ΟΤΑΝ Ο «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ» ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Με συνδετικό κρίκο τον πρόεδρο του συλλόγου τον κ. Μουρουδέλη Σωτήριο δεχθήκαμε να συμβάλουμε σε μία εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. και των εθελοντών, με στόχο να γνωρίσουν μια ομάδα απόρων παιδιών τον αθλητισμό.

 

Τα πάντα κύλισαν ομαλά ευχάριστα και υπέροχα. Τα παιδιά έτρεξαν έμαθαν βασικές ασκήσεις και ξεκίνησαν μεθοδικά την εκμάθηση του άλματος επί κοντώ.

 

Τόση ήταν η διάθεση των συνοδών και εθελοντών, να “περάσουν καλά” τα παιδιά, που ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής κατάστασης συμμετείχαν όλοι στο πρόγραμμα.

 

Εκτός από τη χαρά των παιδιών, που ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους όταν κατάφερναν την κάθε άσκηση και έπαιρναν το «μπράβο» τους, οι συνοδοί με τη συμμετοχή τους δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και έδωσαν το παράδειγμα για προσπάθεια στα λίγο αδούλευτα παιδιά.

Με το τέλος της προσπάθειας των παιδιών και αφού έφτασαν να κάνουν άλματα περνώντας το λάστιχο σε καλό ύψος, οι επικοντιστές-τριες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ ξεκίνησαν τα προγραμματισμένα τους άλματα, εισπράττοντας τα χειροκροτήματα και τον θαυμασμό των παιδιών. Σχεδόν όλοι έκαναν τα καλύτερά τους άλματα, με τόσα χειροκροτήματα και εγώ ρεκόρ θα έκανα! Η ευχάριστη ατμόσφαιρα λειτούργησε αμφίδρομα, με την Μαρκέλλα να δηλώνει «θέλουμε τα παιδιά για κερκίδα όταν έχουμε άλματα –  μας ζωηρεύουν, είμαστε συγκεντρωμένοι, μας κάνουν πιο δυνατούς».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τόσο τις προσπάθειες των παιδιών όσο και των υπευθύνων του Ε.Ε.Σ. αλλά και των συνοδών εθελοντών.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις αναμνηστικές φωτογραφίες και τα παιδιά να φεύγουν έχοντας ζήσει ένα αθλητικό δίωρο.   Γνώρισαν το άλμα επί κοντώ και έστω και με τη βοήθεια του “σπαστού κονταριού” νίκησαν τη βαρύτητα και ταξίδεψαν άλλος ψηλά και άλλος ψηλότερα.
Τα παιδιά έφυγαν,  φορώντας όλα το κόκκινο μπλουζάκι του συλλόγου με το σήμα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, αναμνηστικό δώρο του συλλόγου για να θυμούνται αυτή τους την εμπειρία.

Ευχαριστούμε τόσο τους διοργανωτές του Ε.Ε.Σ. όσο και τους Εθελοντές που συνόδευσαν τα παιδιά, γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να αισθανθούμε και εμείς τη χαρά του να προσφέρω, τη χαρά ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ.

Με το καλό να μας ξανάρθετε.

E.E.S. EUXARISTHRIA EPISTOLH 5.4.19

print

Written by