4-7-10 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ Ε/Ν.

Τρεις ήταν οι αθλητές/τριες του Συλλόγου μας που είχαν το δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν.

Ο Θεοφάνης Μπέλος (2ος Πανελληνιονίκης πέρυσι στο επί κοντώ με 4.40),

η Χριστίνα Μαλάκη (με 12″82 και 25″88 στα 100 και 200 μ. αντίστοιχα) και

ο μικρότερος της παρέας και θεωρητικά πιο αδύνατος λόγω επίδοσης (3.90 στο επί κοντώ) ο Μήτος Στέλιος.

Η εμφάνιση των αθλητών στο Πρωτάθλημα ήταν αντιστρόφως ανάλογη των αναμενομένων.

 

Ο ΜΗΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Την καλύτερη εμφάνιση, από κάθε άποψη έκανε ο Μήτος Στυλιανός ο οποίος κατάφερε να περάσει στον τελικό του επί κοντώ με 3.90 (ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του) και στον Τελικό με επίδοση 4.00 μ. (νέο ατομικό ρεκόρ) κατέλαβε την 7η θέση. Η εμφάνιση του Στέλιου μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα υψηλή σαν επίδοση, αλλά στους πιο κρίσιμους αγώνες κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του κάτι που είναι και το ζητούμενο στο Στίβο.

Δεν περιμένει κανείς από τη μια στιγμή ως την άλλη επιδόσεις που δεν είναι στις δυνατότητες των αθλητών. Ο καθένας μας έχει τα συγκεκριμένα χαρίσματα και με αυτά προσπαθεί για το καλύτερο. Ο κάθε αθλητής κατεβαίνει στους αγώνες με στόχο πρώτα να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εάν στη διαρκή προσπάθεια να ξεπεράσει τον εαυτό του καταφέρνει να ξεπερνάει και τους συναθλητές του αυτό είναι ενθαρρυντικό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ τον οποίο κάνει ο αθλητής μπορεί να φτάσει ΚΑΙ στον …….. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.  

Ο Στέλιος λοιπόν σε αυτούς τους αγώνες τα πήγε πάρα πολύ καλά διότι ξεπέρασε τον εαυτό του και κατάφερε με την επίδοσή του να βοηθήσει και το σύλλογο, τόσο βαθμολογικά όσο και οικονομικά (ελαφρύνοντας ένα μέρος των εξόδων από το Σύλλογο).

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΛΙΟ τα πήγες πολύ καλά.   [Βέβαια αυτά που μου ….   χρωστάς κάτι κάμψεις! ξέρεις εσύ  δεν τις γλυτώνεις … άλλο το ένα και άλλο …. οι καλοί λογαριασμοί].

 

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΛΑΚΗ

Η Χριστίνα τα πήγε «από ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ στα 200,  μέχρι και  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ στα 100μ.»

Στα 200 μ. ήταν 9η με 26”18 (δεν πέρασε στον Τελικό για μια θέση) και στα 100μ. ήταν 15η με 13”10.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό (να ξεπερνάω τον εαυτό μου) η Χριστίνα δεν τα κατάφερε! 

Όμως τουλάχιστον στα 200 έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί στο αγώνισμα εφόσον καταφέρνει στους αγώνες Στόχους όπως είναι οι Πανελλήνιους αγώνες να παρουσιάζει τον καλύτερό της εαυτό.

Βέβαια υπάρχουν δικαιολογίες όπως:

Οι επιδόσεις της Χριστίνας είναι αρκετά υψηλές σε σχέση με το επίπεδο του αγωνίσματος και δεν είναι εύκολο κάθε φορά να τις ξεπερνάει.  

Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι και ο Στέλιος (1994) και η Χριστίνα (1993) ανήκουν στην κατηγορία των Π/Κ και αγωνίστηκαν  στο Ε/Ν, με μεγαλύτερους αθλητές/τριες (γεννημένοι/ες  από 1991 μέχρι 1994).

Πιστεύουμε ότι στο Πανελλήνιο των Π/Κ που είναι στις 17-18/ Ιουλίου στις Σέρρες, η κατάταξή και του Στέλιου και της Χριστίνας  θα είναι καλύτερη (το ίδιο ελπίζουμε και για τις επιδόσεις τους).

 

Ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΠΕΛΟΣ

Ο Θεοφάνης ….. δεν τα κατάφερε!  

Δεν μπόρεσε να περάσει (το αρχικό ύψος, το 3.90) στον προκριματικό και δεν αξιολογήθηκε ούτε βαθμολογήθηκε.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η προπόνηση του Θεοφάνη για φέτος, δικαιολογημένα, δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ως μαθητής της Γ Λυκείου είχε δώσει προτεραιότητα στα μαθήματά του και τις εξετάσεις του και πολύ καλά έκανε.     Όμως …..

 

 

Ο ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΦΩΤΗΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)

Κύριε Κατσίκα αποτύχατε στο σημαντικότερο κομμάτι του τρόπου σκέψης των αθλητών σας κυρίως στα δύσκολα.

Στις  δύσκολες στιγμές, όταν τα πράγματα ζορίζουν όταν ο καθένας μας θα πρέπει να αποφασίσει ….  τότε φαίνονται οι ΑΡΧΕΣ και οι ΑΞΙΕΣ για τις οποίες χρόνια τώρα μας «τονίζετε».  

Δεν καταφέρατε να περάσετε στο πετσί των αθλητών σας αυτές τις Αρχές και τις Αξίες με επακόλουθο στο πρώτο ζόρι, στην πρώτη δύσκολη  στιγμή ή τη στιγμή της επιλογής ανάμεσα στο θέλω και στο πρέπει, οι επιλογές των αθλητών σας … να σας εκθέτουν!!!

Επίσης, δεν καταφέρατε πάνω από το ΕΓΩ να βάλετε το ΕΜΕΙΣ και σε αρκετές περιπτώσεις κυρίως (δύσκολες στιγμές, αποτυχίας, άβολες καταστάσεις) η συμπεριφορά των αθλητών ΣΑΣ να σας εκθέτει.  

Κύριε Κατσίκα, άλλα μας λέτε και άλλα βλέπουμε στη συμπεριφορά των αθλητών σας (από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους) ευτυχώς οι περιπτώσεις είναι λίγες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού αλλά … υπάρχουν).

Κύριε Κατσίκα, βάλτε Τάξη: Μην ξεχνάτε ότι ο Σύλλογός σας πήρε το όνομα «ΡΗΓΑΣ» κυρίως για να δείξει τον τρόπο σκέψης  στα δρώμενα γύρω από τον αθλητισμό.

Συμπεριφορές που δεν είναι σύμφωνες με τη Φιλοσοφία των ανθρώπων που μας ενέπνευσαν τη δημιουργία του Συλλόγου, όπως του ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ, του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ ή του ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ, δεν έχουν θέση στο Σύλλογο.

Με Τιμή
Φώτης Κατσίκας

print

Written by