TA TEST ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ 2.11.22

Τυχερή η φουρνιά των νεαρών εκκολαπτόμενων αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Προπονητές με γνώσεις, εμπειρία και κυρίως όρεξη να ασχοληθούν με όσους «το θέλουν», «μπορούν» και είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν σοβαρά, πήραν το παιχνίδι στα χέρια τους.

Τεστ και άλλα τεστ γίνονται στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ με στόχο την ανίχνευση των βασικών ικανοτήτων των νεαρών αθλητών/τριών που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το στίβο.

Αθλητές που ξεχωρίζουν στην ταχύτητα, στη δύναμη στην αντοχή, στην ικανότητα να εκτελούν και να μαθαίνουν εύκολα πολύπλοκες κινήσεις αλλά και με ψυχικά χαρίσματα θα βρουν ο καθένας το δρόμο του. Ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα διάφορα τεστ, την ικανότητα να μαθαίνουν καινούριες ασκήσεις και την “προσωπικότητα”, θα κατευθυνθούν (όσα παιδιά θέλουν να προσπαθήσουν σοβαρά) στις ανάλογες ομάδες συγγενών αγωνισμάτων ή και σε συγκεκριμένα αγωνίσματα, εφόσον δείξουν ότι συγκεντρώνουν όλα τα προσόντα για αυτά, όπως το επί κοντώ.

Η σημερινή ημέρα 2.11.22 αφιερώθηκε σε απλές γνωστές ή και άγνωστες ασκήσεις ενόργανου γυμναστικής (εδάφους & εξάρτησης από μονόζυγο και σχοινί) για να φανεί η ικανότητα του κάθε παιδιού να ελέγχει το κορμί του, το επίπεδο της “σχετικής δύναμής” του (η δύναμη σε σχέση με τα κιλά του) αλλά και το πόσο εύκολα μαθαίνει άγνωστες και λίγο πιο δύσκολες από τις γνωστές ασκήσεις.

Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένας πυρήνας για κάθε αγώνισμα (ή ομάδα αγωνισμάτων), από αθλητές που έχουν φτάσει σε ένα μίνιμουμ επίπεδο ικανοτήτων. Στην κάθε ομάδα σταδιακά θα προστίθενται και νεώτεροι αθλητές, που θα «το θέλουν», θα έχουν προσπαθήσει και θα έχουν φτάσει σε ένα «μίνιμουμ» ικανοτήτων που θεωρούνται -από τους προπονητές- απαραίτητες για την επιτυχία σε κάθε αγώνισμα.

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΤΡΙΩΝ (3) ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ

Με τα μάτια, αφενός μεν του έμπειρου προπονητή κ. Κοσμά Χατζιόπουλου και αφετέρου των κορυφαίων αθλητών του άλματος επί κοντώ κ. Ευαγγέλου Μάριου (με ρεκόρ 5.62), Πατσουκάκη Δημήτρη (επίσης 5.62) και Μπέλου Θεοφάνη (5.20) μπαίνουν οι βάσεις  και για το ξεχωριστό αγώνισμα του άλματος επί κοντώ.

Την επόμενη εβδομάδα (14-18.11.22)  θα γίνει η αξιολόγηση, από το προπονητικό δυναμικό του συλλόγου (την ημέρα που θα ορίζει ο συντονιστής κ. Χατζιόπουλος), των παιδιών που βρίσκονται σε ηλικία από 12 ετών και πάνω.  (Σε ξεχωριστές περιπτώσεις θα ληφθεί υπόψη και η προπονητική τους ηλικία αλλά και οι ξεχωριστές ικανότητες που θα έχουν ανιχνευθεί σε κάθε παιδί).

Τελικό βήμα θα είναι ο καθορισμός των γκρουπανά προπονητή–  με ωράριο που θα οριστεί σε συνεννόηση των αθλητών και του προπονητή.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Παρακάτω υπάρχουν μερικές φωτογραφίες από την αίθουσα του άλματος επί κοντώ όπου ο κ. Χατζιόπουλος, η κ. Γκοτζαμάνη, ο κ. Ευαγγέλου και ο κ. Πατσουκάκης, κατέγραψαν τις επιδόσεις για κάθε τεστ και συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα, τα οποία και θα τους οδηγήσουν στο να οδηγήσουν το κάθε παιδί στα αγωνίσματα για τα οποία διαθέτει τα ανάλογα προσόντα.

Το άλμα επί κοντώ απαιτεί να είσαι «καλός» σε όλα τα απαραίτητα “στοιχεία” αυτού του απαιτητικού αγωνίσματος. Σε ένα “στοιχείο” (ικανότητα) να μην είσαι καλός θα πρέπει να προσπαθήσεις να βελτιωθείς και να φτάσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο εάν θέλεις να ενταχθείς στην ομάδα του αγωνίσματος.

print

Written by