ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ  ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ  ΣΕΓΑΣ

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ   

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2°  και 4°

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ  ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ  ΣΕΓΑΣ

Ε! κάποτε θα άνοιγε «Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ» για να διασκορπιστούν προς κάθε κατεύθυνση οι άνεμοι, στους οποίους εμείς δίνουμε τα ονόματα «ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ», «ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ» και «ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ».

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Οι άνεμοι ήταν καλά φυλαγμένοι στον «ΑΣΚΟ» αλλά δεν καθόντουσαν ήσυχοι με τον καιρό φούντωναν και θέριευαν.
Ήταν οι παραλείψεις, οι παρατυπίες και τα «παιδαριώδη» λάθη (για να μην τα ονομάσω εσκεμμένα λάθη υπέρ των ημετέρων) των διαφόρων Επιτροπών του ΣΕΓΑΣ που φούσκωναν τον «ΑΣΚΟ».
Η πίεση όλο και μεγάλωνε, όμως ο ΑΣΚΟΣ καλά κρατούσε!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΔΙΟΓΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ
Αιτία για να φουσκώσει επικίνδυνα ο ΑΣΚΟΣ δεν ήταν μόνον τα «λάθη των επιτροπών» του, αυτά με λίγη καλή διάθεση θα μπορούσαν να διορθωθούν για να μην ξαναγίνουν.
Η πολιτική του ΣΕΓΑΣ να μην εξετάζει τα όποια «πιθανά λάθη» αλλά να τα κρύβει τεχνηέντως στον «ΑΣΚΟ»,  είχε ως αποτέλεσμα  να τον εξογκώσουν επικίνδυνα.
Σε κάθε παρατυπία ή σε κάθε λανθασμένη απόφαση των επιτροπών του, ο ΣΕΓΑΣ  αδιαφορεί και παράλληλα κρατά καλά κρυμμένα τα αποδεικτικά στοιχεία μόνο για τον ίδιο, χωρίς να “καταδέχεται” να απαντήσει στις έγγραφες αιτήσεις χορήγησης των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, σε όσους τα ζητούν.

Ο  κ. ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΖΟΥΜΗΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ
ΕΥΤΥΧΩΣ!  που ο κ. Καλοζούμης Σπύρος πρόεδρος του Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ δεν κράτησε το «λόγο του» στα όσα συμφώνησε προφορικά (σε Συμφωνία κυρίων) με τον υπογράφοντα και έδωσε «το πράσινο» για να μπορώ να μιλήσω Δημοσίως.
Αρωγός στο άνοιγμα του ΑΣΚΟΥ και  ο ΣΕΓΑΣ, που επιδεικτικά δεν απαντά στα όσα εγγράφως ζητάμε και έτσι (ΚΑΛΟΖΟΥΜΗΣ και ΣΕΓΑΣ) μας ελευθέρωσαν από το ηθικό δίλημμα του ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ  ή ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ για τις παρατυπίες που γίνονται στον ΣΕΓΑΣ.

 

  1.  ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ (ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ)

    Υπόθεση μεταγραφής για Σοβαρούς και Σπουδαίους λόγους (Άρθρο 8), όπου σκανδαλωδώς η Επιτροπή μεταγραφών ενέκρινε -χωρίς καν να την εξετάσει- επειδή στηρίχτηκε αποκλειστικά στη συναίνεση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (που όμως δόθηκε για να χρησιμοποιηθεί για αίτηση που θα υποβάλλονταν υπό τη σκέπη του (Άρθρου 6).
    Στη συναίνεση αναφέρονταν ΡΗΤΑ ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για αίτηση σύμφωνα με το (Άρθρο 6).
    ΑΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Συγκατάθεση για μεταγραφή no name

Αναγνωρίζοντας  ο ΣΕΓΑΣ «το παράτυπο» τόσο της Επιτροπής Μεταγραφών αλλά και στη συνέχεια και του Δ.Σ. (που επικύρωσε τις μεταγραφές)  και για να μη δοθεί συνέχεια στο ΑΣΕΑΔ, όπου ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ήθελε να προσφύγει, έγιναν συμφωνίες:

Α) Ο ΣΕΓΑΣ δέχτηκε με απόφαση του Δ.Σ. να δώσει στο σύλλογο που ανέδειξε την αθλήτρια, το 1ο  σκέλος όσων ο κανονισμός (Άρθρο 6) ορίζει, δηλαδή το 50% της όποιας αξιολόγησης της αθλήτριας για 3 χρόνια.
Β)  Για το 2ο σκέλος της παροχής του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ  προς στο σύλλογο που ανέδειξε την αθλήτρια (Άρθρο 6), στην κουβέντα της Συμφωνίας Κυρίων μεταξύ των κ.κ. Καλοζούμη και Κατσίκα, υπήρχαν οι εξής δύο προτάσεις.

