200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ «NΙΩΘΟΥΜΕ ΓΕΜΑΤΟΙ»

Η υπεύθυνη  της εκδήλωσης κ. Σοφία Γκοτζαμάνη μας γράφει, στο μικρό της σημείωμα:

Δεν έχω κουράγιο να γράψω τίποτα, είμαι κομμάτια.
–  Το μόνο που θα πω είναι πως «νιώθουμε γεμάτοι» τόσο  εγώ όσο και οι συνεργάτες προπονητές κ. Στέλλα και κ. Γιάννης, γιατί κάναμε τη δική μας προσπάθεια να τιμήσουμε αυτούς τους σπουδαίους ήρωες της πατρίδας μας. Βάλαμε το δικό μας κόπο, που τώρα νιώθω πως δεν ήταν μικρός,  αλλά μπρος στη δική τους θυσία ό,τι κι αν κάνουμε θα είναι πάντα «ελάχιστο».
– Τα αστέρια μας το ευχαριστήθηκαν και ελπίζουμε  ότι κάποιον από τους ήρωες θα έμαθαν τρέχοντας πέρα-δώθε με το χαρτάκι στο χέρι για να το ρίξουν στο σωστό φάκελο…
–  Η βοήθεια των εθελοντών ήταν υπερπολύτιμη  μαζί με τη βοήθειας και πολλών γονέων και κηδεμόνων.
–  Ο Θεός να αναπαύσει τη Δήμητρα Ιορδανίδου και να την δεχτεί στην αγκαλιά του.
–  Τα αποτελέσματα του παιχνιδιού ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821,      Γαλάζιοι 133Κίτρινοι 113.
    Νικητές οι Γαλάζιοι!
–  Τα αποτελέσματα των δρόμων  200μ., 821 μ. και 1821 μ. αργότερα…

 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ»  – ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα περιμέναμε όσο περνούν τα χρόνια οι εκδηλώσεις των Ακαδημιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ να είναι πιο «ομαλές» με λιγότερες λεπτομέρειες και «ειδικές» ρυθμίσεις! Όμως, το τι περιμένουμε εμείς  –οι της τρίτης ηλικίας- δεν έχει καμία σχέση με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Είναι το ασίγαστο πνεύμα όσων αγαπούν αυτό που κάνουν και δεν υπολογίζουν χρόνο, κόπο ή πρόσθετα στοιχεία για να το πραγματοποιήσουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περνούν στους συμμετέχοντες  ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ και οι μπόμπιρες να χαίρονται τις εκδηλώσεις παρέα με τους παιδικούς τους φίλους αλλά και διεκδικητές της νίκης (ο καθένας για την ομάδα του ή τον εαυτό του) στον αγώνα. Η χαρά των παιδιών πολλαπλασιάζεται για τους γονείς και κηδεμόνες  που και τι δεν κάνουν για τα παιδιά τους.

Σε κάθε εκδήλωση τίθενται σε εφαρμογή καινούριες ιδέες περισσότερες λεπτομέρειες προστίθενται που ομολογουμένως -κάνουν τη διαφορά- λες και ο ρυθμός των εκπλήξεων σε κάθε εκδήλωση ακολουθεί το ρυθμό της γνώσης και της εμπειρίας των διοργανωτών  και δεν έχει καμία σχέση με τη φασαρία ή την ταλαιπωρία για να ετοιμαστούν όλα αυτά.

Όσο για την  ηλικία των διοργανωτών βρίσκεται στην ανοδική της πορεία και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή για πολλά χρόνια

(Ο Θεός να τους έχει καλά), απίθανο να πάρει ποτέ την κατηφόρα, για τους συγκεκριμένους διοργανωτές!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ

Δεν έμεινε καμία ομάδα ανθρώπων που να μην «επιστρατευθεί» προκειμένου να πετύχουν τα απαιτητικά και φιλόδοξα σχέδια της εκδήλωσης.  Προπονητές, παράγοντες, μεγάλοι αθλητές, φίλοι εθελοντές, γονείς, κηδεμόνες, παππούδες και γιαγιάδες.
Όλοι χρειάστηκαν, όλοι βοήθησαν αφού αφενός μεν οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες (φωτισμός, κόσμος που περπατούσε ή έτρεχε στη διαδρομή) και αφετέρου οι συμμετέχοντες «αθλητές» ξεκινούσαν από τα πέντε τους χρόνια!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Τους γονείς και κηδεμόνες, που έτρεξαν με τα παιδιά και ήταν «η ασφάλεια»  στην κούρσα ή που βοήθησαν ως κριτές στον αγώνα και το παιχνίδι.

 

Τους αθλητές -Ουζουνίδου Αλίκη και Κυριάκο Μπάλλο- που άφησαν την προπόνησή τους και ήρθαν να βοηθήσουν.

 

Τους φίλους εθελοντές – Μανώλη και Κατερίνα Βαποράκη (που μας έφεραν και  τα χαιρετίσματα της κ. Ευδοξίας).

