Ο κ. ΑΥΓΟΛΟΥΠΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο κ. Αυγολούπης Σταύρος Ομότιμος* Καθηγητής Αστρονομίας Α.Π.Θ., μοίρασε αφίσες του Ηλιακού μας συστήματος σε όλο το 1ο γκρουπ των Ακαδημιών. Στο 1ο γκρουπ των Ακαδημιών συμμετέχει και ο συνονόματος εγγονός του -Σταύρος- του οποίου η «ατάκα» δεν πέρασε απαρατήρητη.

Όταν ρωτήθηκε αν θέλει και αυτός αφίσα (αφού μπορούσε να έχει όσες θέλει από τον παππού του) έσπευσε να απαντήσει “ΝΑΙ γιατί αυτή η αφίσα είναι από τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ”.

Μεγάλη σημασία δίνουν τα παιδιά στα δρώμενα των «φορέων», στην περίπτωσή μας του συλλόγου, που το συμβάν από μόνο του θα πρέπει να μας βάλει σε κατάσταση διαρκούς  εγρήγορσης. Υπενθυμίζει σε όλους τους εμπλεκόμενους με παιδιά ότι η συμπεριφορά τους θα πρέπει να είναι «βασανιστικά προσεγμένη» διότι η κάθε τους ενέργεια μπορεί να αποτελέσει «μάθημα συμπεριφοράς» και για το παιδί…

*Ο τίτλος του ομότιμου καθηγητή είναι τιμητικός τίτλος που απονέμεται σε καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία. Τον τίτλο απονέμει η σύγκλητος του πανεπιστημίου στο οποίο δίδασκε ο αποχωρών, συνήθως όταν συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Κύρια προϋπόθεση είναι να έχει διακριθεί ο αποχωρών καθηγητής στην επιστήμη του έχοντας να επιδείξει σημαντικό έργο. Σκοπός του τίτλου, πέραν της αναγνώρισης, είναι και να δοθεί η δυνατότητα στον αποχωρούντα να συνεχίσει την ερευνητική ή διδακτική του δραστηριότητα στο πανεπιστήμιο και να προσφέρει τόσο στην κοινότητα της γνώσης, αλλά και στη στενή πανεπιστημιακή του κοινότητα με ανεύρεση επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεις της εργασίας του.

print

Written by