ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ ΠΟΥ ΞΗΛΩΝΕΤΕ. ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ –ΕΓΚΑΙΡΑ- ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2004

Ήταν το 2003 (αν θυμάμαι καλά) που λόγω των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 το Καυτανζόγλειο και το Παλαί ντε σπορ άλλαξαν ρούχα και έβαλαν τα καλά τους (έγιναν έργα βελτίωσης).

Τότε ο υπογράφων ενδιαφέρθηκε και αξιοποίησε την ευκαιρία που έδωσαν οι διοικήσεις του Καυτανζογλείου και του Παλαί ντε σπορ  σε ΦΟΡΕΙΣ (σχολεία, δήμους, κοινότητες), να ζητήσουν εγγράφως και να πάρουν με δικά τους μεταφορικά, ότι παλιό υπήρχε που θα πήγαινε στη χωματερή.

Με αυτή την ευκαιρία δύο σχολεία, φόρτωσαν από ένα φορτηγό όργανα τα οποία ίσως τα έχουν ακόμη! Αρκετά από τα όργανα που υπάρχουν στην αίθουσα του επί κοντώ στο Καυτανζόγλειο μεταφέρθηκαν από το Παλαί. Όταν λέμε όργανα, εννοούμε (κομμάτια από το ταρτάν που ξηλώθηκε και ήταν σε καλή κατάσταση, βάρη, μπάρες, μετρητές επί κοντώ και ύψους,  πολύζυγα, και πολλά άλλα, τα οποία θα τα πετούσαν. Αυτό έλειπε τότε το 2003-2004 να κρατούσαμε τα παλιά. Να γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Για να μην το κουράζω, περνάω … κατευθείαν  στο σήμερα:

ΤΟ ΤΑΡΤΑΝ ΣΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ – ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ

Χθες 8.5.17  έκλεισε το βοηθητικό στάδιο του Καυτανζογλείου για να αρχίσουν τα έργα αντικατάστασης του χαλασμένου ελαστικού τάπητα και του χόρτου, του βοηθητικού σταδίου.

Βέβαια το ταρτάν του βοηθητικού είναι χάλια, όμως σίγουρα υπάρχουν και κομμάτια, κυρίως στην ευθεία που είναι δίπλα στο παρκινγκ, που μπορούν αν ξηλωθούν με προσοχή να χρησιμοποιηθούν.

Η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ

Αναγκαστικά η διοίκηση άφησε ανοιχτό το Κεντρικό για τις προπονήσεις. Μέχρι τώρα στο κεντρικό πήγαιναν μόνο τα μικρά που κυρίως  έτρεχαν και έπαιζαν στο χόρτο.

Ο ελαστικός τάπητας έγινε τόσο σκληρός από τον ήλιο και την πολυκαιρία που και καρφιά (spikes) να φοράς κινδυνεύεις να κάνεις τσουλήθρα δεκάδων μέτρων. Δεν είναι τυχαίο που ούτε προπόνηση αλλά ούτε και αγώνες γίνονται εδώ και δύο χρόνια στο κεντρικό του Καυτανζόγλειο.

ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΡΟΜΕΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ!

Μερικά γκρουπ αλμάτων (Μήκους, Τριπλούν) χρησιμοποιούσαν τους διαδρόμους των αλμάτων είτε όπως είναι, είτε αγοράζοντας κάποιο διάδρομο που τον τοποθετούσαν πάνω από το σκληρό ταρτάν. Έτσι και τώρα ζήτησαν την αγορά διαδρόμων για να μπορούν να κάνουν προπονήσεις, οι οποίοι όμως κοστίζουν.

Το επί κοντώ έχει το ίδιο πρόβλημα. Όχι μόνο είναι σκληρός ο διάδρομος αλλά και στο σημείο που πατούν οι περισσότεροι αθλητές το ταρτάν  έχει χαλάσει και οι αθλητές πατούν στο τσιμέντο! (Για άγνωστο σε εμάς λόγο, η διοίκηση του σταδίου δεν επέτρεψε να κάνουμε ένα μπάλωμα 50Χ50 εκ. στη λακκούβα). Το επί κοντώ για να προπονηθούν οι αθλητές κάνουν συνεχώς μεταφορά ενός διαδρόμου που υπάρχει στο κλειστό και πότε τον τοποθετούμε έξω  (όταν μας βγάζουν στρώμα έξω) και πότε τον ξαναπάμε μέσα, όταν χαλάει ο καιρός.

Το ίδιο πρόβλημα με λακκούβα στο πάτημα υπάρχει και στους Αμπελόκηπους που και εκεί μπορεί να βρεθεί λύση με την παρακάτω πρόταση.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ –  ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΥΤΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ

«ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ ΠΟΥ ΞΗΛΩΝΕΤΕ».

Τώρα που είναι ακόμη νωρίς, προτείναμε στην κ. Διευθύντρια του Καυτανζογλείου κ. Χριστίνα Κυριακίδου να μεριμνήσουν ώστε,  το ξήλωμα των καλών κομματιών να γίνει με προσοχή και να κοπούν σε σε διαδρόμους  των 10, 20, 30 μέτρων.

Τα σχετικά καλά κομμάτια να καλύψουν διαδρόμους φοράς όπου χρειάζονται π.χ. στα άλματα στο κεντρικό, στους Αμπελόκηπους στο κλειστό και όπου αλλού, οι παλιοί έστω αυτοί διάδρομοι θα είναι καλύτεροι από το τίποτε.

Αφού όλοι μαζί τα πληρώνουμε και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ πλέον χρήμα για μεγάλα λόγια και έργα, γιατί να μην «μπαλώσουμε» το τρύπιο παντελόνι μας στο γόνατο όταν μπορούμε;

Βέβαια η νεολαία μας το έκανε μόδα και ακριβοπληρώνει τα σκισμένα παντελόνια στα γόνατα! Όμως εμείς που φορέσαμε και μπαλωμένα παντελόνια, έστω και με προσεκτικά ξηλωμένους διαδρόμους θα κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας και κυρίως ανέξοδα.

Σκεφτείτε το και κρίνετε αν ο παλιός σε καλή κατάσταση διάδρομος θα είναι καλύτερος από το «τσιμέντο».

Περιμένουμε όπως και εσείς να δούμε το αποτέλεσμα.

«Κοντός ψαλμός … αλληλούια»

Θεσσαλονίκη 9.5.2017
Με τιμή
Κατσίκας Φώτιος

print

Written by