 

 

ΚΑΡΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ – ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ

Ο κ. Σταύρος Καρματζόγλου που είναι μέλος του Δ.Σ. και είναι ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ήταν εκεί, στα εύκολα και στα δύσκολα, άξιος εκπρόσωπος του Δ.Σ. Όχι μόνο βοήθησε στο στήσιμο, στα ηλεκτρολογικά και τις απονομές αλλά παρέμεινε μέχρι τέλος να βοηθήσει και στο κουβάλημα όλων.
Ο υπογράφων ως μέλος του Δ.Σ. ούτε να διαβάσει τα χαρτάκια των παιδιών δεν κατάφερε.
Για τα σχόλια της εκδήλωσης όμως … ήταν πρώτος!
Ακόμη σχολιάζει τις λεπτομέρειες των αγώνων.
–  Άπλωσαν μεζούρα να μετρήσουν την χονδρικά μετρημένη διαδρομή, μην πέσουν έξω 10 εκατοστά!
–  Μέχρι και πιστόλι του 1821 έφεραν για τις εκκινήσεις …
Κατά τα άλλα υποστηρίζετε ότι … δεν είναι για δέσιμο!
Εγώ σας τα λέω εσείς δεν με πιστεύετε!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 200 μέτρα (2015, 2016, 2017)
1ος Νικόλαος Κωτσάκης
2ος Αρμουτίδης Θεόδωρος
3ος Τουμπεκτσής Μάριος

 

 

 

821 μέτρα (2012, 2013, 2014)
1η Χριστοδούλου Αγνή
2ος Αλικάκος Θεόδωρος
2ος Τσομπανίδης Ευστράτιος

 

 

 

1821 μέτρα (2009, 2010, 2011)
1η Χριστοδούλου Άννα
2η Λαμπάκη Ευμορφία
3η Τσιώτρα Αθανασία

 

 

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ “ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821”

Η γνωριμία με τους ήρωες του 1821 έγινε μέσα από παιχνίδι γνώσεων και αντοχής όλων των παιδιών που είχαν χωριστεί σε δύο ομοιογενείς ομάδες : [Οι Γαλάζιοι και οι  Κίτρινοι].
Φωτογραφίες με τους ήρωες του 1821 είχαν κολληθεί στις κολόνες του Σταδίου (όλες σε ένα χώρο περίπου  40-50 μέτρων). Το κάθε παιδί έπαιρνε ένα χαρτάκι με το όνομα ενός ήρωα και έπρεπε να το βάλει στο φάκελο που ήταν η φωτογραφία του ήρωα.
Στη συνέχεια έτρεχε για το 2ο, το 3ο χαρτάκι, μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Το παιχνίδι διήρκεσε 4 λεπτά.
Η ομάδα που έβαλε τα περισσότερα –σωστά χαρτάκια- στους φακέλους των ηρώων ήταν η νικήτρια ομάδα.
Για 4 λεπτά  τα παιδιά πήγαιναν και ερχόντουσαν στο χώρο με τις φωτογραφίες των ηρώων, προσπαθώντας το καθένα να βάλει το χαρτάκι στο σωστό φάκελο και έτσι να δώσει ένα βαθμό στην ομάδα του.
Το ωραίο του παιχνιδιού ήταν ότι τα μικρά (που ακόμη δεν ξέρουν να διαβάζουν) ρωτούσαν να τους διαβάσουμε το όνομα που έγραφε το χαρτάκι. Η ατυχία μερικών (οι περισσότεροι από τους κίτρινους, ίσως γι’ αυτό και έχασαν) ήταν που ήρθαν στον υπογράφοντα  να τους διαβάσω το όνομα που έγραφε το χαρτάκι και ενώ ξέρουμε να διαβάζουμε! δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τους βοηθήσουμε γιατί δεν βλέπαμε τα «σχετικά» μικρά γράμματα!
Ε! και αυτό μέσα στο παιχνίδι ήταν!

Τελικά αποτελέσματα παιχνιδιού:
Γαλάζιοι 133 – Κίτρινοι 113.
ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ!

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ
«Ο Θεός να αναπαύσει τη Δήμητρα Ιορδανίδου και να την δεχτεί στην αγκαλιά του».

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη της αδικοχαμένης προχθές (2.11.21) αθλήτριας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ. Ότι πιο αγνό, πιο καθαρό μπορεί να ξεπηδήσει μέσα από τον αθλητισμό θα το έβρισκες στη γλυκύτατη και πάντα χαμογελαστή Δήμητρα. Αγαπούσε τον αθλητισμό και τον είχε κάνει τρόπο ζωής τόσο για την ίδια όσο και για όσους είχαν την τύχη να βρεθούν έστω και για λίγο κοντά της. Κάποτε το 2016 προσπαθήσαμε να την εντάξουμε στην οικογένεια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και γράψαμε το ΜΑΘΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
Τα καμάρια μας μαθαίνουν να Τιμούν τη μνήμη αγαπημένων ανθρώπων – Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ- μένοντας ακίνητα για ένα λεπτό.
Έχουμε τον τρόπο μας να βλέπουμε το «βάρος» του οποιουδήποτε λυπηρού συμβάντος και από άλλες οπτικές γωνίες. Εφόσον δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, ψάχνουμε να βρούμε κάτι που να μας απαλύνει τον πόνο.
Για το ατύχημα που πήρε την Δήμητρα από κοντά μας -τόσο νωρίς- θέλουμε να πιστεύουμε ότι Ο Καλός Θεός, που βλέπει και αξιολογεί τους πάντες διάλεξε τη Δήμητρα Ιορδανίδου και την πήρε στην αγκαλιά του. Ίσως να αποφάσισε να κάνει και “τα Τάγματα των Αγγέλων” να αγαπήσουν τον Αθλητισμό, γι’ αυτό και πήρε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ, πήρε κοντά του –στον Παράδεισο-  τη Δήμητρα Ιορδανίδου.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – το παιχνιδι και τα ποιηματα

print

Written by