ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΕΠΙΚΟΝΤΙΣΤΩΝ 2022 ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ – ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ

Με την προσθήκη ακόμη μιας ημέρας –Πέμπτη– για προπόνηση με κοντάρι (ασκήσεις και άλματα) συνεχίζεται η επιλογή της ΝΕΑΣ Φουρνιάς των επικοντιστών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Το κρυολόγημα του κ. Κοσμά Χατζιόπουλου (συντονιστής προπονητής του Ε.Κ.) πήγε λίγο πίσω την τοποθέτηση των αθλητών του Ε.Κ. σε γκρουπ.

Πολύ σύντομα θα γίνουν τα εξής:

 

 

1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Ε.Κ.)

α) Καθορίζουν το Πρόγραμμα προπονήσεων του δικού τους γκρουπ (σε συνεννόηση με τους αθλητές ):
Όσοι προπονητές βρίσκονται γύρω από το ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους (κ. Κοσμάς, κ. Θεοφάνης, κ. Μάριος, κ. Δημήτρης) θα ορίσουν ημέρες και ώρες που μπορούν να διαθέσουν για τις προπονήσεις του δικού τους γκρουπ.
Επειδή υπάρχει μόνον ένα στρώμα στο κλειστό θα γίνει προσπάθεια να οι ώρες των προπονητών να διασπαρούν σε όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδος ώστε να μη συμπίπτουν μεταξύ τους αλλά ούτε και με τους προπονητές των άλλων συλλόγων.

β) Επιλέγουν το γκρουπ αθλητών με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν:
Θα επιλέξουν, με συνεννόηση μεταξύ τους και συντονιστή τον κ. Κοσμά, το γκρουπ των αθλητών με το οποίο επιθυμούν να ασχοληθούν είτε με κριτήριο ΗΛΙΚΙΑΚΟ: (μικροί 12-14±), μεσαίοι (14-16±), μεγάλοι (17±) είτε ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ: (υποψήφιοι, αρχάριοι, προχωρημένοι) είτε και ΜΕΙΚΤΟ].

Έξι με οκτώ (6-8) αθλητές σε κάθε γκρουπ -στην αρχή- θα είναι αρκετοί. Στη συνέχεια σε κάθε γκρουπ θα μπορούν να προστίθενται και άλλοι αθλητές.

Στο γκρουπ των Αρχαρίων θα προωθούνται από το γκρουπ των  υποψηφίων εκείνοι που το «θέλουν»  και το «έχουν» (δηλαδή όσοι δεν βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση σε κανένα από τα τεστ έγιναν και που απαιτούνται για το Ε.Κ. π.χ. ταχύτητα, αλτική ικανότητα, σχετική δύναμη, ασκήσεις ενόργανου (εδάφους και εξάρτησης).  Η τόλμη, η συνέπεια, η προσοχή, η προσωπικότητα  και η προσπάθεια του καθενός είναι βασικοί παράγοντεςγια την επιλογή τους στο αγώνισμα.

 

2. ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Κ.

α) ΑΜΙΓΗ  (ΚΑΘΑΡΑ) ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
Θα ανακοινωθούν τα παιδιά που «θέλουν» να ασχοληθούν με το Ε.Κ. αλλά και που  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ «έχουν τα στοιχεία» που απαιτεί το αγώνισμα.
Επειδή θέλουμε να γίνει σοβαρή δουλειά δεν θα αρκεί «ΤΟ ΘΕΛΩ» του παιδιού για να ενταχθεί στα αμιγή γκρουπ του Ε.Κ.  Στα αμιγή γκρουπ των επικοντιστών εντάσσονται όσοι «ΘΕΛΟΥΝ και όσοι αποδείξουν μέσω των τεστ, ότι και το ΜΠΟΡΟΥΝ».

β) ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ:
Αθλητές που  “θέλουν” αλλά αν έστω και σε ένα τεστ βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση (είτε επειδή ακόμη είναι μικροί σε ηλικία είτε είναι καινούριοι στην προπόνηση), θα τοποθετούνται στο γκρουπ των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ επικοντιστών όπου θα συνεχίσουν να προσπαθούν μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο των φυσικών ικανοτήτων και των βασικών γνώσεων  που απαιτούνται για την ένταξή τους στο γκρουπ των ΑΡΧΑΡΙΩΝ.
Ο υπεύθυνος προπονητής των υποψηφίων θα έχει τον πρώτο λόγο αξιολόγησης.

γ) ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΝ – ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ:
Για κάθε αθλητή/τρια που θα ενταχθεί στα αμιγή γκρουπ του Ε.Κ. (αρχαρίων ή προχωρημένων), θα αγοραστεί ένα κοντάρι που θα ταιριάζει στα προσόντα του (σωματότυπο, κιλά, ταχύτητα, δύναμη, κλπ).

