ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2α «ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ 93- ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Με 17 αθλητές και αθλήτριες (11) Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ 93 και μόνον (6) ΑΣ ΡΗΓΑΣ!) διεξήχθησαν τα 2α Κονταροχτυπήματα στην αίθουσα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ του Καυτανζογλείου της Θεσσαλονίκης. Από όλες τις απόψεις η εκδήλωση ήταν πετυχημένη (μόνο από τη συμμετοχή των μικρών αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν είμαστε ικανοποιημένοι·  ίσως κάποιοι φοβήθηκαν επειδή δεν ένιωθαν έτοιμοι για αγώνα! Μα αυτό το σκοπό είχε η εκδήλωση κυρίως για τους μικρούς να πάρουν την «κρυάδα», να ξεπεράσουν το αρχικό άγχος της συμμετοχής σε έναν αγώνα που οι προπονητές φρόντισαν να είναι προσαρμοσμένος στη μικρή ηλικία των αγωνιζομένων.

Σε γενικές γραμμές οι αθλητές των Σερρών απέδωσαν καλύτερα αφού σε όλες τις κατηγορίες ήταν καλύτεροι των συναθλητών τους.

 Ξεχώρισαν οι:

  • Κ-16 Γκεβορκιάν Σουλτάνα 2007 με 3.20,    Ρίτας Κωνστ/νος με 2.80
  • Κ-14 Τσικότζης Γεώργιος (2009) με 2.80,     Διαβάτη Βασιλική με 2.60
  • Κ-12  Κηπουρού Κ., Στόικου Χ., με 2.20,       Σταμπολίδης Α. με 2.10

Τα αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία και φύλο, θα τα βρείτε  στο σύνδεσμο:
17.12.22 2α Κονταροχτυπήματα

ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ-  Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ο Πρωταρχικός Στόχος της εκδήλωσης  ήταν να βοηθήσει το αγώνισμα, να σπείρει τους σπόρους του αγωνίσματος και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που θα το αγαπήσουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.

ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ
Παράλληλα να «δουν» τους «αντιπάλους» τους στο αγώνισμα ως συναθλητές, ως φίλους με τα ίδια ενδιαφέροντα, που το μόνο που τους χωρίζει στον αγώνα για τη διεκδίκηση της νίκης είναι ο πήχης. (Στοχεύοντας στο να κάνουν φίλους, μετά τον αγώνα όποιος αθλητής μάθαινε τα ονόματα δύο συναθλητών τους από την «αντίπαλη» ομάδα … έπαιρνε ένα «σοκοφρετάκι»). Τυχεροί! Ένα τεράστιο «μινι» σοκοφρετάκι… όλοι τα κατάφεραν!
Όποιος περάσει πιο ψηλά θα είναι ο νικητής.
Στον αγώνα ο καθένας τα «δίνει όλα» για να περάσει τον πήχη πιο ψηλά, να είναι αυτός ο νικητής. Αυτό είναι το πνεύμα του αγωνιστικού αθλητισμού το οποίο όμως εμπεριέχει κανόνες και τρόπο συμπεριφοράς «ευ αγωνίζεσθαι», “fair play”, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται και να καλλιεργούνται από νωρίς.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν πιο είναι το «σωστό», κάποιος πρέπει να τους πει:  Ποιά είναι η επιθυμητή συμπεριφορά, ώστε στη συνέχεια ανάλογα με το χαρακτήρα του να προσπαθεί να την εφαρμόσει σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Τότε και μόνον τότε το έργο των γονέων, των δασκάλων και των προπονητών θεωρείται ότι προσφέρει.

Η απλή βελτίωση των επιδόσεων επειδή γεννήθηκαν με τα ανάλογα προσόντα, χωρίς τη σμίλευση του χαρακτήρα, οδηγεί μεν σε αθλητικές διακρίσεις αλλά είναι η μισή ομορφιά του αθλητισμού!

Επίδοση και χαρακτήρας οδηγούν τον αθλητή στην κορυφή όχι μόνον των επιδόσεων αλλά των κοινωνικών ΑΞΙΩΝ, τους κάνει «παραδείγματα προς μίμηση».

Όσοι καταφέρουν να τιθασεύσουν τα συναισθήματα του απαιτητικού αγωνίσματος -του άλματος επί κοντώ- και να αισθανθούν ευτυχείς κυνηγώντας με ένα κοντάρι τον πήχη που συνέχεια θα απομακρύνεται… θα ακολουθήσουν το δρόμο του αθλητισμού.

  • ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!
  • ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ…
  • ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΦΤΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟΙ
  • ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΜΩΣ ΤΗ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ

  1. Όλοι Γονείς και κηδεμόνες των αθλητών από τις Σέρρες αφού ο καθένας έφερε με το Ι.Χ. του το παιδί του στον αγώνα! Μπράβο κούκλοι/ες που βοηθάτε τα παιδιά σας να ζήσουν το όνειρό τους! (Γιαυτό κερδίσατε και το γκοφρετάκι, όσοι πήρατε)! Ο Γενικός Αρχηγός του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Καρματζόγλου Σταύρος (με φροντίδα για τα απαραίτητα νερά),  όπως και οι πρωταθλητές του επί κοντώ Ευαγγέλου Μάριος, Πατσουκάκης Δημήτριος και Μπέλος Θεοφάνης που ανήκουν και δραστηριοποιούνται στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
  2. Έφορος του αγωνίσματος  ο προπονητής των αθλητών από τις Σέρρες ο κ. Κεφαλίδης Σάββας  (Ομοσπονδιακός προπονητής). Ήταν υπέροχος και δεν επέτρεψε καμία «κατσικιά» στον αγώνα!
  3. Τηρήθηκαν οι κανόνες για να μαθαίνουν τα παιδιά  τις υποχρεώσεις τους στους επίσημους αγώνες (με τις εξαιρέσεις για το κοντάρι), που συμφωνήθηκαν πριν τον αγώνα.
  4. Ο κ. Χατζιόπουλος Κοσμάς προπονητής των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ θα πρέπει να βάλει «πάγο» σε όσους αθλητές δεν εμφανίστηκαν χωρίς σοβαρό λόγο και να κάνει τις  ανάλογες προτάσεις …  για την ένταξη των αθλητών στα γκρουπ των νέων επικοντιστών, που θα λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο του 2023. Μόνον όσοι το θέλουν, θα επιλεγούν και θα το πάρουν σοβαρά θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στα γκρουπ που θα δημιουργηθούν.
  5. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ ΣΑΒΒΙΝΑ  που βοήθησε ως γραμματέας του αγώνα. Το πινάκιο που παρέδωσε ήταν «σαν κέντημα». Μπράβο Σαββίνα ετοιμάσου για Κριτής Στίβου … το έχεις.
  6. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει, μετά από συνεννόηση των προπονητών, το ΝΕΟ έτος (οπουδήποτε).

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

print

Written by