Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Β.Ε. ΚΑΡΑΒΙ ΧΩΡΙΣ “ΡΟΤΑ”


Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Β.Ε. ΚΑΡΑΒΙ ΧΩΡΙΣ “ΡΟΤΑ” (η πορεία του πλοίου).


Σήμερα το μεσημέρι έγινε η Τ.Γ.Σ. του Σ.Π.Σ.Β.Ε. στην αίθουσα Τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου. Η παρουσία του κ. Στάθη Κουκέα εκπροσώπου του ΕΣΚΑΝ και της κ. Ράνιας Κοΐδου, διατροφολόγου που μίλησαν για το αντικείμενό τους, ήταν το μόνο θετικό του προγράμματος της Συνέλευσης.


 Ο Απολογισμός και τα Πεπραγμένα … ούτε καν συζητήθηκαν· Η δραστηριότητα του Συνδέσμου τον τελευταίο χρόνο ήταν σχεδόν μηδενική, (σύμφωνα με τον απολογισμό του Προέδρου).


Αντηλλάγησαν απόψεις μεταξύ των μελών του Συνδέσμου και κατατέθηκαν προτάσεις για την επερχόμενη ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. που θα γίνει στην Αθήνα.


 Το ρεζουμέ της Συνέλευσης είναι ότι κατατέθηκε πρόταση από τον κ. Τζίκο Αντώνη να γίνει καταστατική Γενική Συνέλευση, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει το παρόν Δ.Σ. και στην οποία θα συζητηθεί το άρθρο το οποίο επιτρέπει τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις εκλογές.


Η πρόταση που ακούστηκε είναι: να γίνονται οι εκλογές με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Όλοι οι υποψήφιοι να μπαίνουν με αλφαβητική σειρά και να εκλέγονται όσοι υποψήφιοι πάρουν τους περισσότερους σταυρούς. Στην Καταστατική Συνέλευση θα συζητηθεί και εφόσον περάσει θα έχουμε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο δεν θα οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.


 Η παρούσα απαράδεκτη κατάσταση στο Σύνδεσμο προπονητών οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο άσχημο κλίμα, μεταξύ των συναδέλφων, με αφετηρία τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια που προέκυψαν στις τελευταίες εκλογές.


Είναι κρίμα ο Σύνδεσμος που κατά καιρούς ήταν μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στο χώρο του Κλασικού Αθλητισμού και το Συνδικαλιστικό Όργανο των προπονητών Στίβου να έχει καταντήσει ΟΡΓΑΝΟ ΑΠΡΑΞΙΑΣ και αιτία αντιπαραθέσεων μεταξύ των μελών του.


 ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ του συντάκτη του παρόντος κειμένου:, 


Ο Σύνδεσμος τον τελευταίο χρόνο λειτουργεί, αν μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί, σαν υποκατάστημα του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη (όποιος φίλος δεν συμφωνεί, δικαιούται να έχει τη δική του άποψη, η οποία είναι σεβαστή).


Θα λέγαμε ότι έφτασε να λειτουργεί σαν “κυματοθραύστης” των φωνών διαμαρτυρίας που έπρεπε να φτάνουν στους αρμόδιους Φορείς, στην προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων των προπονητών.


Ίσως και σαν “θερμοστάτης” που μετριάζει τη θερμοκρασία των θέσεων ή  των αιτημάτων  των προπονητών και δεν την αφήνει να φτάσει όσο καυτερή θα έπρεπε στα “αυτιά” των αρμοδίων.


Από τα μέλη του παρόντος Δ.Σ. των προπονητών, λείπει η διάθεση και ο χρόνος τον οποίο έπρεπε να αφιερώσουν στην προσπάθειά τους να προασπίσουν τα δικαιώματα των προπονητών, τους οποίους ζήτησαν να εκπροσωπούν. Λείπει η διάθεση ακόμη και να αντιπαρατεθούν, αν χρειαστεί, με τον ΣΕΓΑΣ υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των προπονητών.  Αλλά, πως να αντιπαρατεθούν όσοι έχουν άμεση εξάρτηση από τον ΣΕΓΑΣ; Πώς να ορθώσουν ανάστημα, αφού για να γίνουν “Συνεργάτες” της Ομοσπονδίας πρέπει να είναι “συνεργάσιμοι”; Η προάσπιση των Συναδέλφων προπονητών θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικά συμφέροντα. Τότε και μόνον τότε οι εκπρόσωποί μας δικαιούνται να μας εκπροσωπούν. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις εξυπηρετούν ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ … είτε εν γνώσει τους είτε εν αγνοία τους, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.


Αν κάποιοι συνάδελφοι προπονητές κάνανε αγώνα για να εκλεγούν στο Δ.Σ. για προσωπικούς λόγους …. ΚΑΚΩΣ. Αν ζήτησαν την ψήφο των συναδέλφων για να φιμώσουν με την απραξία τους τον Σύνδεσμο τότε το πέτυχαν. Όμως όλοι εμείς δεν τους ψηφίσαμε γι’ αυτό, τους ψηφίσαμε για να μας εκπροσωπούν και να αγωνίζονται για το καλό του Συνδέσμου.


Συνάδελφοι του παρόντος Δ.Σ., 


επειδή πιστεύω ότι βάλατε υποψηφιότητα για να βοηθήσετε το Σύνδεσμο, βρέστε τρόπο να εξομαλύνετε τις διαφορές, βρέστε τρόπο να μας ενώσετε, βρέστε τρόπο να αγγίξετε τις ευαίσθητες χορδές των προπονητών, βρέστε τρόπο να θέλουμε να δουλέψουμε όλοι για το καλό του Συνδέσμου και του Αθλητισμού γενικότερα.


Όποιος ασχολείται με παιδιά έχει ευαίσθητες χορδές, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είναι έτσι. Κανένας δεν μας περισσεύει, κανένας δεν είναι καλύτερος η χειρότερος από τον άλλον. Απλά έχουμε διαφορετικές απόψεις,  τις οποίες θέλουμε να ρυθμίζουμε όμορφα και δημοκρατικά μέσα από τις διαδικασίες του Συνδικαλιστικού μας οργάνου (τί πιο υγιές;)  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.


Όλοι θα βοηθήσουμε αλλά Εσείς πρέπει να πάρετε την πρωτοβουλία, μην ξεχνάτε, Εσείς είστε αυτοί που εκλέξαμε για να μας εκπροσωπείτε.


Φιλικά, Φ. Κατσίκας


print

Written by