ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 13.11.22 – ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

Ομαλά κύλισε η εκδρομή (περπάτημα –ΠΙΚ-ΝΙΚ) στο Χορτιάτη με δεδομένο ότι μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων ανέβαινε στο Χορτιάτη για πρώτη φορά. Το ότι κάποιοι στηρίχτηκαν στο GPS για να φτάσουν στο Χορτιάτη! (τους πήγε από τα «Πλατανάκια» μέσω  χωματόδρομου) ή μπερδεύτηκαν για λίγο μέσα στο χωριό Χορτιάτης, δεν επηρέασε καθόλου την καλή διάθεση της παρέας για περπάτημα και … χορό.

Αφήσαμε τα αυτοκίνητα κοντά, μαζευτήκαμε, ετοιμαστήκαμε και στην ώρα μας 11:31 βγάλαμε μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες (που επαναλαμβάνονταν αφού συνεχώς κατέφθαναν και άλλα αυτοκίνητα).  Τελικά με την τόσο χαλαρή διοργάνωση συγκεντρωθήκαμε πάνω από 50 άτομα και το κυριότερο περάσαμε υπέροχα.

Ξεκινήσαμε το περπάτημα.

Κανένας (μικρός ή μεγάλος) δεν έκανε πίσω, κανένας δεν γκρίνιαξε για τη διαδρομή (μόνον ένα «μαμά πείνασα» ακούστηκε με το ξεκίνημα για το περπάτημα).  Μικροί μεγάλοι είχαμε τις ανάλογες στάσεις στα λιγοστά για την εποχή βατόμουρα και κάστανα.

Μόνο ένας μπόμπιρας έβγαλε όλη τη διαδρομή αγκαλιά στο ένα μπράτσο του μπαμπά αφού με το άλλο χέρι κρατούσε τον δεύτερο Θεμιστοκλή  της παρέας. Γιώργο, έτσι μετά από πολλά χρόνια θα σε προσέχει και ο μπόμπιρας, γερός να είναι.

Όλοι χαρήκαμε το περπάτημα είτε στο «χαλί» από τα φύλλα είτε στο ξέφωτο όταν πλησιάσαμε το «Ραντάρ» μετά από παράκληση του υπέροχου και στη μουσική Αλέξανδρου. Εκεί βγάλαμε και άλλες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Μερικοί (7 γενναίοι) συνέχισαν να ολοκληρώσουν τη μεγάλη διαδρομή.

Οι υπόλοιποι γυρίσαμε λίγο πίσω και κατεβήκαμε από ένα μονοπάτι που οδηγεί στο  Καταφύγιο.  Σε 500 μέτρα μετά το καταφύγιο  φτάσαμε και στο χώρο που είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε το ΠΙΚ-ΝΙΚ.

Μεζέδες και καλούδια ξεπήδησαν που … άντεξαν μέχρι τέλος… τόσο πολλά ήτανε!

Ο καιρός βοήθησε και λίγο η κιθάρα της κ. Σοφίας, λίγο η υπέροχη συνοδεία της μουσικής, λίγο το τσιπουράκι και πολύ η καλή διάθεση όλων μας έφτασε να δείχνουμε και τις χορευτικές ικανότητες των μελών του συλλόγου.

Κε πρόεδρε, προτείνω να δημιουργήσουμε και χορευτικό τμήμα, διέκρινα πολύ ταλέντο και στο χορό, ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες.

Ευχαριστούμε

όλους τους συμμετέχοντες για την «παρέα» και την καλή διάθεση που έγινε αιτία όλα να μας φαίνονται υπέροχα.

Γεροί να είμαστε να επαναλάβουμε του χρόνου την εκδήλωση που, μετά από πρόταση των συμμετεχόντων, θα φροντίσουμε να γίνει τον Οκτώβριο.

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την όλη εκδρομή.

Οι πρώτες 4 φωτος από τους 7 υπέροχους που περπάτησαν τη μεγάλη διαδρομή των δύο ωρών.
ΜΠΡΑΒΟ Κούκλες και Κούκλοι!

print

Written by