ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ  – ΜΕΡΟΣ 1ο ΑΘΕΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΡΙΩΝ

Σε 4 κεφάλαια θα επεκταθεί η «ενδιαφέρουσα ιστορία» μιας μεταγραφής, που θα εξιστορεί και θα περιγράφει τα «πώς και τα γιατί» της λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ.

Κεφάλαιο 1ο    Η άκρη που έμεινε εκτεθειμένη ώστε από εκεί να αρχίσει το ξετύλιγμα του κουβαριού (της εξιστόρησης της μεταγραφής), ακούει στο όνομα «ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΡΙΩΝ» από τον κ. Καλοζούμη Σπύρο (πρόεδρο του Α.Ο ΜΕΓΑΡΩΝ).

Κεφάλαιο 2ο   Το κουβάρι θα περάσει από την  προσπάθεια  του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ ώστε η «παράτυπη» μεταγραφή να μη φτάσει στο Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Κεφάλαιο 3ο   Θα περάσει από το ρόλο και τη σύνθεση της 5-μελούς Επιτροπής Μετεγγραφών (ονομαστικά) και θα αναδείξει την ανευθυνότητα, τις παραλείψεις, τις αστοχίες και τον «απαράδεκτο» τρόπο που λειτουργούν τα μέλη της  επιτροπής.

Κεφάλαιο 4ο  Με αφορμή την ανύπαρκτη επικοινωνία του ΣΕΓΑΣ με τα σωματεία που ακόμη και σε έγγραφες Αιτήσεις για χορήγηση απλών εγγράφων δεν απαντά, θα αναφερθούμε στη σύνθεση και τις αποφάσεις της «Ελλανοδίκου Επιτροπής» στην υπόθεση της 4ης προσπάθειας που δόθηκε στο επί κοντώ Γυναικών του Πανελληνίου Κλειστού 2020 (με τις όποιες συνθήκες δόθηκε).

Η μη απάντηση σε εύλογα ερωτήματα αλλά και η παρακώλυση της προσπάθειας για να αναδειχτεί η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες, αν προκύψουν, τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.  Όχι μόνον δεν τα ξεχνάμε αλλά με υπομονή και επιμονή επιδιώκουμε τις απαντήσεις.
Είμαστε της φιλοσοφίας ότι: όποιος εκ παραδρομής ή αβλεψίας κάνει λάθος -και το λάθος αποδειχτεί- θα πρέπει να το αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους θιγόμενους.

Για όσους όμως κάνουν λάθη είτε από αδιαφορία, είτε από μη γνώση του αντικειμένου για το οποίο τους όρισαν να αποφασίζουν ή ακόμη χειρότερο από ηθελημένο λάθος  αποβλέποντας «κάπου», τότε είμαστε κάθετοι. Όποιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν (για τον οποιοδήποτε λόγο) στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το αξίωμα που τους έβαλαν, θα πρέπει να πηγαίνουν σπίτια τους και όχι να στρογγυλοκάθονται σε καρέκλες χωρίς να τις αξίζουν, χωρίς να τις σέβονται και χωρίς να τις τιμούν.

 

Κεφάλαιο 1ο 

Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΡΙΩΝ»

Για να διορθωθούν όσο γίνεται τα πράγματα της μεταγραφής που περιγράφουμε χρειάστηκε να βάλει πλάτη ακόμη και  το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ.  Υποσχέθηκε -εγγράφως- τον ενδιαφερόμενο σύλλογο,  ότι θα καλύψει το 1ο σκέλος από όσα ο κανονισμός μετεγγραφών προσφέρει στο σύλλογο που συναίνεσαι στην μεταγραφή -υπό τη σκέπη του άρθρου 6- (Μετοίκηση για επαγγελματικούς λόγους). ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Σ ΡΗΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 25-02-20 no name
Ο Κανονισμός αναφέρει και 2ο σκέλος παροχής προς το σύλλογο που συναινεί, το οποίο ανέλαβε ο ενδιαφερόμενος σύλλογος (Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ) να συζητήσει και να διαπραγματευτεί με τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Ο κ. Καλοζούμης Σπύρος (Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος του Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ) συζήτησε με τον Τεχνικό Διευθυντή του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Κατσίκα Φώτιο ώστε να βρεθεί λύση -με αμοιβαίες υποχωρήσεις- για να μη γίνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ.
Πράγματι μετά από ανταλλαγή προτάσεων οι δύο «Κύριοι» συμφώνησαν (προφορικά) από όπου  και ο όρος «Συμφωνία Κυρίων».
Επήλθε συμφωνία και όλα ακολούθησαν το δρόμο τους…

Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ
Δυστυχώς,  Ο κ. Καλοζούμης όχι μόνο δεν τήρησε τους όρους της συμφωνίας αλλά και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίθηκε στα έγγραφα αιτήματα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

 

Κύριε Καλοζούμη θα πρέπει να απαντήσετε στα παρακάτω:

  • Είναι αλήθεια τα όσα περιγράφω ή την όποια συμφωνία την έβγαλα από το κεφάλι μου;

Μπορείτε κάλλιστα να την αρνηθείτε, δεν έχουμε χαρτιά μόνο το λόγο μας δώσαμε, ως «Κύριοι». Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας ήταν και είναι δεδομένη, γι αυτό άλλωστε και κλείσαμε τη συμφωνία μόνο με το «λόγο» μας.
Δυστυχώς, άγνωστο σε εμάς γιατί, δεν τηρήσατε τα όσα συμφωνήσαμε αλλά ούτε απαντήσατε και στην παράταση που το Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ  σας προσέφερε με μοναδικό όρο να επιβεβαιώσετε εγγράφως τη συμφωνία. 24.6.2020 Καλοζούμης Παράταση με προυποθέσεις.

Υπήρξαν δύο προτάσεις και εσείς επιλέξατε τη 2η;  Η 1η επιλογή σας ήταν απλά να βεβαιώσετε εγγράφως ότι σε περίπτωση επανόδου του αθλητή στον αρχικό τόπο κατοικίας του θα τηρηθούν τα όσα ο κανονισμός προβλέπει.
–    Επιλέξατε τη 2η πρόταση  με την οποία συμφωνήσαμε.


Κύριε Σπύρο Καλοζούμη

εφόσον δεν τηρήσατε τα όσα συμφωνήσαμε, αυτόματα “πετάτε στα άχρηστα” και τη διαμεσολάβηση  του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ για την «με αμοιβαίες υποχωρήσεις» επίλυση του προβλήματος.
Όσο θα συνεχίζετε να μας αγνοείτε η Ιστορία θα συνεχίζεται και … όπου φτάσει.
Δυστυχώς γίνεστε αιτία να ακούγονται πράγματα που εάν τηρούσατε τη συμφωνία σας δεν θα έφταναν στον πολύ κόσμο. (Σίγουρα θα υπήρχε συνέχεια αλλά όχι αυτής της μορφής).
Η Ιστορία θα συμπληρώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Εμείς το πολύ πολύ να χάσουμε τα συμφωνηθέντα, εσείς όμως θα χάνετε διαρκώς σε κύρος και αξιοπιστία εφόσον δεν τηρείτε τις συμφωνίες σας.

Θα ακολουθήσει σύντομα το 2ο Κεφάλαιο

Θεσσαλονίκη 7.7.2020
Με τιμή
Κατσίκας  Φώτιος

print

Written by