ΚΑΙ ΤΟ 83ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΙΞΕ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Ακόμη μια «φουρνιά» από ξεχωριστές προσωπικότητες πέρασε από το Κλειστό του Καυτανζογλείου για να μας χαρίσει 2 – 2 ½ ώρες χαράς και ζωντάνιας.  Πολλά παιδιά (36 αυτή τη φορά), το καθένα με τα δικά του χαρίσματα άλλο «ψηλό και άλλο όμορφο» με κοινό χαρακτηριστικό τη ζωηράδα και τη διάθεση να γνωρίσουν κάτι καινούριο, έκαναν έφοδο στο κλειστό του Καυτανζογλείου Σταδίου. Τα παιδιά συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου κ. Παρασκευή Σαχινίδου, η Γυμνάστρια κ. Μαρία Δεληγιάννη και η Δασκάλα των παιδιών κ. Μαριάνα Ντιμερτζίδου, που βοήθησε τόσο στη Γραμματεία όσο και στη Διοικητική μέριμνα (γκοφρετάκια).

Τα περισσότερα στοιχεία του αγωνίσματος τα ήξεραν από το σχολείο, χάρη στη Γυμνάστριά τους,  εμείς απλά βάλαμε σε μια τάξη τα όσα ήξεραν και τονίσαμε τα όσα θα χρειαζόμασταν για να φτάσουμε το στόχο μας, που δεν ήταν άλλος από το να κάνουμε «άλματα χρησιμοποιώντας το κοντάρι».

Όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, κατάφεραν να πάρουν το ρυθμό του αγωνίσματος και να κάνουν πετυχημένα άλματα με το λάστιχο χαμηλά ή και σε μεγαλύτερο ύψος. Τα παιδιά του 83ου τα κατάφεραν εξ ίσου καλά με άλλα σχολεία  αν και έκαναν λιγότερες προσπάθειες αφού ήταν περισσότεροι (ήταν 36!).

Όπως σε κάθε αγώνισμα του στίβου,  κάποια παιδιά προσαρμόστηκαν καλύτερα στις απαιτήσεις του άλματος επί κοντώ και ανακάλυψαν  ότι εκτελούσαν με σχετική ευκολία τις ασκήσεις που για τους άλλους ήταν αρκετά δύσκολες. Με δύο λόγια ανακάλυψαν ότι «το έχουν».

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι τα παιδιά που είναι γρήγορα, αλτικά και με δύναμη στα χέρια και τους ώμους  -χωρίς παραπανίσια κιλά- τα κατάφεραν καλύτερα.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

1. Ελευθεριάδου Παναγιώτα 2.40 2011
2 Κουτσφετσούλη Έλενα 2.30 2011
3 Σενγκέρκη Ζωή 2.30 2012
4 Γρατσέλα Ιόλη 2.05 2011
5 Βούης Σπύρος 2.05 2012
6 Αναστασιάδης Αναστάσιος 1.90 2011
6. Μακριδάκη Κωνσταντία 1.90 2011
6 Μάνθος Αργύριος 1.90 2011

ΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΚΑΙ Η ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ελευθεριαδου Παναγιώτα

Νικήτρια του αγωνίσματος ήταν η Παναγιώτα Ελευθεριάδου αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, άθλημα πολύ συγγενές με το άλμα επί κοντώ αφού ένας καλός επικοντιστής εκτός από ταχύς, αλτικός και δυνατός  πρέπει να είναι και ένας καλός ενοργανίστας (να ελέγχει το κορμί του σε ασκήσεις εξάρτησης και αιώρησης).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα παιδιά που ασχολήθηκαν με την ενόργανη γυμναστική και ήταν και γρήγορα, όταν προσπάθησαν και στο άλμα επί κοντώ  διακρίθηκαν πολύ γρήγορα.

– Σας το είπα παιδιά, «αυτή η γλωσσού  θα μας κερδίσει» να μην την αφήσουμε να δοκιμάσει! δεν με ακούσατε. Ορίστε … μας πήρε  το χρυσό (μετάλλιο) και παραλίγο να μας πάρει και το ρεκόρ του προγράμματος αφού και οι προσπάθειές της στο 2.50 ήταν πολύ καλές.

 

ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.  κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΞΥΖΟΓΛΟΥ  ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε την επίσκεψη του Συμβούλου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαου Οξύζογλου που παρακολούθησε όλο το πρόγραμμα και έδωσε σε παιδιά και συνοδούς εκπαιδευτικούς τις χρήσιμες συμβουλές του.

Για ακόμη μία φορά οι Κύριοι συντελεστές της εφαρμογής του προγράμματος «Παίζω επί κοντώ» στα Δημοτικά σχολεία, κ. Κώμη Κονακλή Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α. της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ο κ. Νίκος Μακρής (παθιασμένος για κάθε δυνατή προσφορά στα παιδιά μας) ήταν εκεί, με «ουσιαστική» παρουσία.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, από την 1η Δεκεμβρίου που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα 16 Μαρτίου είναι παρόντες και προσφέρουν, προτείνουν διακριτικά και νοιάζονται για κάθε τι που σχετίζεται με το να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες τα παιδιά «μας».

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ»

Δεν σταματούν εκεί, τους ξέρω εγώ κάτι τέτοιους τύπους! Κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουν ό,τι το καλύτερο για τα παιδιά τους, τα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών.

Δεν αρκούνται στην επίτευξη του στόχου αυτής της περιόδου έχουν βάλει ήδη ρότα για την επόμενη φάση.

Έχουν το δικό τους στυλ, τον δικό τους βελούδινο τρόπο να σε βάζουν να πεις το ΝΑΙ χωρίς δεύτερη σκέψη! Αν αυτό δεν είναι κυρίαρχο προσόν για έναν διοικητικό εκπαιδευτικό, να ψάχνει διαρκώς για καινοτόμες προτάσεις «τράπεζας καλών πρακτικών» και να έχει τον τρόπο του και να τις υλοποιεί, τότε ποιο είναι;

Εντάξει κ. Κώμη , κ. Νίκο και κ. Οξύζογλου,  θα κάνουμε ότι το καλύτερο και για τη δεύτερη φάση του προγράμματος, τον ΤΕΛΙΚΟ του «παίζω επί κοντώ» μεταξύ όλων των σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης  (τον Μάϊο) με όρους και συνθήκες που θα συναποφασίσουμε.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Η νέα μας προσπάθεια θα αρχίζει κάπως έτσι:

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Προκηρύσσουν την Τελική Φάση του προγράμματος «παίζω επί κοντώ» για μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους παρακάτω Όρους …….

Η «προκήρυξη» θα συνταχθεί σε συνεργασία των δύο Φορέων και θα κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα Σχολεία.

Θα έχουν τη δυνατότητα όλα τα σχολεία να στείλουν περιορισμένο αριθμό μαθητών.
Από τα σχολεία που συμμετείχαν στην Α΄ Φάση οι 6-8 καλύτεροι και από τα σχολεία που δεν δοκίμασαν (4-6 παιδιά), που οι Γυμναστές τους κρίνουν ότι έχουν τα προσόντα για το αγώνισμα.

Λεπτομέρειες μετά από συνεννόηση με την κ. Κώμη Κονακλή.

ΟΙ φωτογραφίες από τη συμμετοχή του 83ου Δημ. Σχολείου στο πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ».

print

Written by