ΜΙΑ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ» –  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο

Σε 4 κεφάλαια θα επεκταθεί η «ενδιαφέρουσα ιστορία» μιας μεταγραφής, που θα εξιστορεί και θα περιγράφει τα «πώς και τα γιατί» της λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ. Όποιος δεν διάβασε την εισαγωγή, πατάει το σύνδεσμο ΚΕΦΑΛΑΙΟ  1ο .

Το 2ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ !!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο

«ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ»
Για να γίνει κατανοητή η παρέμβαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην υπόθεση θα πρέπει να γνωρίζετε τις αποφάσεις της Επιτροπής Μετεγγραφών αλλά και το σκεπτικό των αποφάσεων.
Ο υπογράφων δεν θα τις χαρακτηρίσω, δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις που να τις αποδίδουν «μεστά» για κάθε λεξιλόγιο.
Αφήνω στον καθένα σας να χαρακτηρίσει τις αποφάσεις τους, με λέξεις που να φτάνουν στο μεδούλι των απαράδεκτων ενεργειών τους.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ  ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:
Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ για να βρεθεί λύση «συναινεί» στη μεταγραφή της αθλήτριας υπό τη σκέπη του άρθρου 6 αφού η οικογένεια της αθλήτριας μιλάει για μετοίκηση για επαγγελματικούς λόγους.  (Όσοι θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες των άρθρων, μελετήστε τον κανονισμό μετεγγραφών 2019  που θα τον βρείτε ΕΔΩ 2020_KANONISMOS_METAGRAFWN

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ αποστέλλει τη συναίνεση μεταγραφής, ευχόμενος στην αθλήτρια «καλή συνέχεια». ΑΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Συγκατάθεση για μεταγραφή no name

Θα χρεώσω τις όποιες κινήσεις της «άλλης πλευράς» στο δικηγόρο του ενδιαφερομένου συλλόγου Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ (ο οποίος τυχαίνει να είναι και δικηγόρος του ΣΕΓΑΣ!) για να μην αναφέρω τους άμεσα ενδιαφερομένους.

Η «άλλη πλευρά» λοιπόν, παίρνει τη «συναίνεση» του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που δόθηκε ρητά για χρήση υπό τη σκέπη του άρθρου 6 και τη χρησιμοποιεί ως το μόνο και βασικό έγγραφο για να στηρίξει την αίτηση μεταγραφής την οποία όμως υπέβαλε με αναφορά στο άρθρο 8 (Σοβαροί και Σπουδαίοι λόγοι)!

Και εδώ ξεκινάει η δήθεν ξύπνια κίνηση του δικηγόρου της «άλλης πλευράς» αλλά και η εγκληματική αδιαφορία, η ανευθυνότητα, η κοροϊδία … βάλτε και εσείς τα δικά σας κοσμητικά) της 5-μελούς Επιτροπής.

Η επιτροπή που αναδιαρθρώθηκε στις 11.9.2020 αποτελείται από τους παρακάτω.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ  3ης  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ  ΤΗΣ  30  Δεκεμβρίου  2019

Στις  30 / 12 / 2019  συνεδρίασε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ  η Επιτροπή Μετεγγραφών που

αναδιαρθρώθηκε  με την  υπ΄αριθμ.  11 / 11. 9. 2019  απόφαση  του  Δ.Σ  του  ΣΕΓΑΣ

Παρόντες:     Σ. Νικολαϊδης (Πρόεδρος),  M.  Kαρδαρά (Γεν. Γραμματέας), Γ. Παναγόπουλος,  Γ.  Κλικίζος,  Ι. Κάρμης  (Μέλη).  

Ειλικρινά μας εκπλήσσει η ευκολία με την οποία ο δικηγόρος της άλλης πλευράς παραπλανά! την επιτροπή  αποτελούμενη από σοβαρούς ανθρώπους και επιστήμονες, λέγοντας …

–   Ε! τι να συζητήσουμε για αυτή τη μεταγραφή, αφού έχει συναίνεση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ δε χρειάζεται να δούμε τίποτε άλλο! και η αίτηση περνάει από τους αδέκαστους και τίμιους … φωστήρες!

