ΡΑΠΟΡΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 12.11.22

Όπως υποσχεθήκαμε Σάββατο πρωί κατά τις 11:00 ανηφορίσαμε για το Χορτιάτη για να έχουμε μιαν εικόνα του «Πώς είναι τα πράγματα εκεί».

Τελευταίες πληροφορίες από τη διαδρομή και τις επικρατούσες συνθήκες:
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ – ΑΡΧΗ ΑΝΗΦΟΡΑΣ
¨ΝΕΡΟΦΑΓΙΑ”
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΕΟ
ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΚΕΡΑΙΕΣ- ΑΡΧΗ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥ
  1. Από την Ταβέρνα “ΠΛΑΤΑΝΟΣ” μέχρι τη διασταύρωση  ΚΕΡΑΙΕΣ που θα πάρουμε το χωματόδρομο ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι περίπου 4 χιλιόμετρα. Ο δρόμος είναι σχετικά στενός γι’ αυτό δεν χρειάζεται να τρέχετε ακόμη και αν έχετε αργήσει.
  2. Στα πρώτα 150 μέτρα του χωματόδρομου υπάρχει μία «νεροφαγιά»  στο δρόμο από όπου θα πρέπει να περάσουμε με προσοχή για να μη βρει το αυτοκίνητο.
  3. Το σημείο από όπου θα ξεκινήσουμε το περπάτημα βρίσκεται 50μ. πριν από όπου ο δρόμος διακλαδίζεται και υπάρχει ταμπέλα που λέει «ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Σ.Ε.Ο. 400 ΜΕΤΡΑ».
  4. Το ΠΙΚ-ΝΙΚ εκ των πραγμάτων θα πρέπει να γίνει ανά μικρές παρέες αφού η διαφορά στη διάθεση για περπάτημα δεν επιτρέπει τους υπόλοιπους της παρέας να περιμένουν το πότε θα τελειώσει το περπάτημα για κάποιον της παρέας για να φάνε. Οπότε
  5. Βρισκόμαστε, στο χώρο συνάντησης, λέμε μερικά ενημερωτικά, επιλέγει ο καθένας το που θέλει να περπατήσει και στη συνέχεια ο καθένας οργανώνει όπως θέλει το ΠΙΚ-ΝΙΚ.
  6. Το πικ-νικ μπορεί να περιέχει: α) Στρώσιμο της κουβερτούλας ή του νάιλον και κολατσιό με όσα έχει φέρει ο καθένας. Β) Επίσκεψη στο Καταφύγιο (όπου υπάρχουν 2-3 σούπες και 1-2 πιάτα της ημέρας). Γ) Φαγητό μετά το περπάτημα σε ταβέρνα του Χορτιάτη. Δ) Επιστροφή για φαγητό στο σπίτι!
  7. Το κυρίαρχο είναι να ξεκολλήσουμε από το σπίτι και να αναπνεύσουμε λίγο καθαρό αέρα, να προσπαθήσουμε να βρούμε μερικά κάστανα (δυστυχώς μόνο λίγα μικρά βρήκαμε πεσμένα) όσο για τα βατόμουρα και τις αγριοφράουλες πέρασε ο καιρός τους!

Με το καλό να τα πούμε στο Περπάτημα!

Διέγραψα τη Λίστα όσων δήλωσαν διότι δεν έχει καμία σημασία, αφού ο καθένας μπορεί να αποφασίσει μέχρι την τελευταία στιγμή ΝΑ ΕΡΘΕΙ ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ.

print

Written by