ΚΥΡΙΑΚΗ 6.11.22 – ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚ-ΝΙΚ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ – ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ, μετά τη διακοπή δύο (2) χρόνων λόγω πανδημίας, επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα  των εκδηλώσεών του με την εκδρομή (ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ και ΠΙΚ-ΝΙΚ) στο Χορτιάτη. Το πράσινο δόθηκε στη συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων και ανάλογα με τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα ακολουθήσουν και άλλες.
Η εκδρομή θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

 

ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Κυριακή 6.11.22 στις 10:30

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.
Λίγο πριν το καταφύγιο ΣΕΟ του Χορτιάτη (βλέπετε παρακάτω, υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση).
Ξεκινήστε στην ώρα σας:  Ανάλογα από το μέρος από όπου θα ξεκινήσετε (από Χαριλάου) θα χρειαστείτε περίπου 30 λεπτά (±) μέχρι το Χορτιάτη.

Πώς Φτάνουμε;  Κατευθυνόμαστε στο χωριό Χορτιάτης (Χαριλάου ή περιφερειακός, Πανόραμα, Χορτιάτης). Αφού διασχίσουμε το χωριό, κατευθυνόμαστε από τον κεντρικό δρόμο προς τα επάνω, από Ρέμβη προς τις κεραίες της ΕΡΤ  σε ασφαλτοστρωμένη διαδρομή.

 

Όταν φτάσουμε στην κορυφή, στη διασταύρωση κάτω από τις κεραίες (είναι η αριστερή φωτογραφία) [ΙΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, υπάρχει απαγορευτικό], στρίβουμε αριστερά (θα υπάρχει κόκκινο μπλουζάκι του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (όπως φωτο δίπλα), που με βέλος θα δείχνει την κατεύθυνση), και ακολουθούμε το χωματόδρομο για 2,4 χιλιόμετρα.
Ο χωματόδρομος είναι καλός και προσβάσιμος σε όλα τα αυτοκίνητα. Ανάλογα με τον καιρό, αν τις προηγούμενες ημέρες βρέξει, μπορεί να δημιουργηθούν  σε μερικά σημεία «νεροφαγιές»,  εκεί χρειάζεται λίγη προσοχή.

Σε 2,4 χλμ από τη διασταύρωση, φτάνουμε στον τόπο συνάντησης, όπου θα βρίσκεται η σημαία του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και θα το καταλάβετε από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των πρώτων στο δρόμο. (Ο χώρος συνάντησης  βρίσκεται  πριν από το καταφύγιο του ΣΕΟ).

ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ;  Μπορούμε να παρκάρουμε κατά μήκος του δρόμου κοντά στο σημείο συνάντησης. Αν παρκάρετε λίγο μακριά, μην ξεχάσετε στο αυτοκίνητο πράγματα που θα χρειαστείτε (φαγητά, νάιλον για κάτω, ρούχα, κ.ά.).
Όποιος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα στη διαδρομή επικοινωνεί με τον κ. Κατσίκα Φ. 6932626625 ή την κ. Σοφία Γκοτζαμάνη στο 6976350313.

 

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ;

Για το περπάτημα.
Αθλητικά παπούτσια (δεν είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια), καπέλο (ευχόμαστε να έχει ήλιο), νερό και κάποιο μπαστούνι πεζοπορίας (μπατόν, γκλίτσα, μαγκούρα).   Ένα δεύτερο μπλουζάκι και κάποιο μπουφάν θα χρειαστούν, γιατί θα γυρίσουμε ιδρωμένοι!

Για το φαγοπότι (πικ-νικ).
Καρεκλάκια και τραπεζάκι κατασκήνωσης ή παραλίας, είτε ψάθα, νάιλον, κουβέρτα, για να απλώσουμε τους μεζέδες μας και να καθίσουμε  με την παρέα μας. Ο καθαρός αέρας του βουνού θα  μας χαλαρώσει και θα μας οδηγήσει στο  να κάνουμε και οι μεγάλοι «φίλους».

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Θα υπάρχουν 2-3 εναλλακτικές διαδρομές:

Α) Η Μεγάλη διαδρομή  (περίπου 2 ώρες, διπλανή φωτογραφία).

