ΥΠΕΡΟΧΗ – Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2022 -ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Δύσκολα περιγράφεις μια γιορτή σαν τη σημερινή 21.12.22. Από την άλλη, γιατί να προβληματιζόμαστε για το τι να γράψουμε, όταν έχουμε την αφήγηση των πρωτεργατών της όλης εκδήλωσης;

Κάποιος, όπως μας γράφει,  είναι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί:

«-          Μετά από τρία χρόνια «αποχής» λόγω πανδημίας,  ζήσαμε ξανά όλοι μαζί μια μοναδική και  απίστευτη γιορτή!  Η μοναδικότητα της γιορτής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ  εδράζεται στην  αμεσότητα και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών με ό,τι προετοίμασαν στις πρόβες με κόπο και  μεράκι και  έγινε η  προσωπική ιστορία του κάθε παιδιού· το πως δηλαδή έζησε το «ταξίδι της γιορτής» από το μοίρασμα των ρόλων έως την ώρα της παράστασης και το μοίρασμα των δώρων από τον Αϊ Βασίλη.

Ναι, ήταν μια  απίστευτη γιορτή! Μπορεί οι επιτυχίες των προηγούμενων εορτών (προ πανδημίας) να μη μας αφήνουν να “ενθουσιαστούμε” όμως, αν  αναλογιστούμε τις παρούσες συνθήκες ή δούμε τη γιορτή με τα μάτια των παιδιών που δεν έχουν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο, τότε ΝΑΙ! η γιορτή μας ήταν στ’ αλήθεια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!

–          Είμαι τόσο χαρούμενη, γιατί με το τόσο πιεστικό πρόγραμμα που έχω και με την υγεία μου να ακροβατεί δεν είχε καμία λογική να ξεκινήσουμε αυτή τη γιορτή! Κι όμως έγινε! Και ήταν υπέροχη!

–      Με τα προβλήματα να σκάνε σα βροχή από τις  αναρίθμητες αρρώστιες των παιδιών. Απουσίες από τις πρόβες (που να λες «τι θα πουν στη γιορτή») και απουσίες από τη γιορτή των παιδιών που ήταν στις πρόβες.  Υποχρεωτικά για να γίνει το σκετς παίρνει άλλο παιδί το ρόλο του απόντα, χωρίς πρόβες!

 Ακόμη και ο «πατέρας» στο σκετς αρρώστησε μόλις σήμερα (ο Γιώργος ανέβασε πυρετό τελευταία  στιγμή) και αντικαταστάθηκε λίγες μόνο ώρες πριν τη γιορτή από τον Νικολή. Να είναι καλά η μαμά του -που μας έσωσε- γιατί αλλιώς το σκετς δεν θα γίνονταν και ο κόπος των 5 άλλων  παιδιών θα πήγαινε στράφι.

Απουσίες ασθενών προπονητών που είχαν ενεργό ρόλο και συγκεκριμένα πόστα, οπότε μέχρι τελευταία χαμός για να υπερβούμε και αυτά τα κύματα…).
Κι όμως ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ! Όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και η γιορτή έγινε και ήταν υπέροχη!

–    Από την εμπειρία του σχολείου ξέρω πολύ καλά πως όλοι όσοι επιχείρησαν να κάνουν φέτος γιορτή δυσκολεύτηκαν τρομερά γιατί τα παιδιά λόγω της πανδημίας έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω, σε πολλές παραμέτρους και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν.
Κι όμως, κι αυτό το εμπόδιο… το φάγανε για πρωινό τα αστέρια μας!
Κι έτσι έζησαν μια εμπειρία που πολλά από τα παιδιά μας δεν είχαν ποτέ ξαναζήσει!
Είμαι λοιπόν χαρούμενη και ευγνώμων στον καλό Θεό που ζήσαμε αυτήν την ευλογία για ακόμη μια φορά.

 

ΤΑ “ΧΑΙ ΛΑΙΤ” ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

 ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ
Το να βλέπεις «τυπάδες» σαν τον Ντανιέλ να βγαίνουν μπροστά και να τολμούν να «τσαλακωθούν», σε κάτι που άλλοι στην ηλικία τους θα σνόμπαραν, για να προσφέρουν στα μικρότερα Ρηγόπουλα τη χαρά του Αι Βασίλη, αν μη τι άλλο είναι η πεμπτουσία της «οικογένειας».  Και το κυριότερο δεν έγινε αγγαρεία, το απόλαυσε και ο ίδιος όπως φαίνεται στις φοβερές φωτογραφίες του Αι Βασίλη.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Το ότι παιδιά που δύσκολα συμμετέχουν σε κάτι, «βγήκαν μπροστά» και «τα έδωσαν όλα» για να μάθουν το τραγούδι  από το μηδέν και μάλιστα με πρόβες  όπου η δική μου φωνή ήταν ανύπαρκτη …  σε ποιόν να το πεις και να το πιστέψει!

ΤΟ «ΣΚΕΤΣΑΚΙ» ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ
που ενώ λόγω ασθενειών δεν συναντήθηκαν ούτε μία φορά για πρόβα μας έδειξαν ότι αν ο καθένας είναι άψογος στο κομμάτι του το «γλυκό δένει».

