«ΡΗΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ 2019» -ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ

Οι εργασίες προετοιμασίας συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση. Προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου, τακτοποίηση του χώρου, Σκιά, καθίσματα, νερά (αφού προβλέπεται ζέστη, «καλοκαιρινή» ζέστη.

Από σήμερα κατέφθασαν και οι επικοντιστές του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, Χρυσανθόπουλος Θ.,  Νεράντζης Ν., Μητακίδης Α., που έρχονται για να τιμήσουν τη μνήμη του ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ.  Συνεπής στο να Τιμά όσους κρίνει ότι το αξίζουν ο κ. Μεγαλοοικονόμου τιμά με την παρουσία του ή με αντιπροσώπους τους αγώνες Τιμής και Μνήμης του ΡΗΓΑ είτε γίνονται στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη.

Όμως οι αθλητές θα απολαύσουν ένα αγώνα άλματος επί κοντώ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, σε δύο στρώματα, με χρονόμετρο, με σημαίες, με score boards, με σημάδια φοράς, με χώρο για τους προπονητές σε σκιά δίπλα από το στρώμα, με χώρο για τους αθλητές με σκέπαστρο και με το κρύο νεράκι δίπλα τους, με χώρο για τα κοντάρια… και τόσα άλλα που ετοιμάσαμε ώστε όλοι να χαρούμε τον αγώνα.

Με την ευκαιρία, αφού σε όλους αρέσουν οι σωστές συνθήκες και εμείς προσπαθούμε να τις εξασφαλίσουμε, ας βοηθήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι αθλητές προπονητές, φίλαθλοι, να παραμείνουν οι συνθήκες ιδανικές … μαζεύοντας ακόμη και τα σκουπίδια που θα αφήναμε στον αγωνιστικό χώρο.
Αν το πετύχουμε και αυτό, γνώρισμα τουλάχιστον των Ιαπώνων, τότε εμείς θα είμαστε υπερήφανοι γιατί οι αγώνες που διοργανώνουμε δεν είναι ξεροί αγώνες επίδοσης αλλά κυρίως διάπλασης χαρακτήρων και καλού παραδείγματος.

Είχα δεν είχα έφτασα στα δυνατά χαρτιά του ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ. Επιλέξαμε να δώσουμε το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ (ΡΗΓΑΣ) στο σύλλογό μας γιατί  για εμάς αλλά και για τον ΡΗΓΑ (από αυτόν το μάθαμε) η επίδοση από μόνη της δεν μας αρκεί για να θαυμάσουμε έναν αθλητή. Θέλουμε και όλα εκείνα τα χαρίσματα που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει, σε όποιον έχει μάθει στο «τι να δίνει σημασία».

Το μόνο που περιμένουμε είναι να γίνει ένας καλός αγώνας οι αθλητές να πετύχουν τους στόχους τους και όλοι μαζί:  επικοντιστές, προπονητές αθλητές άλλων αγωνισμάτων αλλά και φίλοι του στίβου, γονείς και κηδεμόνες της κερκίδας, να ενώσουμε τις ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ για…

 

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ  ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ.

Το δέσιμο των επικοντιστών διαφέρει κάπως από τα άλλα αγωνίσματα, είναι κοντά με το δέσιμο των αθλητών των Συνθέτων. Σε έναν αγώνα βρίσκονται για ώρες στον ίδιο χώρο και προσπαθούν ο καθένας να αποδώσει καλύτερα «βάζοντάς τα» με τον πήχη.

Ο Πήχης ορθώνει το κορμί του μπροστά στον καθένα και όλοι -εκ περιτροπής- δοκιμάζουν να τον περάσουν. Όποιος καταφέρει να περάσει τον πήχη σε ύψος  που δεν πέρασαν οι άλλοι, είναι ο νικητής, έτσι απλά και όμορφα.  Ο Επικοντιστής δεν χρειάζεται  να «σπρώξει» τον συναθλητή του για να κερδίσει, ούτε να τον σκοτώσει στο ξύλο για να είναι αυτός ο νικητής.

Δεν είναι τυχαίο που σε περιπτώσεις ατυχίας συναθλητών τους σκέφτονται και φροντίζουν να απαλύνουν τον πόνο του άτυχου συναθλητή τους. Η δυσκολία του αγωνίσματος «το καθιστά αγώνισμα  για λίγους» και είναι αυτοί που το λατρεύουν και το απολαμβάνουν.

Αλλά επειδή το αγώνισμα εγκυμονεί και κινδύνους από τον αγώνα «ΡΗΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ 2019» θα ξεκινήσει «έγγραφο» προς όλους τους  φορείς που ασχολούνται και με το άλμα επί κοντώ για περισσότερη προσοχή στο αγώνισμα, περισσότερη ευαισθησία για ασφαλείς συνθήκες σε κάθε αγώνα αλλά και κάθε στάδιο.

 Προτείνεται η  ενεργοποίηση των ΕΠΙΚΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ Φορέων που τους εκπροσωπούν για ένα χέρι βοήθειας προς κάθε άτυχο συναθλητή μας όπως ο Γιάννης Αβραμίδης.

Μετά τους αγώνες θα το ξεκινήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σήμερα να βοηθήσουμε τον Γιάννη και αύριο, αφού πρώτα τα δώσουμε όλα για να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες, τον οποιοδήποτε που θα χρειαστεί και που μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Φαντάζομαι ότι η εκκρεμότητα που άφησαν σήμερα οι διοργανωτές στο στάδιο θα έχει τακτοποιηθεί αύριο πρωί, πριν τους δικούς μας αγώνες.

Επειδή η καθαριότητα και η τάξη είναι στοιχείο Πολιτισμού, μετά  το τέλος των αγώνων «ΡΗΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ 2019» όλοι οι παρευρισκόμενοι στο Στάδιο θα πρέπει να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της καθαριότητας του Σταδίου.

print

Written by