ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στη σημερινή του συνεδρίαση (27.1.21) αποφάσισε την προκήρυξη των Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στην Αθήνα.

Από την πλευρά των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α. ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών που ανακοινώθηκαν μέχρι 27.1.21 είναι 277 εκ των οποίων 21 Σύλλογοι ανήκουν στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών (277), ικανός αριθμός δεν πληροί τις προϋποθέσεις δικαιώματος ψήφου με αποτέλεσμα η λίστα που υποχρεούται να ανακοινωθεί από τον ΣΕΓΑΣ και να πάρει την έγκριση από τη Γ.Γ.Α. θα είναι αρκετά μικρότερη των τελικά εγγεγραμμένων συλλόγων.

Μέχρι τις 20 Μαρτίου έχουμε 52 ημέρες στο διάστημα το οποίο θα ανακοινωθούν τα μέλη (Σωματεία) που δικαιούνται να ψηφίσουν καθώς και οι υποψήφιοι τόσο για τη θέση του Προέδρου (ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ και ΣΑΚΟΡΑΦΑ) όσο και τα υποψήφια μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Περιμένουμε να δούμε μέχρι πότε θα τελειώσει ο έλεγχος των ολοκληρωμένων αιτήσεων, για να σταματήσει να προστίθενται Σωματεία στο Μητρώο.

Τα σωματεία που προστίθενται είχαν καταθέσει την ολοκληρωμένη Αίτηση τους μέχρι 31.12.2020 και μετά από έλεγχο κατέθεσαν εκ νέου τη διορθωτική τους Αίτηση ή ολοκλήρωσαν την Αίτηση μέχρι τις 21.1.2021.

Τα τελευταία σωματεία που προστίθενται είναι αυτά που ολοκλήρωσαν και κατέθεσαν τις τελευταίες ημέρες την αίτηση με αποτέλεσμα ο έλεγχός τους να γίνεται τις ημέρες αυτές.

Δυστυχώς, σύλλογοι με δραστηριότητα αλλά και ιστορία από όλη την Ελλάδα ακόμη δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο. Σε όσα σωματεία δεν καταφέρουν για τον οποιοδήποτε λόγο να εγγραφούν, βάσει νόμου, δεν θα δικαιούνται να χρησιμοποιούν Δημόσιες ή Δημοτικές εγκαταστάσεις (Νόμος 4726/Αρ. Φύλλου 181, 18 Σεπτεμβρίου 2020).

Μετά τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ θα ακολουθήσουν εκλογές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης αλλά και πολλών συλλόγων μεταξύ των οποίων και του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

print

Written by