14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – Η ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  “ΣΤΑΥΡΟ – ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ”

Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 326 η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. …

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. Στις εκκλησίες ψάλλεται, μεταξύ των άλλων, το πασίγνωστο απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» και στους πιστούς μοιράζονται κλώνοι βασιλικού, εκκλησιαστική συνήθεια που πηγάζει από την παράδοση ότι στο μέρος που βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός είχε φυτρώσει το αρωματικό αυτό φυτό. Η Εκκλησία επιτάσσει την ημέρα αυτή αυστηρά νηστεία.
Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.

Ένας από τους στυλοβάτες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι και ο Σταύρος Καρματζόγλου Γενικός Γραμματέας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για αυτή τη διετία. Για να είμαστε ειλικρινείς, αιτία του παρόντος άρθρου είναι κατά πρώτο λόγο οι:  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΜΑΤΖΟΓΛΟΥ και ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΚΡΗ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.  Παράλληλα γιορτάζουν πολλοί υποστηρικτές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (έμμεσα ή άμεσα) όπως και αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας.

Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού θέλουμε να ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ σε όλους τους εορτάζοντες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΡΜΑΤΖΟΓΛΟΥ,

ΣΤΑΥΡΟ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΕΓΓΟΝΟΣ,

ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΤΡΑ

ΣΤΑΥΡΟ ΛΟΥΒΑΡΗ,

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΑΝΟΥ,

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ,

ΣΤΑΥΡΟ ΓΚΕΚΑ,

Και όσους άλλους γιορτάζουν και μας διέφυγαν, στους τόσους αθλητές που πέρασαν από το σύλλογο.

Ιδιαίτερα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην ΜΑΚΡΗ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ που σήμερα έχει τα γενέθλια της. Η ιδιαίτερη αγάπη μας προς την Χρύσα δεν μπορεί να κρυφτεί, μάρτυρας η φωτογραφία μας.

print

Written by