ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ

Το κύριο χαρακτηριστικό της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ στις 2 τελευταίες δεκαετίες ήταν η μηδενική επαφή με τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Ό,τι και να έλεγες ό,τι και να πρότεινες δεν είχες ποτέ κάποια υπεύθυνη απάντηση.

Ποιος να απαντήσει! αφού όλοι βολεύονται στην ανωνυμία των επιτροπών και κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τίποτε. Όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι παίρνεις μόνο προφορικές απαντήσεις από τους ποι κοντινούς σε εσένα συνεργάτες του ΣΕΓΑΣ. Ποτέ κάτι γραπτό, ποτέ κάτι υπεύθυνο με υπογραφή.

Η καινούρια διοίκηση του ΣΕΓΑΣ (κ. Σακοράφα) -σε αυτόν τον τομέα- δεν άλλαξε το παραμικρό. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος, κανείς δεν μπορεί ή δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει, ακόμη και σε ενυπόγραφα έγγραφα που αποστέλλονται προς τον ΣΕΓΑΣ με αριθμό πρωτοκόλλου ή και χωρίς. Το ίδιο κάνει και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, ίσως έτσι να περνούν καλά, να βολεύουν κάποιους και όταν έρχονται οι εκλογές να ξαναπαίρνουν τις καρέκλες … και η ζωή συνεχίζεται.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τελευταία, με την υπέροχη σκέψη να ζητήσουν, από τους ανθρώπους του αθλητισμού που έχουν άποψη και την τεκμηριώνουν, «προτάσεις βελτίωσης» των αγώνων, των προκηρύξεων αλλά και των Τεχνικών Διατάξεων, του Γενικού κανονισμού, κ.α., φάνηκε το «πέτρινο πρόσωπο» του ΣΕΓΑΣ.

 …. Στα Κεφάλαια Α, Β, και Γ, (Αγώνες Διασυλλογικοί, Πανελλήνιοι, κ.α.)  δικαίωμα να υποβάλουν προτάσεις έχουν ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ!

Για να συντάξουμε και να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας (που έχουμε αρκετές αφού υπάρχει πείρα δεκαετιών), ζητήσαμε εγγράφως αλλά και τηλεφωνικώς να μας απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα:

  • Οι τέως προπονητές για δεκαετίες και τώρα μέλη του Δ.Σ. των συλλόγων έχουν δικαίωμα να υποβάλουν προτάσεις στα Κεφάλαια Α, Β, Γ;
  • Καμιά απάντηση σε ένα τόσο απλό ερώτημα.

Από εμάς ζητούν να διατυπώσουμε και να υποβάλουμε προτάσεις (που θα κάνουμε μέρες για να είναι σωστά τεκμηριωμένες) και οι διοικούντες -που ζητούν τη βοήθειά μας- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας διαβεβαιώσουν αν δικαιούμαστε να προτείνουμε!

Ελικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι θα πείραζε -αν μας έλεγε τη γνώμη του- ένας  π.χ. πανεπιστημιακός Δάσκαλος που υπήρξε αθλητής, προπονητής, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου, γνωρίζει το αντικείμενο του Στίβου από πολλές πλευρές, έχει τόση εμπειρία … αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι προπονητής! (Στο μυαλό μου έρχεσαι εσύ Χρήστο 58,28 στο Δίσκο πολλά χρόνια πριν αλλά και ο Δάσκαλος των Δασκάλων…).

Ευχαριστούμε για την προσωπική απάντηση του κ. Μάρκου Καλούδη (που μας Τιμάει) αλλά πιθανά με τη γνώμη του  να μη συμφωνούν οι “θεσμικά υπεύθυνοι”  για τις προτάσεις.

 

ΡΕΖΟΥΜΕ

Κρίμα,
θέλαμε να βοηθήσουμε, όπως το κάναμε και στο Καταστατικό του ΣΕΓΑΣ αλλά και στον Κανονισμό μετεγγραφών, που οι παρατηρήσεις μας ελήφθησαν υπόψη και είχαμε και τις ευχαριστίες εκ μέρους του υπευθύνου (για το Καταστατικό και τον Κανονισμό της Γ.Σ. 2022) δικηγόρου και Μέλους του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Τριαντάφυλλου.

Όμως, αυτή τη φορά δε θα στείλουμε τις προτάσεις μας, αφού δεν γνωρίζουμε αν μας το επιτρέπουν [ΤΟΝΙΖΟΥΝ: ΜΟΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ].

ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΣΩΠΟΣ και Ο ΣΕΓΑΣ!

ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  “ζούμε ένα όνειρο”! αλλά και με τη Νέα διοίκηση της κ. Σακοράφα, ξανά «στου κουφού την πόρτα ….»!
Καμία απάντηση δεν θα πάρετε σε όσα έγγραφα και να στείλετε στον ΣΕΓΑΣ, τόσο καλά είναι δομημένη η διοίκηση του.
Δοκιμάστε το και θα δείτε!

print

Written by