Β) Η μισή διαδρομή για όσους δεν θέλουν να περπατήσουν πολύ … ή έχουν μικρά παιδιά (από το σημείο της αριστερής φωτογραφίας κόβουμε προς τα κάτω περνάμε από το καταφύγιο και αριστερά στο χώρο συνάντησης), και

Γ) Η μικρή διαδρομή για όσους έχουν πρόβλημα ή πολύ μικρά παιδιά. Χωρίς ανηφόρες ή κατηφόρες, (περνάει από το Ορειβατικό Καταφύγιο).

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – Μέχρι και την Παρασκευή 4/11/22
Για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες της εκδρομής καλόν είναι να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων. Για τον λόγο αυτό, όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν στην εκδρομή πρέπει να το δηλώνουν είτε προφορικά στους προπονητές των παιδιών τους, είτε ηλεκτρονικά στο fotkatsi@phed.auth.gr  ή στο  sgkotzam@gmail.com   ή και  τηλεφωνικά κ. Κατσίκα Φ. 6932626625 ή κ. Σοφία Γκοτζαμάνη στο 6976350313, μέχρι και την Παρασκευή 4/11/22 πριν ή μετά την προπόνηση.

ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ …. (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3.11.22).
Η εκδρομή θα ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ την Πέμπτη 3/11 το μεσημέρι (12:00), με ανακοίνωση στη σελίδα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Εάν το δελτίο καιρού της Πέμπτης, μας δώσει για την Κυριακή 6.11.22 βροχές και καταιγίδες, μόνον τότε δεν θα γίνει η εκδρομή. Ευχόμαστε να μη μας τα χαλάσει ο καιρός.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ;
Στις 11:31! ξεκινάμε το περπάτημα. Με τόσα άτομα στο βουνό, δε σηκώνει να περιμένουμε τον καθένα που θα έρχεται με το πάσο του. Τα γκρουπ που θα περπατήσουν θα ξεκινήσουν από το σημείο συνάντησης, στις 11:31. Δεν θα περιμένουμε κανέναν  που πιθανά να αργήσει. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις (χάθηκα, βλάβη στο αυτοκίνητο,  κ.α.) επικοινωνήστε με κάποιον υπεύθυνο ώστε να σας περιμένει κάποιος που θα ξέρει τη διαδρομή.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ στις 11:31, να το θυμάστε.  Όσοι αργήσετε … μαζέψτε λίγα κάστανα ή βατόμουρα στη γύρω περιοχή ή περπατήστε τη μικρή διαδρομή 1, 2 ή και 3 φορές.

ΠΟΤΕ ΤΡΩΜΕ;
Η κάθε παρέα (αφού είναι διαφορετικές οι διαδρομές) μετά το περπάτημα στρώνει την «κουβέρτα» της και βγάζει τους μεζέδες που έχει φροντίσει να έχει μαζί της.
ΠΡΟΣΟΧΗ:  Οι μερακλήδες με ιδιαίτερες προτιμήσεις στα εκλεκτά ποτά!   (ουζάκι, τσίπουρο, Μπύρα, ρετσίνα), όπως και για σαλάτες, ορεκτικά, γλυκά κ.ά.,  ο καθένας κάνει το κουμάντο του.
Κάθε προσφορά στο σύνολο, σε πιτάκια, ειδικά μεζεδάκια,  γλυκάκια …. Δεκτή!

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ:    Δεν περιμένουμε την τελευταία ημέρα, για να δηλώσουμε.  Προσοχή! (Αν κάποιος δηλώσει και τελικά αποφασίσει να μην έρθει, θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τους συντονιστές της εκδρομής όσο πιο γρήγορα μπορεί.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
κ. Κατσίκας Φώτιος (6932626625), κ. Γκοτζαμάνη Σοφία (6976350313)

 

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΧΡΟΝΟ»  –   ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ & ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!
Μην  αφήνετε τη συμμετοχή σας στο «Αν δεν έχω κάτι άλλο, θα πάμε»!
Με αυτό το σκεπτικό….  ποτέ δεν θα πάτε εκδρομή.

print

Written by