ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ – ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ – 2α ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Το Σάββατο 17.12.22 και ώρα 11:00 θα διεξαχθεί Ημερίδα άλματος επί κοντώ ΑΡΧΑΡΙΩΝ και Προχωρημένων μεταξύ των αθλητών του Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ 93 και  του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, στην αίθουσα του άλματος επί κοντώ «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ» στο Καυτανζόγλειο.

Ο αγώνας είναι συνέχεια του πρώτου αγώνα που έγινε στις Σέρρες τον Ιούνιο του 2019 και δίνει την ευκαιρία σε νέους αλλά και παλαιούς αθλητές να μπουν σιγά- σιγά στο πνεύμα των αγώνων.

Σερραίοι γονείς θα ταξιδέψουν με τα καμάρια τους, αφενός μεν για μία αλλαγή στην καθημερινότητα και αφετέρου για να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους που ασχολούνται με το επί κοντώ, να γνωρίσουν τους “συναθλητές” τους στο αγώνισμα και να κάνουν φίλους.

Είναι μέσα στο πνεύμα του αθλητισμού ο κάθε αθλητής να προσπαθεί να βελτιώσει την επίδοσή του και αν μπορέσει να ξεπεράσει και τον συναθλητή του, να είναι αυτός ο νικητής.

Το ποιος θα κερδίσει έναν αγώνα, από ανεπίσημες ημερίδες μέχρι και Ολυμπιακούς αγώνες έχει σημασία, αλλά δεν είναι το μόνο ζητούμενο για όσους συμμετέχουν σε αυτόν.

Υπάρχουν και άλλες  Αξίες, που εμπλέκονται στον αγώνα,  επίσης πολύ σημαντικές:

  • Το «ευ αγωνίζεσθαι»,
  • η τήρηση των κανόνων,
  • η ευγενής άμιλλα,
  • το πνεύμα συνεργασίας,
  • η ενθάρρυνση του συναθλητή,
  • η ανωτερότητα (δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ένας αθλητής να δίνει το κοντάρι του στο συναθλητή του, με το οποίο τελικά να τον κερδίζει),
  • και τόσα άλλα που όλα μαζί συνθέτουν το Πνεύμα του αθλητισμού.

Αυτό το πνεύμα είναι η ουσία των αγώνων που διοργανώνουμε και έτσι θέλουμε να συμπεριφέρονται οι αθλητές μας. Δίνουμε την Ευκαιρία στους συμμετέχοντες ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ τους οποίους θα βλέπουν σε κάθε τους αγώνα (μακάρι για πολλά χρόνια).

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12/22  ΩΡΑ 11:00 ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

 

ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ
Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ
Ο αγώνας θα ξεκινήσει για τις μικρές ηλικίες και τους νέους στο αγώνισμα από το 1.40(+10) με λάστιχο και θα συνεχιστεί με λάστιχο μέχρι και το 1.80 Ο έφορος θα αποφασίζει για την εγκυρότητα του άλματος ή όχι. Εφόσον ο αθλητής περάσει το κορμί του καθαρά απάνω από το λάστιχο το άλμα θα είναι έγκυρο ακόμη και αν το κοντάρι ακουμπήσει το λάστιχο!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΠΗΧΗ
Οι αθλητές που ξεπερνούν το 1.80  θα συνεχίσουν τον αγώνα με πήχη

  • Αν ο πήχης πέσει (από τον αθλητή ή το κοντάρι του) η προσπαθεια θα καταγράφεται ως Άκυρη.
  • Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία, όπως τις καθορίζει ο ΣΕΓΑΣ π.χ. Κ-12, Κ-14, Κ-16, … κλπ.
  • Οι αθλητές που θα αρχίσουν πάνω από τα 2,40 μέτρα θα ξεκινήσουν τον αγώνα στις 11:45. (Θα δοθούν δύο δοκιμαστικά σε κάθε αθλητή ανεξάρτητα από το ύψος που θέλει να αρχίσει).
  • Οι αθλητές που θα αρχίσουν πάνω από τα 3.00 μέτρα θα ξεκινήσουν τον αγώνα στις 12:00. (Επίσης θα δοθούν δύο δοκιμαστικά σε κάθε αθλητή ανεξάρτητα από το ύψος που θέλει να αρχίσει).
  • Όσοι ξεκινήσουν πάνω από 3.00 μέτρα θα κάνουν τις προσπάθειές τους με τη σειρά, ο καθένας στο ύψος που θέλει.
  • Ο κάθε αθλητής θα κάνει την 1η προσπάθεια στο ύψος της επιλογής του (ο πήχης μετά το άλμα του πρώτου αθλητή θα ανεβαίνει στο ύψος που θέλει ο επόμενος μέχρι και τον αθλητή που θα ξεκινήσει πιο ψηλά από όλους και μετά θα κατεβαίνει για τη 2η προσπάθεια (όσων το έριξαν ή για το επόμενο ύψος όσων το πέρασαν), κ.ο.κ.
  • Τα διαδοχικά ύψη θα καθοριστούν από τον έφορο ανάλογα με τη συμμετοχή των αθλητών (τουλάχιστον +10).
  • Έφορος του αγωνίσματος ο κ. Κεφαλίδης Σάββας ή συνοδός κριτής των Σερρών, γραμματέας εθελοντής γονέας/κηδεμόνας των συμμετεχόντων και κριτές επίσης γονείς και κηδεμόνες.
  • Εννοείται ή είσοδος γονέων και κηδεμόνων είναι ελεύθερη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και να καμαρώσουν τα καμάρια τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
Όποιος ΟΜΩΣ θέλει ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ και ως κριτής, θα πρέπει να φέρει!
Ή 1 πακέτο μακαρόνια, ή 1 σακουλάκι με όσπρια,  ή ένα γαλα μακράς διάρκειας ή … οτιδήποτε θέλετε για την εβδομάδα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ που διοργανώνει ο Σύλλογος για τους άπορους συνανθρώπους μας. Εννοείται ότι σακουλάκι με τα τρόφιμα μπορεί να φέρει και οποιοσδήποτε αθλητής ή φίλος που θα ήθελε να συμμετάσχει στη φιλανθρωπική εκδήλωση.

  • Στους γονείς και κηδεμόνες που θα παραστούν θα δώσουμε από ένα … γκοφρετάκι! Τυχεροί… ένα οόκληρο γκοφρετάκι! πάλι θα βολευτείτε.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ – ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ – Να ετοιμάζεστε κούκλοι και κούκλες!

print

Written by