ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Ε.Κ. (ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΑΛΜΟ) 26.11.22

Με περιορισμένη φόρα (8 διασκελισμούς) και μεταλλικό παλμό για όλους  (χωρίς λύγισμα κονταριού) διεξήχθη η πρώτη εσωτερική ημερίδα άλματος επί κοντώ αρχαρίων αλλά και προχωρημένων αθλητών γεννημένων από το 2010-2006.

Ο αγώνας διεξήχθη με λάστιχο και με περιορισμένη φόρα (8 διασκελισμούς) για όλους, με (10) δέκα αθλητές/τριες εκ των οποίων οι 6 αγωνίστηκαν για πρώτη φορά.

Εκτός από την επίδοση σημειώθηκαν και τα στοιχεία της τεχνικής των αθλητών.

Ανάλογα με το χρόνο προπόνησης σημειώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αλμάτων για κάθε αθλητή. Σκοπός των εσωτερικών ημερίδων είναι η σωστή εκτέλεση όλων των φάσεων του άλματος, που όπως θα δείτε παρακάτω είναι πολλά και αλληλένδετα.

Το οποιοδήποτε λάθος στο δρόμο με το κοντάρι  ή στις πρώτες φάσεις του άλματος  (τοποθέτηση, πάτημα αιώρηση … κ.λπ.) οδηγεί σε λανθασμένο ή ακόμη και σε επικίνδυνο άλμα.

Για ένα ολοκληρωμένο και σωστό άλμα χρειάζεται ο αθλητής να εκτελέσει όλες τις φάσεις με την ανάλογη ταχύτητα, δύναμη και ρυθμό…  Το οποιοδήποτε λάθος στις παρακάτω φάσεις θα οδηγήσει σε ένα αποτυχημένο άλμα ανεξάρτητα αν το λάθος γίνει από λάθος τεχνικής ή από έλλειψη δυνάμεων (π.χ. αδυναμία να σηκώσει τη λεκάνη του ψηλά γιατί οι κοιλιακοί του είναι πολύ αδύναμοι για άλμα επί κοντώ).

Χοντρικά οι Φάσεις που χαρακτηρίζουν ένα σωστό άλμα είναι:

1) Το τρεξίματος με το κοντάρι. 2) Ο Ρυθμός τρεξίματος. 3) Η Τοποθέτηση του κονταριού. 4) Ο Ρυθμός πατήματος. 5) Τα Χέρια στην τοποθέτηση. 6) Το δυνατό πάτημα κατά την απογείωση. 7) Η Αιώρηση και η  ανύψωση της λεκάνης. 8) Το γύρισμα (πέρασμα με την κοιλιά στο λάστιχο). 9) Η Ισορροπία στο άλμα. 10) το διαδοχικό πέρασμα του πήχη. 11) Διώξιμο κονταριού. 12) Η σωστή προσγείωση για την αποφυγή πιθανού τραυματισμού (διαστρέμματα, και γόνατα … ναι  ακόμη και στο στρώμα του επί κοντώ)….

Να γιατί το άλμα επί κοντώ είναι δύσκολο αγώνισμα και χρειάζεται προσοχή, ικανότητα και επιμονή, ώστε σε κάθε προπόνηση να βελτιώνει ο αθλητής και κάποιο από τα στοιχεία στα οποία υστερεί.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤ. ΓΕΝ. ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡ.
1 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΜΑΡΙΑ 2006 2.50
2 ΛΑΖΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ 2006 2.20
3 ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ 2007 2.10
4 ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 2009 2.10
5 ΜΠΟΥΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑ 2008 1.90
6 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2008 1.80
8 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΑΝΑ 2007 1.80
7 ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 2007 1.80
9 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 2009 1.70
10 ΝΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2010 1.40

Να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν:

Τους γονείς που λειτούργησαν είτε ως κριτές (στη γραμματεία η και στην τοποθέτηση του ύψους) είτε στην κερκίδα ενθαρρύνοντας παράλληλα με τα παιδιά τους και όλους τους αθλητές.

 Σημαντική η βοήθεια και των φίλων των αθλητών που ήρθαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα και δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν όλους τους αθλητές.

Επόμενος αγώνας σε περίπου (3) εβδομάδες (πριν από τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ), στα 2α ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΜΑΤΑ μεταξύ των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και των αθλητών που θα ταξιδέψουν από τις ΣΕΡΡΕΣ μέχρι το Καυτανζόγλειο.

Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί σε συνεννόηση με τον κ. Κεφαλίδη Σάββα.

Μικροί και μεγαλύτεροι αθλητές που θέλετε να αγωνιστείτε για να αποκτήσετε εμπειρία ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ.
Οι λεπτομέρειες των αγώνων θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

ΣΤΟΧΟΣ σας,  «να ξεπεράσετε τον εαυτό σας» (αυτός πρέπει να είναι ο στόχος σας σε κάθε αγώνα), όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

print

Written by