Η ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ
Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω, ότι τα μέλη της επιτροπής δεν γνωρίζουν τη διαφορά του άρθρου 6 από το άρθρο 8.
Ούτε μπορώ να καταλάβω το πώς περνάει απαρατήρητο (από τόσους επιστήμονες) το γεγονός ότι η συναίνεση αναφέρεται ρητά «για το άρθρο 6» το οποίο προβλέπει ανταλλάγματα στο σύλλογο  ενώ για μεταγραφές που στηρίζονται στο άρθρο 8 ο κανονισμός δεν προβλέπει τίποτε.

Δεν θα χαρακτηρίσω τα μέλη της Επιτροπής. Θα πρέπει όμως οι ίδιοι να κατατάξουν τους εαυτούς τους σε κάποια κατηγορία:

Απρόσεκτοι; Ανεύθυνοι; Ανενημέρωτοι; Αφελείς αφού  εμπιστεύτηκαν τον δικηγόρο  της άλλης πλευράς που τους παραπλάνησε; Γνώστες αλλά υποχωρητικοί σε «φιλικές» πιέσεις υπέρ των προέδρων των συλλόγων (που συγχρόνως είναι και μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ) για θετική κατάληξη της μεταγραφής; …..

Δεν θα προσπαθήσω να εξηγήσω τα ανεξήγητα. Εάν όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές μπορείτε να μας δώσετε κάποια εξήγηση για τον τρόπο συμπεριφοράς των «αδέκαστων» της επιτροπής, ευχαρίστως να την ακούσουμε  ώστε να μην τους αποδίδουμε και επίθετα που σίγουρα τους αδικούν…

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Για να μη βρεθεί κάποιος π.χ. ο κ. Νικολαΐδης Σάββας, που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής και μας πει ότι τον αδικούμε, προσθέτουμε και μερικές λεπτομέρειες.

Πράγματι ο κ. Σ.  Νικολαΐδης και κάποιο άλλο μέλος της επιτροπής διαφώνησαν με την έγκριση της μεταγραφής. Όμως με το να έχουν αντίθετη άποψη, εφόσον δεν είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά (εκτός και αν είναι καταγεγραμμένη η άποψή τους) δεν τους απαλλάσσει από τη συμμετοχή στην παράτυπη απόφαση. Από ότι ξέρουμε από προηγούμενο καταστατικό του ΣΕΓΑΣ οι αποφάσεις της Επιτροπής μετεγγραφών λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία.
Σε πολλά από τα καταστατικά, όπως του ΑΣ ΡΗΓΑΣ,  καθορίζεται ότι τα Μέλη του Δ.Σ.  ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους ….
Δεν ευθύνονται όμως για αποφάσεις που ήταν απόντες ή ήταν παρόντες και διαφώνησαν, εφόσον η απουσία τους ή η διαφωνία τους προκύπτει από τα πρακτικά.

Με άλλα λόγια, Μέλη της Επιτροπής μετεγγραφών, που είχατε άλλη άποψη και σας «πήραν στο λαιμό τους» τα άλλα μέλη, υπάρχουν πρακτικά;
Αν ΝΑΙ, θα τα ζητήσουμε για να σας απαλλάξουμε εφόσον η κουβέντα μας φτάσει εκεί…

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ  – ΜΕ  ΤΟ «ΝΕΟ» (ΑΡΘΡΟ 8) ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.

