναι άλλη η ψυχολογία των αγώνων, είναι αυτή της προπόνησης αλλά “ενισχυμένη”.

Ό,τι κάνεις στην προπόνηση στον αγώνα το κάνεις «καλύτερα» γιατί εκτός των άλλων έχεις και την «κερκίδα» που όλοι μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε.

Μπράβο σε όσους κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, μπράβο σε όσους επέτυχαν σε επίσημο αγώνα τις επιδόσεις της προπόνησης ή και καλύτερες,  μπράβο σε όσους προσπάθησαν -ανεξαρτήτως αποτελέσματος-.

ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΟΛΩΝ)

Και επειδή οι περισσότεροι αγωνίστηκαν στο άλμα επί κοντώ, δυο λόγια για το πού πρέπει να εστιάσουν στις επόμενες προπονήσεις, δυο λόγια για το κέρδος που είχαν.

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σωστά, για ένα πετυχημένο άλμα με κοντάρι, που ακόμη και χωρίς να περάσει κάποιος τον πήχη μπορεί και πρέπει να αισθάνεται «κερδισμένος» από έναν σοβαρό αγώνα, ανεξαρτήτως επιτυχίας νέου ρεκόρ ή όχι.

Κάποιοι/ες:   Διόρθωσαν τη φορά τους , μερικοί/ες πρόσθεσαν με επιτυχία ακόμη 2 διασκελισμούς ώστε να έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα, άλλοι εκμεταλλεύτηκαν σωστά την αιώρηση και πέρασαν τεχνικά τον πήχη, άλλοι χρησιμοποίησαν μεγαλύτερο κοντάρι (ούτε κατάλαβαν τη διαφορά), άλλοι έβαλαν τη βάση για μεγαλύτερο κοντάρι στην προπόνηση, κάποιες πήδησαν με μεταλλικό παλμό (χωρίς λύγισμα) είναι ώρα να εστιάσουν στην τεχνική με λύγισμα του κονταριού και τόσα άλλα θετικά …, που και μόνο σε αυτά να μείνουμε θα πρέπει να είμαστε όλοι κατενθουσιασμένοι.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά, μπράβο στους προπονητές των παιδιών που με υπομονή, γνώση  και μαεστρία ετοιμάζουν τις νέες φουρνιές των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ σε κάθε αγώνισμα.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ – ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ “ΑΧΩΝΕΥΤΩΝ”

Ένα μεγάλο μπράβο και στους συνοδούς των παιδιών μας (γονείς και κηδεμόνες) που είναι παρόντες σε κάθε προσπάθεια των «αχώνευτων». Πρέπει να παραδεχτούμε ότι χωρίς τη συμπαράσταση από την «οικογένεια» κανένα παιδί δεν θα ξεδιπλώσει όλα του τα προσόντα, κανένα παιδί δεν θα έχει την ευκαιρία να περάσει χαρούμενα  και δημιουργικά την παιδική του ηλικία.

Τα αποτελέσματα θα τα βρείτε ΕΔΩ (μόλις τα πάρουμε από το Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Β.Ε.*).
Ε! κάποτε θα τα πάρουμε … δεν είμαστε και Σέρρες, να τα παίρνουμε την ίδια μέρα!
*   Για λόγους ασφαλείας το έγγραφο των αποτελεσμάτων του Σ.Π.Σ.Β.Ε. δεν γίνεται δεκτό από το σύστημα.

Περνούμε τα αποτελέσματα των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ

16.2.19 AS RHGAS

Οι αθλήτριες του άλματος επί κοντώ με τους προπονητές τους κ. Χατζιόπουλο Κοσμά και κ. Γκοτζαμάνη Σοφία. Η Τορουνίδη Δανάη που δεν είναι στη φωτογραφία (αφιέρωσε το ρεκόρ της 2.40)  στην αγαπημένη της αδελφή Δάφνη, που δεν αγωνίστηκε λόγω μικρο τραυματισμού στο σχολείο. Εύγε!
Καλαιδόπουλος Αν., Σπήλιος Θ.
Καφαντάρης Παύλος, Χαντζίδης Θεόδωρος στο βάθρο των νικητών, άλμα επί κοντώ Κ-14.
Η μεταφορά των κονταριών.
Όλες συμμετέχουν στο κουβάλημα … Η όμορφη!  κουβαλάει τα περισσότερα κιλά!

print

Written by