ΤΟ 1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΡΜΗΣ – πρώτο “ΕΠΑΙΞΕ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ”

Όταν η διάθεση προσφοράς δύο -συνταξιούχων εκπαιδευτικών- του (κ. Μακρή Νικολάου και του υπογράφοντος) συναντήσει την «καπατσοσύνη και την αγάπη» της υπευθύνου Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης  κ. Κώμη Κονακλή και την ευρύτητα πνεύματος του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης  κ. Κελεσίδη Ευάγγελου, τότε τα πάντα είναι δυνατά.

Με σύντομές διαδικασίες το Πρόγραμμα «Παίζω επί κοντώ» μπήκε στην ατζέντα των Σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (όσων ενδιαφέρθηκαν και όσων θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου) και θα αποτελεί μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες εξωσχολικές αθλητικές εκδηλώσεις για τα τυχερά Σχολεία.

Σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα με πρώτο σχολείο το 1ο Δημοτικό Θέρμης αποτέλεσμα του άμεσου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι Γυμνάστριες Άννα Στεργιούδη και Ουρανία Πατρωνοπούλου και της έγκρισης του Διευθυντή κ. Θωμά Σαμαρά.

Τα παιδιά έτρεξαν, πήδησαν, έκαναν τούμπες (από τη χαρά τους) και στη συνέχεια γνώρισαν το άλμα επί κοντώ σε παιγνιώδη και εύκολη μορφή.

Το «εύκολη» καθορίζει τη μορφή που διδάχτηκε στα παιδιά σε σύγκριση με τη μορφή την οποία διδάσκονται όσοι γνωρίσουν το επί κοντώ ανακαλύπτουν ότι έχουν τα ανάλογα προσόντα και αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά με το αγώνισμα.

Στην ουσία, με δεδομένο ότι τα όσα διδάχτηκαν το επανέλαβαν μόνο μερικές φορές, δεν ήταν καθόλου εύκολο να πετύχουν αυτά που πέτυχαν σχεδόν όλοι. Έστω και για λίγο, όλοι έπιασαν το κοντάρι και ταξίδεψαν· κάποιοι ήταν ανάλαφροι και έδειξαν ότι κουμαντάρουν το κορμί τους στον αέρα ενώ μερικά παιδιά έδειξαν ότι μπορούν και να «πετάξουν».

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Πατσουκάκη (1ο Βαλκανιονίκη, διπλανές φωτος) για την πολύτιμη και ουσιαστική προσφορά του στο εγχείρημα. Η αλήθεια είναι ότι με τόσα παιδιά … αν ήμουν μόνος τώρα δεν θα μπορούσα να σας γράψω αυτές τις γραμμές (από την κούραση), κατά τα άλλα νομίζουμε ότι τα χρόνια απλά περνούν και εμείς παραμένουμε οι ίδιοι! …

Μερικές φωτογραφίες από την όλη εκδήλωση.

print

Written by