ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Τα λάθη των υπεύθυνων των ΕΑΣ που συντάσσουν τις ειδικές- τοπικές  προκηρύξεις τις περισσότερες φορές δεν τα αντιλαμβάνονται οι συντάκτες διότι στηρίζονται σε προτάσεις π.χ. από τη Γενική προκήρυξη (Γ.Π.)  και τις Τεχνικές διατάξεις  (Τ.Δ.), τις οποίες μεταφέρουν αυτούσιες χωρίς να τις μελετήσουν.

Χοντρό παράδειγμα, που ίσως προβληματίσει όλους τους συλλόγους που αύριο θα δηλώσουν τους αθλητές τους για την Κ14.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η (Γ.Π.)  2023 καθορίζει (από την ημέρα που κοινοποιήθηκε (περίπου  20.3.23):

Για τις κατηγορίες Κ10 – Κ12 και μόνο στους περιφερειακούς και τοπικούς αγώνες επιτρέπεται η συμμετοχή και με τα δελτία αθλητικής ιδιότητας που εκδίδονται από τις Ε.Α.Σ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο με αθλητικά δελτία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Οι Ε.Α.Σ. από 1-1-2023 εκδίδουν δελτία μόνο για τους γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2012 – 2013 …και μικρότερους – ρες.

Από την ηλικία των 12 ετών και άνω, τα αρχικά δελτία των Ε.Α.Σ. αντικαθίστανται υποχρεωτικά  από τα δελτία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Μία αθλήτρια γεννημένη στις 10/12/2011 την ημέρα των αγώνων (1.4.23) είναι 11 ετών 3 μηνών και 21 ημερών  =  Κάτω από τα 12.
Έχει Δελτίο από την ΕΑΣ, που όταν θα συμπληρώσει τα 12 θα πρέπει υποχρεωτικά να αντικατασταθεί με Δελτίο του ΣΕΓΑΣ.
{Δεν μας διευκρινίζει ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ από ποιούς και με ποιες διαδικασίες; Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Η ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έρχεται η τοπική προκήρυξη π.χ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης  και λέει:

«Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα σωματεία της διοργανώτριας Ε.Α.Σ., με την προϋπόθεση φυσικά ότι για τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Αθλητές – τριες οι οποίοι δηλώνονται με Δελτίο ΕΑΣ, ΔΕΝ γίνονται αποδεκτοί.»

 

Παρακαλούμε
τους Υπευθύνους των ΕΑΣ, να στείλουν στους συλλόγους ΑΜΕΣΑ (αφού οι δηλώσεις πρέπει να γίνουν μέχρι αύριο τις 12:00), ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που να διορθώνει τις δυο αντικρουόμενες παραγράφους που να επιτρέπουν τους 11χρονους να αγωνιστούν και με Δελτίο των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

Η “ΑΡΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΘΑΡΡΟΣ”

Τώρα γιατί η παρατήρηση βγαίνει στη σελίδα μας και όχι με επιστολή στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ή στον ΣΕΓΑΣ, όσοι διαβάσατε το «Η ΑΡΕΤΗ θέλει θάρρος» και γνωρίζετε τα των προτάσεων και το πώς συμπεριφέρεται ο ΣΕΓΑΣ σε αυτούς που κάνουν προτάσεις … θα το καταλάβετε.

print

Written by