Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ –  Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ»

Η σχέση που δημιουργείται στο πέρασμα από τον αθλητισμό μεταξύ προπονητών – αθλητών δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα από το «ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ».

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι ένα όνειρο, ένας σκοπός, μια διαδρομή, που πολλά έχει να προσφέρει τόσο σε αθλητή όσο και στον προπονητή.

Η σχέση αθλητή προπονητή, όταν υπηρετείται και από τις δύο πλευρές με τις ίδιες Αρχές και Αξίες, φτάνει στον υπέρτατο βαθμό της αμοιβαίας προσφοράς.

Ποιός προπονητής μπορεί να μείνει ασυγκίνητος όταν παλιοί αθλητές του -κάποιων δεκαετιών- ψάχνουν ευκαιρία να χαρούν για μια ακόμη φορά τους Διασυλλογικούς αγώνες και -είναι δεν είναι έτοιμοι- κατεβαίνουν να αγωνιστούν για το σύλλογο;

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η συμμετοχή στο επί κοντώ, των αθλητών  που αγωνίζονταν πριν 20 χρόνια και βάλε και ακόμη συνεχίζουν να είναι ενεργοί – όσο μπορεί ο καθένας. Οι αθλητές αυτοί έρχονται στα διασυλλογικά με τις οικογένειές τους (συζύγους και παιδιά) για να χαρούν τη συμμετοχή και να βοηθήσουν το σύλλογό τους στη βαθμολογία, που οδηγεί στην αξιολόγησή του.

Κοντά σε αυτούς και οι νέοι αθλητές που ακολουθώντας το παράδειγμα των παλιών ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν την παράδοση.

Μπορεί ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ  να έχει μόνο 23 χρόνια λειτουργίας όμως αθλητές που είχαν σχέση ακόμη και πριν τη δημιουργία του συλλόγου με τους δημιουργούς του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, δίνουν το «Παρών» σε κάθε Διασυλλογικό.

Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές που αγωνίστηκαν σε παλαιότερα διασυλλογικά και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα (Α/Γ) 2022, ανεξαρτήτως του αν βαθμολογήθηκαν ή όχι.

Ιδιαίτερα όμως Ευχαριστούμε τους αθλητές κάποιων δεκαετιών που,  δίνοντας το καλό παράδειγμα στους νέους αθλητές, ήρθαν να αγωνιστούν στο απαιτητικό άλμα επί κοντώ για να βοηθήσουν το σύλλογο.

Οι αθλητές αυτοί  (με σειρά ηλικίας) είναι:  Ευαγγέλου Μάριος (1981), Γεωργιτσέλης Γεώργιος (1981), Μακρή Χρυσούλα (1983), Πατσουκάκης Δημήτριος (1987), Μπέλος Θεοφάνης (1992), Θεοδωρίδου Μαρκέλλα-Θεοπούλα (1999), Καμόλλι Ματέο (2001), Ντούρος Ιωάννης (2003).

Κοντά σε αυτούς προσέφεραν πολύτιμους βαθμούς και οι νέοι αθλητές: Ντούγκου Βεατρίκη-Καλυψώ (2006), Χατζημιχαηλίδης Δανιήλ-Φίλιππος (2004) και Σπήλιου Μελίνα-Γεωργία (2006).

«ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ» είναι ο Χρυσός κανόνας της αμοιβαίας προσφοράς. Μακάρι να το νοιώσουν όλοι όσοι περνούν το κατώφλι του αθλητισμού. Όσοι όμως δεν αξιολογούν σωστά αυτήν την  αμφίδρομη σχέση, δυστυχώς, φάινεται ότι από το πέρασμά τους από τον αθλητισμό, δεν πήραν ό,τι έπρεπε ή ήταν της κατηγορίας “μόνον του παίρνω” …

Τα διασυλλογικά συνεχίζονται για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των αθλητών.
Απευθυνόμενος στους αθλητές αλλά και τους γονείς των αθλητών τονίζω ότι η συμμετοχή στους αξιολογούμενους αγώνες, Διασυλλογικά (και όσοι τα καταφέρνουν) και Πανελλήνια πρωταθλήματα, είναι «το δίνω» του κάθε αθλητή στο αντίστοιχο «παίρνω» από το σύλλογο.

print

Written by