Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ «ΧΟΡΕΨΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ» ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ «ΤΑ ΡΗΓΕΙΑ»

Όταν προγραμματίζεις μήνες πριν μια εκδήλωση ακόμη και για τα τέλη Μαΐου, δεν ξέρεις σε τι καιρό θα πέσεις. Ο καιρός την τελευταία βδομάδα “χόρεψε στο ταψί” τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, μια βροχή μια ήλιος και όλα αυτά συνεχόμενα. Πήγαμε π.χ. στις Σέρρες για αγώνες, για μια δύο ώρες ο καιρός ήταν καλός οι αγώνες άρχισαν … μετά καρεκλοπόδαρα! Τα μαζέψαμε και φύγαμε σα βρεγμένα γατιά. Ευτυχώς πήραμε στροφές και δε χάσαμε τη μέρα αντί για άλμα επί κοντώ πήγαμε για … σουβλάκια!

ΤΑ ΡΗΓΕΙΑ ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
Δε μας αρέσει να κουμαντάρουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας άλλοι, ούτε και ο καιρός. Είχαμε να κουμαντάρουμε πάνω από 500 μικρά παιδιά και διπλάσιους συνοδούς γονείς και κηδεμόνες που σε αυτές τις ηλικίες τα συνοδεύουν.

  • Θα βρέξει μας έλεγε η ΕΜΥ
  • μπορεί και καταιγίδες μας έλεγαν τα κανάλια
  • με άλλα λόγια ο καιρός κρατούσε στα χέρια του την μπαγκέτα (η βέργα του μαέστρου) και ανάλογα με τα κέφια του καθόριζε και το ρυθμό που ήθελε να χορέψουμε.

Έλα μου όμως που δε μας αρέσει να κουμαντάρουν το αποτέλεσμα του ιδρώτα μας άλλοι!
Έλα μου όμως που προτιμούμε τα δύσκολα και θυσιάζουμε ώρες πολλές  για να προσθέσουμε δίπλα στη τη λέξη δύσκολα το:   «Δύσκολα αλλά στα σίγουρα».

Πήραμε «στροφές», όχι στο ζεϊμπέκικο που υπαγόρευε ο ρυθμός του καιρού  αλλά για να βρούμε τον τρόπο που θα λύσουμε το πρόβλημα και επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο.  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ – Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ
Μπορεί να μην είχαμε την άπλα του Κεντρικού σταδίου, μπορεί να έπρεπε να επανασχεδιάσουμε το πρόγραμμα, μπορεί να έπρεπε να κουβαλήσουμε τα πάντα στο Κλειστό, μπορεί να είχαμε πρόβλημα με το να χωρέσουν όλοι (παιδιά και γονείς ταυτόχρονα) στους αγωνιστικούς χώρους, μπορεί να έπρεπε να τροποποιήσουμε τις αρμοδιότητες των εθελοντών,  μπορεί – μπορεί …, όμως εμείς το τολμήσαμε.

Ανασκουμπωθήκαμε, τρέξαμε, υπερβάλαμε εαυτούς (όλοι μαζί με μπροστάρηδες του εθελοντές) και στην ώρα τους τα πάντα ήταν έτοιμα.

Εξασφαλίσαμε την υγεία των παιδιών σε περίπτωση βροχής και ταυτόχρονα διατηρήσαμε τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της εκδήλωσης. Δεν αφαιρέσαμε  τίποτε το σημαντικό, μέχρι και η παρέλαση έγινε και στις δύο κατηγορίες. Προσαρμόσαμε στο νέο χώρο τα καθήκοντα όλων και ανεβάσαμε στην ταράτσα του κτηρίου Κ-3 τις τριμελείς επιτροπές που βαθμολόγησαν τις παρελάσεις.

Προσαρμόσαμε μέχρι και το από πού θα παρακολουθήσουν οι γονείς τα παιδιά τους που αγωνίζονταν στο Ισόγειο αφού λόγω στενότητας του χώρου δεν επέτρεπε την είσοδο και των γονέων. Τους ανεβάσαμε στον  1ο όροφο και έβλεπαν από το εσωτερικό  «μπαλκόνι».

Όμως το κυριότερο δεν αφήσαμε τον καιρό να μας κάνει ότι θέλει. Αντί να χορεύουμε στο ρυθμό του τον αγνοήσαμε,  του αφαιρέσαμε την όποια δύναμη είχε για την επιτυχία της εκδήλωσης  και … αυτό και αν είναι ΝΙΚΗ.

Χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του ΑΣ ΡΗΓΑΣ η επιθυμία της ελεύθερης επιλογής των αποφάσεων και της ανεξαρτησίας. Σε πολλές περιπτώσεις δε δίνουμε καν το δικαίωμα στους «έξω» να παίξουν το ρυθμό τους όταν νομίζουν ότι μπορούν να μας υποχρεώσουν να χορέψουμε στο ρυθμό τους.

Πληρώνουμε αυτή μας την ανεξαρτησία με κόπο και ιδρώτα αλλά το προτιμούμε και είναι το χαρακτηριστικό και η δύναμη που ενώνει τους ανθρώπους  του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. (Μέχρι και ειδικό πρόγραμμα έκαναν στον υπολογιστή για να έχουν τα αποτελέσματα σε χρόνο ρεκόρ! Ε! αυτό δεν ξανάγινε σε αγώνες  και μάλιστα με 6χρονα και 10χρονα παιδιά.

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  –  ΑΝΩΝΥΜΑ ΒΕΒΑΙΑ
Τώρα αν κάποια νομίζει ότι ένας ολόκληρος σύλλογος,  που ξοδεύει εκατοντάδες ώρες με τους γονείς των αθλητών του και τους δεκάδες εθελοντές του να «σκίζονται»  για να δώσουν στα παιδιά όλων των συλλόγων  ό,τι καλύτερο μπορούν, έχουν άλλα κίνητρα (π.χ. να πάρουν τα μετάλλια για τα παιδιά τους!),  τότε … τους παραδίδω στην κρίση σας.

Παντού υπάρχουν και «ΑΥΤΟΙ» …  τι να πεις!
Μερικά παιδιά δυστυχώς, δε θα μάθουν ποτέ από το σπίτι τους, ότι ο αθλητισμός πάνω από όλα είναι «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».  Μακάρι όταν μεγαλώσουν λίγο και καταλαβαίνουν να βρεθούν με «Δασκάλους» όπως αυτούς που Τιμήσαμε.  Ευτυχώς υπάρχει ελπίδα και για αυτά στο σχολείο ή στο σύλλογο.
Όσοι το αμφισβητούν την έννοια του αθλητισμού τόσο «ρηχά και απαράδεκτα», απλά δηλητηριάζουν τα παιδιά τους.
Πάντως εμείς προσπαθήσαμε… για ΟΛΑ τα παιδιά.

Χαρείτε τις φωτογραφίες που ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και ψυχή των αγώνων «Ανδρέας» τράβηξε με τη μηχανή του και τις πέρασε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Μερικές Φωτογραφίες από τα ΡΗΓΕΙΑ 2017. Η πληθώρα παιδιών και των γονέων επαναλήφθηκε δύο φορές (μία με την κατηγορία ΜΙΝΙ και μία με τη Σούπερ ΜΙΝΙ).

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ     ΕΔΩ

Αργότερα θα περάσουμε και τις φωτογραφίες που τράβηξε ο υπογράφων.

print

Written by