ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ (Α/Γ ) ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ 2η ΗΜΕΡΑ 18.5.19 – ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Χωρίς να έχουμε εικόνα του τί έγινε στα άλλα αγωνίσματα, κρίνοντας μόνον από το επί κοντώ, μας δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες! Απορούμε γιατί άραγε ο κ. έφορος την ώρα που έπρεπε να αρχίσει το αγώνισμα έτρεχε να βγάλει φωτοτυπίες  το πινάκιο για να έχει ρεζέρβα μήπως και χρειαστεί 2ο πινάκιο, όπως και χρειάστηκε;
Απορούμε, έμεινε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ από πινάκια καθέτων αλμάτων και βγάζει το διασυλλογικό με φωτοτυπίες;

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ

Αγωνίστηκαν και τα πήγαν υπέροχα οι:
Στα 200 Μ. ο  Καραμάνης Απόστολος όπου με 24”24 πέτυχε ατομική επίδοση στον προκριματικό.
Στο άλμα σε Μήκος, αγωνίστηκε ο “σε πολλά ταμπλό προσφέρων” μόνιμος υποστηρικτής του συλλόγου Δημήτρης Μουρουδέλης. Ο Δημήτρης πέτυχε στο άλμα σε Μήκος επίδοση 6.56 που τον κατέταξε στην 10η θέση και έτσι έχασε την ευκαιρία για τα επόμενα 3 άλματα  (στα οποία συνεχίζουν μόνον οι οκτώ). Με τα τρία άλματα έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο για πρόκριση στους Πανελληνίους (Α) και ότι το όριο των 6.80 δεν θα του ξεφύγει.
APOTEL Thessaloniki_day2 X.B.

ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Α)

Βέβαια εκτός από το την καθυστέρηση στην έναρξη του αγωνίσματος (χωρίς να ευθύνεται ο έφορος) ο αγώνας κύλισε ομαλά με υπέροχες προσπάθειες των αθλητών οι οποίες συνετέλεσαν στο να διαρκέσει το αγώνισμα -με 13 αθλητές-  3 ώρες, χωρίς να υπολογίσουμε τις δύο ώρες και παραπάνω με τα εισαγωγικά (δήλωση, ζέσταμα, δοκιμαστικά, … χτένισμα! Κ.α.).

Νικητής στο αγώνισμα ο Θεοφάνης Μπέλος  με 5.05 (που στη συνέχεια δοκίμασε στο 5.21 χωρίς όμως να το περάσει), με 2ο τον Ρίζο Ιωάννη με 5.00 (που για μια ακόμη φορά αγωνίστηκε -στον ίδιο αγώνα- με τον μπαμπά του, Ανδρέα Ρίζο, ο οποίος πέρασε το 3.20 και είχε το καλύτερό του άλμα στο 3.40 αλλά … ο πήχης έπεσε).

Την τριάδα έκλεισε ο Στέφανος τσολακίδης με 4.55. Το υψηλό όριο που ήταν 4.10 το πέρασαν και οι Κατσαρέλης Γεώργιος  με 4.35, ο Ευαγγέλου Μάριος με 4.30 και με 4.20 οι Χόντο Κυριάκος και Ντούρος Ιωάννης. Υπάρχουν και άλλοι που σταμάτησαν το διάβασμά τους και ήρθαν να ενισχύσουν τους συλλόγους τους, όπως ο Καμόλλι Ματέο που απροπόνητος πέρασε το 3.90.
Χωρίς να καταφέρει να περάσει το αρχικό ύψος (3.20) αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ο Νίκος Μαυρίδης. Ο Νίκος αν και ακυρώθηκε, ίσως είναι αυτός που κέρδισε τα περισσότερα από τον αγώνα. Προσπάθησε και είδε ότι τα όποια λάθη γίνονται στην προπόνηση γίνονται και στον αγώνα. Ο μόνος τρόπος για να τα αποφύγεις ¨κούκλε” είναι όταν έχεις την άνεση του χρόνου στην προπόνηση να συγκεντρώνεσαι και ένα ένα (τα λάθη) να τα κάνεις στην πάντα. Έτσι ο επόμενος αγώνας θα είναι πολύ καλύτερος και τα κάποια όρια που τώρα φαντάζουν δύσκολα θα τα έχεις στο τσεπάκι σου, γιατί μπορείς. Θέλει σοβαρότητα και δουλειά όμως κούκλε!
Α! να μην ξεχάσω για μερικούς μερικούς (δύο), που ξέχασαν την Κάρτα Υγείας να τους κάνω δώρο από 50 … σπιτίσιες. Τυχεροί!!!