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΑΚΗΣ!
Μπορεί το σκετς να είχε τα «ψεγάδια του» αλλά «ψεγάδια» με ξεχωριστό στυλ και τόσο γέλιο!!!»

ΟΙ ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ
Όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα που έπιασαν το μικρόφωνο να απαγγείλουν το ποίημά τους ή να πουν την ατάκα τους ή να διαβάσουν το κείμενό τους ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Το κάθε παιδί πρόσθεσε στο πάζλ της γιορτής το δικό του χρώμα, τη δική του προσωπικότητα και όλα μαζί συνέθεσαν μια γιορτή που «ΑΞΙΖΕ» τη οποιαδήποτε κούραση και το οποιοδήποτε εμπόδιο συναντήσαμε μπροστά μας,  κυρίως λόγω της απουσίες των παιδιών από τις πρόβες και την τελική παράσταση.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Για μια τέτοια εκδήλωση πολλοί είναι αυτοί τους οποίους πρέπει να ευχαριστήσουμε, θα ήταν όμως άδικο να τους βάλουμε όλους στο ίδιο επίπεδο.

Τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν από εκείνους (εκείνη) που αναλαμβάνουν την εκδήλωση με τόσα ρίσκα και πολεμούν και μάχονται για να την φέρουν σε πέρας. Τι σημασία έχει που οι αστάθμητοι παράγοντες (αρρώστιες, απουσίες, κ.ά.) προμηνύουν δύσκολες έως και ανυπέρβλητες καταστάσεις. Ο Τολμών νικά. Και θέλει πολλά καντάρια τόλμης να αναλάβεις να διοργανώσεις εν μέσω προπονήσεων και τόσων άλλων υποχρεώσεων μια ΖΩΝΤΑΝΗ Χριστουγεννιάτικη γιορτή.  Μια γιορτή που πρωταγωνιστής θα είναι το παιδί και όχι κάποιος που θα έρθει για να μας ψυχαγωγήσει με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι απλά θεατές.

Ευχαριστούμε για άλλη μία χρονιά κ. ΣΟΦΙΑ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ
που με το ασίγαστο πνεύμα της δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε!

Ευχαριστούμε τους προπονητές κ. Μανώλη Βαποράκη, κ. Κατερίνα Πατσίδου, κ. Μπέλο Θεοφάνη που βοήθησαν «όσο δεν πάει», αλλά και όσους είχαν τη διάθεση αλλά δεν κατάφεραν να είναι παρόντες, για διάφορους λόγους ο καθένας.

Ευχαριστούμε τα Μέλη του Δ.Σ. που κατάφεραν  να είναι παρόντα : Αντιπρόεδρο κ. Κατερίνα Μανιού, Γεν. Αρχηγό κ. Καρματζόγλου Σταύρο, Σύμβουλο κ. Εδιππίδη Χριστίνα, αλλά και όσους λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζαν.

Επίσης, ευχαριστούμε την Αντιπρόεδρο κ. Μανιού Κατερίνα και τον Ταμία μας κ. Πασσά Εμμανουήλ, για την προσφορά των γλυκών και αναψυκτικών που “γλύκαναν” τη γιορτή μας.

Οι αθλητές μεγάλοι και μικροί ήταν οι πρωταγωνιστές· ήταν αυτοί που ακόμη και όταν μπέρδευαν την ατάκα τους το έκαναν με στυλ που προκαλούσε ευθυμία στους θεατές που ήταν και το ζητούμενο αυτής της γιορτής. Μπράβο παιδιά είμαι σίγουρος ότι μερικοί το κάνατε επίτηδες για να ομορφύνετε την εκδήλωση.

Για τους γονείς και κηδεμόνες τι να πούμε!
Μας έσωσε λέει παραπάνω η κ. Γκοτζαμάνη για τη Μαμά του Νικόλα που την τελευταία στιγμή αντικατέστησε τον πρωταγωνιστή του 5μελούς σκετς που αρρώστησε και που μέσα σε δύο τρεις ώρες με εντατικά μαθήματα έμαθε το ρόλο του. Το ότι κατάφερε να ανταποκριθεί στο ρόλο του έδωσε την ευκαιρία και στα άλλα 4 μέλη του σκετς να παρουσιάσουν το ρόλο τους που έκαναν τόσες πρόβες για να τον μάθουν. Μαμάδες, μπαμπάδες παππούδες και γιαγιάδες όλοι βοήθησαν για να μάθει ο «πρωταγωνιστής» τα λόγια του ποιήματος ή της ατάκας του στο σκετς.

Πολλοί βοήθησαν από διάφορα πόστα, είτε του φωτογράφου είτε του ρυθμιστή της αιθούσης είτε του παρουσιαστή, είτε …. τους οποίους ευχαριστούμε και ας μην τους αναφέρουμε ονομαστικά.
Είναι πολλοί που βοήθησαν με τον τρόπο τους και ας μην έγινε αντιληπτό στο ευρύ κοινό, όλους αυτούς τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 

ΚΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΚΑΙ ΕΥΤΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2023

Μερικές αντπροσωπευτικές οικόνες από την εκδήλωση.

print

Written by