ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ – ΜΕΡΟΣ 1ο – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

Στις επικείμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ, μετά από δεκαετίες υπάρχουν πλέον δύο κινήσεις που επιδιώκουν να πάρουν τα ηνία της Διοίκησης της μεγαλύτερης και αρχαιότερης Ομοσπονδίας του αθλητισμού.

Οι άνθρωποι που, ως εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Ελληνικών Ερασιτεχνικών Σωματείων, θα κληθούν να ψηφίσουν πρέπει να έχουν επιχειρήματα για να δώσουν την πολύτιμη ψήφο τους στη μία ή στην άλλη κίνηση.

Προσωπικά, ως άνθρωπος του αθλητισμού με πάνω από 50 χρόνια  εμπλοκής μου στα δρώμενα, έχω άποψη η οποία με υπαγορεύει να μη στηρίξω την απερχόμενη Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ (την ποτισμένη με τη Φιλοσοφία και τις τακτικές του κ. Βασίλη Σεβαστή).

Δεν σκοπεύω να κάνω συγκριτική ανάλυση των δύο κινήσεων.

Τα λάθη και τις επιλεκτικές τακτικές της «παρέας Σεβαστή» θα αναδείξω, τα οποία με οδηγούν στο να μη στηρίζω την απερχόμενη διοίκηση και να ψάχνω να δω το κάτι καλύτερο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω αν είναι όντως «καλύτερο» αλλά τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα του να αλλάξει κάτι και να ακουστούν και νέες ιδέες, νέες προτάσεις, κάτι που με ην παλιά διοίκηση έπαψε να ισχύει εδώ και πολλά χρόνια.

 

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

  1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ:

Αφού μπήκαμε στην περίοδο μεταγραφών που γίνονται από 1η μέχρι 31η Οκτωβρίου είναι φυσικό να αρχίσω από αυτήν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ποια επιτροπή; Τα τσιράκια του αφεντικού που καταδέχονται να απαξιώνουν τα πτυχία τους και την όποια προσφορά τους στον αθλητισμό, διαπράττοντας ΛΑΘΗ είτε υπό πίεση είτε από πνεύμα συνεργασίας και σύμπραξης με τα συμφέροντα των εχόντων το πρόσταγμα.

Η συνείδησή τους, για το λεπτό έργο της δίκαιας κρίσης όπου απαιτείται, πάει περίπατο. Βγάζουν αποφάσεις χωρίς καν να δουν τους φακέλους, τόσο ανεύθυνοι, τόσο απαράδεκτοι τόσο αναξιόπιστοι!

 Αφού ο δικηγόρος του ΣΕΓΑΣ τους λέει «Ε! Τι να τη δούμε αυτή την αίτηση αφού έχει συναίνεση του Συλλόγου», περνούν την αίτηση χωρίς να ρίξουν ούτε μια ματιά σε αποδεικτικά στοιχεία! Ντροπή σας! Κυρίες και κύριοι και πολύ περισσότερο σε όσους  είστε και πτυχιούχοι  και μάλιστα δικηγόροι!

Ποιος να εμπιστευτεί λοιπόν την Επιτροπή Μεταγραφών (που το 2019 αποτελούνταν από τους (ΣΑΒΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΔΑΡΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΛΙΚΙΖΟΣ, ΚΑΡΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ), όταν οι πράξεις τους δείχνουν ότι τους έβαλαν σε αυτό το πόστο -για τα μάτια του κόσμου- και που οι ίδιοι δεν φρόντισαν ούτε στο ελάχιστο να τιμήσουν τον ευαίσθητο ρόλο που δέχτηκαν να παίξουν.

Ποιος να τολμήσει να μας πει ότι κάνουν συνειδητά τη δουλειά τους, ότι κρίνουν με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια τις αιτήσεις μεταγραφών όταν η διαδικασία απαιτεί τη δικά τους κρίση; Δεν αναφερόμαστε βέβαια στις περιπτώσεις που η διαδικασία των μεταγραφών είναι ξεκάθαρη και η παρέμβασή τους είναι τυπική.

Μιλάμε για τις λίγες περιπτώσεις  που μόνιμα, οι «δυνατοί» και πλούσιοι πετυχαίνουν αυτό που θέλουν είτε με την ανοχή είτε και με τη στήριξη των «δικών» τους.

 

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 8 – ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΕΓΑΣ

Αναφερόμαστε στο ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ 8, που είναι ο «φερετζές των μεταγραφών» του ΣΕΓΑΣ ή το μέσο του να κάνει ό,τι θέλει ο ΣΕΓΑΣ, μέσω των ελεγχόμενων ή παντελώς αδιάφορων μελών της Επιτροπής μεταγραφών (την οποία ορίζει ο ΣΕΓΑΣ).

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Όλα είναι θεωρητικά στο Άρθρο 8, όλα στον αέρα, όλα στην κρίση των «ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ», ή ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ και ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ μελών της Επιτροπής.

Καμία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στην Επιτροπή στις περιπτώσεις που πρέπει να αξιολογήσουν αποδεικτικά στοιχεία και να κρίνουν αν οι λόγοι τους οποίους κάποια πλευρά επικαλείται είναι ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΙ ή όχι.

Θέλεις να περάσεις την όποια μεταγραφή χωρίς να δικαιούσαι; Πήγαινέ την στο άρθρο 8 και φρόντισε ο δικηγόρος σου να είναι συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ. Τόσο απλά τόσο … δίκαια!

 

Είναι ο πρώτος από τους πολλούς λόγους (κάθε φορά θα αναλύω και έναν, σειρά θα πάρει η Ελλανόδικος Επιτροπή που  ορίζεται από τον ΣΕΓΑΣ και απαρτίζεται από ανθρώπους που είναι εκεί όχι για να κρίνουν αν κάποια επίδοση είναι έγκυρη ή άκυρη με βάση τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ, αλλά για να κάνει και πάλι ό,τι θέλει Ο ΣΕΓΑΣ καλυπτόμενος αυτή τη φορά στην απόφαση της Ελλανοδίκου Επιτροπής).

Με την πρώτη ευκαιρία μπαίνει στο στόχαστρο η Ελλανόδικος Επιτροπή (κ. Ξένια Αργειτάκη, αρκετά περίμενα τις απαντήσεις σας που όμως ποτέ δεν ήρθαν ούτε βοηθήσατε στα αυτονόητα να μάθουμε αυτά που ζητήσαμε και που δικαιούμαστε να ξέρουμε).

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην «παρέα των Κουμπάρων» που έδεσαν τόσα χρόνια, περνούν καλά, αλληλοϋποστηρίζονται (γιατί όχι αφού όλοι βολεύονται)  και πηγαίνουν το καράβι του ΣΕΓΑΣ στα λιμάνια που αυτοί θέλουν.

print

Written by