ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΜΕ ΤΟ “ΣΠΑΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ” ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΕΛΑΣΑΛ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΕΛΑΣΑΛ

Περνάω και το βίντεο με τον –Τελικό- στο ΔΕΛΑΣΑΛ, αφού τόσο άρεσε το προηγούμενο βίντεο του ημιτελικού!

Τα παιδιά του Δημοτικού κατάφεραν μέσα σε μία ώρα, με το «ΣΠΑΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ»  να γνωρίσουν,  να πιάσουν το ρυθμό του αγωνίσματος και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του επί κοντώ.  Όσα δε έδειξαν να «το έχουν» το λάτρεψαν και δεν ήθελαν να σταματήσουν.

Σε μία προπόνηση τόσα παιδιά γνώρισαν το «επί κοντώ», ΕΥΚΟΛΑ, χωρίς ιδιαίτερες εγκαταστάσεις και απαιτητικές συνθήκες και κυρίως  ΑΚΙΝΔΥΝΑ.

Μολονότι εδώ και 20 χρόνια χρησιμοποιούμε το ΣΠΑΣΤΟ στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ «οι το πρόσταγμα έχοντες» στον ΣΕΓΑΣ…  δεν δέχτηκαν την πρότασή μας να το χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον στο ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα  Kids’ Athletics, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει την επικίνδυνη προσπάθεια των παιδιών να μάθουν το επί κοντώ με το κοντάρι στα χέρια, τη στιγμή που ακόμη δεν ξέρουν ούτε να το κρατήσουν!

Όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Χαρείτε και εσείς την προσπάθεια των παιδιών να μπουν στο δρόμο που χάραξε ο Mondo Duplantis 6.18 και 6.15!

Με την ευκαιρία,

όσοι θέλουν να γνωρίσουν το άλμα επί κοντώ δεν έχουν παρά να προσεγγίσουν συλλόγους όπου καλλιεργείται και το άλμα επί κοντώ.

Ένας από τους αρκετούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης είναι και ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ που λειτουργεί στο Καυτανζόγλειο.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να  επισκεφτούν τη σελίδα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (www.asrigas.gr). Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε να μας συναντήσετε ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 19:00 στην Είσοδο του Καυτανζογλείου (την μοναδική που λειτουργεί τώρα, από την Αγίου Δημητρίου). Κιν. επαφής 6932626625

print

Written by