Όλοι όσοι αγωνίζονται για τους Ερασιτεχνικούς τους συλλόγους έχουν έναν λόγο παραπάνω να χαίρονται τον αθλητισμό, σε οποιοδήποτε επίπεδο τους οδηγούν οι ικανότητές τους και ο χρόνος που αφιερώνουν σε αυτόν τον στόχο.

ΑΠΟΤΕΛ Ε.Κ. (Α) ΔΙΑΣΥΛ. 18.5.19

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (1981)

Στα 38 του ο Μάριος Ευαγγέλου,  αν και διαμένει στην Αθήνα αγωνίζεται με τη φανέλα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, αποτελεί παράδειγμα συνέπειας προς τον σύλλογο τον οποίο διάλεξε να συνεχίσει την τόσο γεμάτη και υπέροχη καριέρα του στον αθλητισμό.

Για να βοηθήσει το σύλλογό του Ανέβηκε από την Αθήνα και ήρθε να αγωνιστεί! Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους «αυτό» οι νέοι.

Ο Μάριος που υπηρετεί στην Αστυνομία, δείχνει να ξέρει και να μπορεί, με προσοχή και σύνεση να διαπρέπει στα παγκόσμια πρωταθλήματα των βετεράνων στελεχών της Αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Πρόπερσι ήταν ο μεγάλος νικητής στο Los Angeles (με τρία μετάλλια), πέρσι τα ίδια στην Ισπανία και για φέτος (το 2019), σειρά έχει το παγκόσμιο της κίνας. Ο Μάριος Ευαγγέλου ετοιμάζεται να διεκδικήσει και πάλι χρυσά μετάλλια σε Μήκος, Ύψος, επί κοντώ  …

Ως έφηβος το 2000 σε έναν ανεπανάληπτο αγώνα στην Καβάλα, κατέρριψε με 5.40 το Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων στο επί κοντώ.  Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην Αθήνα, ως «προστατευόμενος» του Σχεδιασμού και μετά από λίγο καιρό κατέρριψε και το Πανελλήνιο Ανδρών με 5.62.

Το 2004 ήταν ο μόνος Έλληνας επικοντιστής που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας (πέτυχε 5.30 στον προκριματικό).

Μάριε, Ο Θεός να σε έχει καλά για να αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση των νέων αθλητών, να προσφέρεις αυτό το «κάτι» από το οποίο «να πιάνονται» οι παράγοντες και οι προπονητές για να συνεχίζουν να προσφέρουν με τις όποιες δυνάμεις τους τη χαρά του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ αθλητισμού στις νέες φουρνιές των αθλητών.
Σου εύχομαι να χαίρεσαι τον αθλητισμό για πολλά πολλά χρόνια.
Η παρουσία σου και σε αυτόν τον αγώνα ΜΑΣ ΤΙΜΑ.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Θεοφάνη Μπέλο που αγωνίζεται ανελλιπώς από το 2004  (για 15 χρόνια)  για το σύλλογο όμως δεν «τα ακούει» γιατί είναι ακόμη «μικρός» και έχει ακόμη! (Θα έρθει και η ώρα σου κούκλε, γεροί να είμαστε…).
Βρισκόμαστε σε αναμονή των δύο κονταριών μήκους 4.75 που παραγγείλαμε από Γερμανία για να φυσήξει νέος αέρας στα πανιά του Θεοφάνη.

print

Written by