  1. Ο κάθε αθλητής που θα ενταχθεί στα αμιγή γκρουπ του επί κοντώ, όπως και όποιος έρχεται στο σύλλογο για να μάθει το επί κοντώ, θα πρέπει να αγοράσει τουλάχιστον ένα κοντάρι το οποίο και θα χρησιμοποιεί.
    Οι Αρχάριοι αλλά και οι Προχωρημένοι θα πληρώσουν το κοντάρι που θα αγοραστεί (καταβάλλοντας είτε εφάπαξ το ποσό είτε σε μηνιαίες συνδρομές) μέχρι να εξοφληθεί. Ο σύλλογος θα φροντίσει τα κοντάρια να είναι διαδοχικά ώστε ο κάθε αθλητής να μπορεί να χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο κοντάρι όταν το “δικό του” δεν θα του κάνει (επειδή μεγάλωσε ή δυνάμωσε …).
  2. Για τους παλαιούς αθλητές που χρησιμοποιούν τα κοντάρια που κατά καιρούς έχει αγοράσει ο σύλλογος,  το Δ.Σ. θα αποφασίσει, αν θα τους ζητηθεί να «τσοντάρουν» και αυτοί στη δημιουργία του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΝ.
  3. Η Φιλοσοφία του συλλόγου (από 2022) καθορίζει ότι κανένας αθλητής δεν έρχεται στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ για να μάθει το επί κοντώ χωρίς να συμβάλει στο κοινό Ταμείο για την αγορά των κονταριών*.
  4. * Σε περίπτωση παιδιού που θέλει να ασχοληθεί με το επί κοντώ και έχει επιλεγεί από τους προπονητές για τα αμιγή γκρουπ, αλλά τα οικονομικά της οικογένειας δεν επιτρέπουν πρόσθετες δαπάνες, τότε για κάθε περίπτωση χωριστά το Δ.Σ. θα αποφασίζει είτε την ολική απαλλαγή της εισφοράς στο Ταμείο Αγοράς κονταριών είτε την καταβολή μέρους του αναλογούντος ποσού.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΟΥ θέλει αλλά και που “μπορεί” να κάνει επί κοντώ δεν θα αποκλειστεί από το να κυνηγήσει τό όνειρό του λόγω οικονομικής στενότητας της οικογένειας. Είναι σίγουρο ότι το αναλογούν ποσό θα έρθει στο “Ταμείο” από τις εισφορές φίλων του συλλόγου ή και οικογενειών που τα παιδιά τους δεν ασχολούνται ακόμη με το επί κοντώ. 
  5. Το Δ.Σ. θα αποφασίσει για το ποσό που πρέπει να καλύψει (εφάπαξ ή σε δόσεις) ο κάθε αθλητής για την αγορά του κονταριού του, ανάλογα με το ποσό που θα πληρωθεί για την αγορά των πρώτων κονταριών.
  6. Για να μην αναγκάσουμε τους γονείς να καταβάλουν σε μία δόση το ποσό που θα αποφασιστεί, ο Σύλλογος θα πληρώσει την παραγγελία των πρώτων 10 κονταριών κάπου στα (4000+ ευρώ) με όσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί τη δεδομένη στιγμή στο κοινό Ταμείο και θα εισπράξει τα υπόλοιπα χρήματα από τις μηνιαίες δόσεις των επικοντιστών μέχρι να εξοφληθεί το κοντάρι του καθενός.
  7. Εννοείται ότι τα κοντάρια θα ανήκουν στο σύλλογο. Ο κάθε αθλητής θα αγοράσει ένα κοντάρι αλλά στην πορεία θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει 10, 20 ή και παραπάνω κοντάρια, τα οποία διαθέτει ο σύλλογος.
  8. Η καταβολή του αναλογούντος ποσού για την αγορά των κονταριών θα αρχίσει μετά την οριστική επιλογή των αθλητών για τα αμιγή γκρουπ των επικοντιστών εφόσον οι γονείς και κηδεμόνες των (ανήλικων) αθλητών το βεβαιώσουν “με τους παραπάνω όρους”.
  9. Όποιος αθλητής δεν επιθυμεί να συμμετέχει στο κοινό Ταμείο αγοράς κονταριών, απλά δεν θα εντάσσεται σε γκρουπ για επί κοντώ θα μπορεί όμως να συνεχίσει με οποιοδήποτε άλλο αγώνισμα ταιριάζει στα προσόντα του. Είναι σίγουρο ότι αυτός που κάνει για επί κοντώ κάνει και για πολλά άλλα συγγενή ταχυδυναμικά αγωνίσματα.
  10. Για την περίπτωση αδελφών θα ισχύσουν ελαφρύνσεις όπως και στις συνδρομές.
  11. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΝ.
    Καλούμε τους φίλους του συλλόγου, που έχουν πρόσβαση σε επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν κάποια δωρεά για την αγορά Κονταριών να φροντίσουν να φέρουν σε επαφή τους υπευθύνους της επιχείρησης με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. ή και προπονητή του συλλόγου.

 

print

Written by