Αφού το πιάσαμε καλά το θέμα ας πούμε και δύο λόγια για το «φερετζέ» του Κανονισμού Μετεγγραφών του ΣΕΓΑΣ, το νεοεισαχθέν άρθρο 8 (Σοβαροί και Σπουδαίου λόγοι).
Το άρθρο αυτό μπήκε στον κανονισμό για να το ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ όσοι δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν μια έντιμη μεταγραφή και ο μόνος λόγος είναι το «γιατί έτσι θέλω» το οποίο μπορεί να προέρχεται από διάφορες προσχηματικές αιτίες που χωρίς -κανένα αποδεικτικό στοιχείο- τις πετάνε στο άρθρο 8 (στους «Σοβαρούς και Σπουδαίους λόγους»).

Αν υπήρχαν τέτοιοι λόγοι για τη μεταγραφή που συζητάμε θα έπρεπε να κατατεθεί -έστω και ένα- αποδεικτικό στοιχείο, όπως ξεκάθαρα διευκρινίζει το άρθρο 8. Αλλά ποιος νοιάζεται, η δουλειά μας να γίνει και γιαυτό θα καθαρίσουν οι αδέκαστοι και Δίκαιοι της Επιτροπής Μετεγγραφών…

Αλήθεια!  γιατί εκτός από τη συναίνεση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (που δόθηκε για να χρησιμοποιηθεί αλλού) κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο δεν κατατέθηκε, που να αιτιολογεί την αίτηση αλλά και την απόφαση της Επιτροπής;

Και όμως, Αίτηση μεταγραφής που έγινε σύμφωνα με το άρθρο 8 (Σοβαροί και σπουδαίοι λόγοι) περνάει από την Επιτροπή και εγκρίνεται στη συνέχεια και από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ με μόνο αποδεικτικό τη συναίνεση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που αναφερόταν «ΡΗΤΑ» στο άρθρο 6! (βλέπετε τη συναίνεση παραπάνω).

 

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
Στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ οι απόψεις διίστανται.
Από τη μία δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κοροϊδία των Επιτροπών του ΣΕΓΑΣ ούτε «τα μεταξύ τους  μαγειρέματα» με τις παιδαριώδεις δικαιολογίες και θέλουμε να καταγγείλουμε τις παρατυπίες που γίνονται πάντα προς όφελος των ημετέρων Σωματείων, μήπως και κάποτε σταματήσουν «τις αυθαιρεσίες».
Από την άλλη μας απασχολεί κυρίως η ηρεμία της αθλήτριας  και κατά δεύτερο λόγο η ηθική δέσμευση της συναίνεσης την οποία παραχώρησε ο σύλλογος, και  τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ αμφιταλαντεύονται.

Να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ ή να φροντίσουν να διορθωθεί η έγκριση της μεταγραφής;

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΝΑ «ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ» ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Η αντίδραση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι σθεναρή και πιεστική. Απαιτεί έγγραφη απάντηση από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ για το – τι σκοπεύει να κάνει- με αυτήν την παράτυπη μεταγραφή καθιστώντας σαφές  ότι εάν δεν καλυφθούν τα όσα το άρθρο 6 του κανονισμού προσφέρει τότε ο σύλλογος θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.  ΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ μεταγραφή no name Ν. 4.2.2020

Μετά από παρεμβάσεις με υποσχέσεις (άλλες έγγραφες και άλλες προφορικές)  φτάνουμε σε συμφωνία και αποφασίζεται να μη γίνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, αφού ο ΣΕΓΑΣ μας δίνει τους βαθμούς για ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και ο Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ (ο πρόεδρος κ. Σπύρος Καλοζούμης) μας καλύπτει την 2η παροχή του κανονισμού. (Συμφώνησε αλλά δυστυχώς δεν τήρησε την υπόσχεσή του).

Το σκεπτικό της παρεμβολής-παρέμβασης του ΣΕΓΑΣ για την οριστικοποίηση της μεταγραφής, στο επόμενο Κεφάλαιο (2ο) που θα ακολουθήσει).

Θεσσαλονίκη 11.7.2020
Με τιμή
Κατσίκας Φώτιος
Τεχνικός Διευθυντής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ

print

Written by