2.9.2020 ΕΛΑΤΕ ΝΑ «ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται φανερό ότι η νέα γενιά των γονέων και κηδεμόνων είναι «πολύ μπροστά» -σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά- στη χρήση της τεχνολογίας! (Ο υπογράφων ανήκει στην προ-προηγούμενη γενιά οπότε … εξαιρούμαι!)

Το ψάξιμο πλέον έγινε πάτημα μερικών κουμπιών για το οτιδήποτε μας ενδιαφέρει, από την ώρα που φεύγει το Λεωφορείο … μέχρι και το πού θα βρω το οτιδήποτε με ενδιαφέρει.

Γονείς και κηδεμόνες ψάχνονται αυτή την εποχή για το «πού να πάνε το παιδί τους» ώστε να γνωρίσει τον αθλητισμό.

Με σημείο αναφοράς τη μικρή ερασιτεχνική μας σελίδα, δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα αλλά και μηνύματα με ερωτήσεις γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Θέλοντας να διευκολύνουμε όσους ψάχνουν να μας βρουν,  εχθές (1.9.20) πρώτη ημέρα έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, βγάλαμε μερικές φωτογραφίες κυρίως για να καταδείξουμε  το σημείο που μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά (αυτή την εβδομάδα) στο Καυτανζόγλειο, από τις 18:00 μέχρι τις 19:30).

Όσοι θέλετε να γνωρίσετε τους ανθρώπους (στους οποίους -ίσως- θα παραδώσετε το παιδί σας) αλλά και να δείτε την αντίδραση του παιδιού σας πριν καταλήξετε (του αρέσει, δεν του αρέσει, … ) ελάτε να τα πούμε και δώστε -δύο τρεις ή και παραπάνω- ευκαιρίες στο παιδί σας για να δείτε την αντίδρασή του. Αν του αρέσει, αν περνάει καλά, αν βρήκε φίλους, αν κάτι έμαθε, αν…

Ευχόμαστε στους γονείς και κηδεμόνες που ψάχνουν, να βρουν αυτό που θα τους ταιριάζει καλύτερα.

Γονείς και κηδεμόνες Ψάξτε, δοκιμάστε και αυτό και το άλλο και αφήστε το παιδί σας εκεί που ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ καλά και θα γυρνάει στο σπίτι χαρούμενο και ευτυχισμένο. Μη μείνετε –ακόμη και στο σύλλογό μας- αν δεν δείτε αυτόν τον ενθουσιασμό στο παιδί, να περιμένει πότε θα έρθει η ώρα της προπόνησης για να βρεθεί με τους φίλους του. Από την αντίδρασή του αλλά και από τη δική σας διακριτική αλλά επιβεβλημένη έρευνα … θα καταλάβετε αν είστε στο σωστό δρόμο.

Αν κάποια στιγμή κρίνετε ότι δεν βρήκατε αυτό ακριβώς που ζητάτε, μη διστάσετε να ψάξετε και αλλού.

Ζητήστε την κατανόηση των ανθρώπων που θα πρωτοέρθετε σε επαφή και ψάξτε και αλλού, ίσως εκεί ή εδώ … να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Εστιάστε στα δύο πιο σημαντικά θέματα:
1) Στην «ουσία» της αναζήτησης  (70-80%)  το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσει και μαζί με το σπίτι και το σχολείο θα συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού σας.
2)  Για να είμαστε και ρεαλιστές δώστε ένα ποσοστό 20-30% και στο πρόγραμμα αλλά και στην απόσταση μεταφοράς του παιδιού από το σπίτι στο Καυτανζόγλειο, εκτός και αν υπάρχει άτομο που μπορεί να διαθέσει τις ώρες μεταφοράς του παιδιού. Αν είστε πολύ μακριά … ψάξτε κάτι που να είναι πιο κοντά σας τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια (όταν το παιδί είναι ακόμη μικρό 5-8 χρόνων). Εάν το παιδί έδειξε ότι είναι για κάτι «συγκεκριμένο» που δεν μπορείτε να το βρείτε κοντά σας,  τότε κάντε τους λογαριασμούς σας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Προσπαθήστε να συντονιστείτε με το πρόγραμμα του συλλόγου ή ακόμη και να το διαμορφώσετε! δηλώνοντας από νωρίς την ώρα που ίσως θα σας βόλευε να φέρνετε το παιδί στην προπόνηση.
Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμά μας για τις Ακαδημίες (5-12 ετών) θα είναι ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ με ώρα έναρξης 19:00 και διάρκεια ανάλογα με την ηλικία, (από 1:15 μέχρι 1:30 ή και 1:45). Στις μικρές ηλικίες δεν είναι απαραίτητο να έρχεται το παιδί όλες τις ημέρες. Αν κάποια ημέρα δεν μπορεί ή δεν μπορείτε να το φέρετε δεν χάλασε ο κόσμος, περάστε αυτή τη φιλοσοφία στο παιδί από νωρίς για να μη σας γκρινιάζει. «Μα θα χάσω την προπόνηση» θα σας λέει και θα πρέπει να χαίρεστε για τη συνέπειά του αλλά είναι στο χέρι σας να κάνετε την ανάγκη επιλογή σας έτσι το παιδί μαθαίνει…
Εάν υπάρξουν αρκετά παιδιά για κάθε γκρουπ,  που θα προτιμούσαν η ώρα έναρξης να είναι πιο νωρίς(π.χ. 17:30),  μπορούμε να το συζητήσουμε.
Εφόσον αποφασίσετε να ενταχθείτε στην παρέα μας, δηλώστε στις προπονήτριες που κρατούν τα στοιχεία του παιδιού σας και το ωράριο που ίσως θα προτιμούσατε (νωρίς ή αργά) με τις ημέρες να παραμένουν οι ΔΕΥΤΕΡΑ –ΤΕΤΑΡΤΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

print

Written by