  1. Να δοθεί έγγραφη διαβεβαίωση εκ μέρους των ενδιαφερομένων για τη μεταγραφή, που να βεβαιώνει ότι εφόσον η αθλήτρια γυρίσει στον αρχικό τόπο κατοικίας της (στη Θεσσαλονίκη) θα επανέλθει στον αρχικό της σύλλογο. Κάτι που το επιτάσσει ο Κανονισμός των μεταγραφών.
  2. Να καλύψει ο Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ, τα όσα Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ θα χάσει, αν δεν χορηγηθεί αυτή η διαβεβαίωση.
    Ο πρόεδρος του Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ ζήτησε χρόνο για να απαντήσει και επανήλθε επιλέγοντας τη 2η λύση, με την οποία και έκλεισε η «συμφωνία Κυρίων».
    Αποτέλεσμα αυτής της προφορικής συμφωνίας ήταν ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ να δώσει εντολή στη Δικηγόρο του ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ.

 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  • Γιατί η Επιτροπή Μεταγραφών ενέκρινε αυτή την παράτυπη Αίτηση;
  • Γιατί ο ΣΕΓΑΣ επικύρωσε μια τέτοια μεταγραφή; Τόση αδιαφορία;
  • Έχει να κάνει με τα ονόματα της Επιτροπής Μεταγραφών; (Τα ονόματα της Επιτροπής Μεταγραφών είναι: Νικολαΐδης Σ., Kαρδαρά M., Παναγόπουλος Γ., Κλικίζος Γ.,  Κάρμης Ι.).
  • Ποτέ δεν έχει ξανακάνει ο ΣΕΓΑΣ τέτοια παρεμβολή για να μη φτάσει η υπόθεση στο ΑΣΕΑΔ; Γιατί τώρα;
  • Ο ΣΕΓΑΣ «έβαλε πλάτη» για τον Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ, επειδή ο πρόεδρός του ο κ. Καλοζούμης Σπύρος  είναι στενός συνεργάτης και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ ή θα έκανε το ίδιο και για έναν οποιοδήποτε άλλο αθλητικό σύλλογο;

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4°

  1. 4Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ Ε.Κ. (Γ) Π.Π. ΚΛΕΙΣΤΟΥ 20 (ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ)

Για την υπόθεση αυτή εκφράσαμε την άποψη ότι η προσπάθεια δεν έπρεπε να δοθεί και ότι η αθλήτρια έπρεπε να ακυρωθεί, στηριζόμενοι στον Κανονισμό αφού είχε 3 συνεχόμενες ΑΚΥΡΕΣ προσπάθειες. (Μικρό το κακό, σε ποιόν αθλητή δεν έχει συμβεί ή δεν θα συμβεί στο μέλλον;)

Για να έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία ώστε να  στηρίξουμε την ένστασή μας ΖΗΤΗΣΑΜΕ τηλεφωνικά στην αρχή (και εγγράφως στη συνέχεια, μετά από υπόδειξη του ΣΕΓΑΣ), αντίγραφα από το Πινάκιο και την απόφαση της Ελλανοδίκου Επιτροπής για να δούμε σε ποιο Άρθρο του κανονισμού στηρίζει της απόφασή της.
Μολονότι επικοινωνήσαμε και με την πρόεδρο της Ελλανοδίκου Επιτροπής (κ. Αργειτάκη) καμία απάντηση δεν πήραμε μέχρι σήμερα.
Το να μη θέλουν να διερευνηθεί το δίκαιο της υπόθεσης, αλλά με τον τρόπο τους να το αφήνουν να περάσει και να ξεχαστεί δεν μπορούμε να το ονομάσουμε αλλιώς …!
Αν αυτό δεν είναι ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ των όποιων λαθών τότε τι είναι; Για να μην επεκταθώ και σε άλλες παρόμοιες παλιότερες υποθέσεις!

Αλήθεια! γιατί Ο ΣΕΓΑΣ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να φαίνονται αυτός και οι συνεργάτες του ΑΨΟΓΟΙ ενώ ξέρει ότι δεν είναι;
Υπάρχει κανείς που μπορεί να μου δώσει κάποια απάντηση;

Για να μη χάσετε τις συνέχειες από την Ενδιαφέρουσα ιστορία το 1ο και το 3ο κεφάλαιο μπορείτε να το βρείτε και εδώ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  1Ο

ΚΕΦΑΛΑΙΟ   3Ο

Θεσσαλονίκη 23.7.2020
Με τιμή
Κατσίκας Φώτιος
Τεχνικός Διευθυντής ΑΣ ΡΗΓΑΣ

print

Written by