ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2ο ΓΚΡΟΥΠ – ΕΠΑΙΞΕ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 20.12.22 ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΦΗΜΑ

Τη σκυτάλη πήρε το 2ο γκρουπ (ΣΤ-2) του Δημοτικού Σχολείου ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ για να παίξει επί κοντώ. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους συναδέλφους ΠΕ-11 και με την παρουσία των πανταχού παρόντων κ. Κώμη Κονακλή και Μακρή Νικολάου ήρθαν, εξοικειώθηκαν με το χώρο, έτρεξαν, έκαναν  ασκήσεις γενικής προθέρμανσης, προχώρησαν σε ειδικές ασκήσεις του ρυθμού του άλματος επί κοντώ και έπιασαν και ταξίδεψαν και με το κοντάρι.

Για να χρησιμοποιήσω τον τίτλο του βιβλίου της κ. Σοφίας Γκοτζαμάνη, που και με το 2ο γκρουπ ήταν παρούσα (επίσης «πανταχού παρούσα») «ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΑΡΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ» … ταξίδεψαν.
Το πότε θα προσγειωθούν δεν το ξέρουμε, εκείνο όμως που ξέρουμε είναι ότι όλοι δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και προσπάθησαν να υπερνικήσουν τη βαρύτητα που τους κρατάει στη Γη.

Από τους συμμετέχοντες ΟΛΟΙ τα πήγαν περίφημα στα βασικά του αγωνίσματος.

Κάποιοι έδειξαν ότι «το έχουν» και κατάφεραν να μπουν στο ρυθμό του αγωνίσματος.

Μερικοί τα πήγαν περίφημα στο ρυθμό δεν χρησιμοποίησαν όμως την ταχύτητά που χρειάζονταν  για να περάσουν «μέσα»  έμεναν επάνω στον πήχη (στο λάστιχο).

Κάποιοι  κατάφεραν να συνδυάσουν το ρυθμό του αγωνίσματος με την ανάλογη ένταση στο τρέξιμο και το πάτημα κατά την απογείωση.
Ε! αυτοί είναι που ακόμη πετούν και δεν  ξέρουμε το πότε θα «προσγειωθούν» αφού μπαίνουμε στην περίοδο των εορτών και τα Σχολεία θα είναι κλειστά!

Μπράβο σε όλους ιδιαίτερα στα παιδιά που, αν και στην αρχή ήσαν διστακτικά στη συνέχεια ξεπέρασαν το φόβο τους και προσπάθησαν σοβαρά.

Τι σημασία έχει αν κάποιος συμμαθητής τους πέρασε το λάστιχο πιο ψηλά από εκείνους. Όλοι δοκίμασαν όλοι γνώρισαν το επί κοντώ και όλοι έχουν την εμπειρία  που ίσως δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΝΤΑΦΟΥΛΗ ΘΩΜΑΙΣ                     2011       2.05*
ΒΟΥΤΣΙΩΤΗ ΑΝΝΑ                           2011       2.05
ΤΑΛΙΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                 2011       2.05

* Πέρασαν και το 2.30 αλλά με 4η προσπάθεια! Ακούς Απόστολε!!!
Τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες. Γραμματέας του αγώνα ήταν η κ. Κώμη Κονακλή, που σημείωνε τα πάντα!

Όποιος έχει τα προσόντα που απαιτούνται για το αγώνισμα (να μαθαίνει εύκολα, να είναι γρήγορος, να είναι αλτικός, να είναι δυνατός στους ώμους, να μη φοβάται, και … και … ), ίσως βρήκε το αγώνισμα που του ταιριάζει.

Λέτε από το «παίζω επί κοντώ» να ξεπηδήσει και άλλος πρωταθλητής του επί κοντώ;
Μπορεί και ΝΑΙ μπορεί και ΟΧΙ.
Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και αυτός που γεννήθηκε για να κάνει επί κοντώ δεν θα είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει τα προσόντα του αν δεν δοκίμαζε έστω και για μία φορά το επί κοντώ. Αυτήν την ευκαιρία  δίνει το «σπαστό κοντάρι», να γνωρίσουν το επί κοντώ πολλά παιδιά που χωρίς αυτό δύσκολα θα το γνώριζαν.

Το 3ο γκρουπ του Σχολείου ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ έχει κλείσει για τις 10 Ιανουαρίου 2023, μέχρι τότε να περάσετε όλοι ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2023.

Μερικές φωτογραφίες από τη σημερινό (20.12.22) παίζω επί κοντώ του 2ου γκρουπ του Δημ. Σχολείου ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ.

print

Written by