ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ (Κ2) ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α.
Με υπέροχες κούρσες, εντυπωσιακά άλματα και δυναμικές ρίψεις, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου στο οποίο συμμετείχε και ένας αθλητής σε κάθε αγώνισμα από την Κύπρο. Δεν θα επεκταθούμε στα όσα εκτενώς ειπώθηκαν για τους περιοριστικούς όρους της φετινής προκήρυξης (Γ4).
Πάει πέρασε, αφήνουμε τους υπευθύνους να αναλογιστούν αν πέτυχαν το στόχο τους, με αυτούς τους … περιοριστικούς όρους!
Αγωνιστικά οι αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και όσοι είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε στην κερκίδα είδαμε «σοβαρές αγωνιστικές προσπάθειες» σε όλα τα αγωνίσματα. Παρακολουθήσαμε από κοντά το άλμα επί κοντώ, αφού συνοδεύαμε την αθλήτρια του συλλόγου μας Δήμητρα Σολομωνίδου.
Οι φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα με επίκεντρο το άλμα επί κοντώ. Ο κ. Σάκης Βέττης συνοδός καθηγητής με την αθλήτρια Σολομωνίδου Δήμητρα μετά τον αγώνα.
Τα αποτελέσματα (όπως είναι στα πινάκια) θα τα βρείτε πατώντας – ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Μπράβο σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν να είναι στον Τελικό του πρωταθλήματος και να εκπροσωπήσουν τους συμμαθητές τους και το σχολείο τους.
Μπράβο στους νικητές όλων των αγωνισμάτων.
Τα αποτελέσματα σε λίστα και με περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ
Μπράβο ιδιαίτερα στους νικητές του άλματος επί κοντώ (ΚΟΥΣΙΝΑΣ, ΝΤΑΜΟΤΣΙΔΗΣ, ΓΑΤΣΙΟΣ) και στις νικήτριες (ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ).
Μπράβο σε όλους όσους προσπάθησαν.
Τέλος Μπράβο στη Δήμητρα Σολομωνίδου, που τα πήγε «περίφημα» αφού με 3.40 (ισοφάριση ατομικής επίδοσης) κατατάχτηκε στην τρίτη θέση. Όχι μόνον κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, σε ένα Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, αλλά κατάφερε να μπει στην τριάδα και να κερδίσει τα προνόμια που προβλέπει ο Νόμος για την εισαγωγή των μαθητών-αθλητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη πρισσότερο μας χαροποίησε η συμπεριφορά της Δήμητρας, που σύμφωνα με τους συνοδούς καθηγητές της ήταν “άψογη”: επί λέξει μας έγραψαν: “kai pali sygxaritiria gia tin epityxia sas alla kai gia tin oli symperifora tis (Δήμητρας) kata tin diarkeia tis apostolis, itan apsogi se ola”.
Μπράβο Δήμητρα, τώρα χαιρόμαστε διπλά …..
“Στη φωτο, οι 3 νικήτριες του επί κοντώ: Στεφανίδη Γ., Παπαχρήστου Β., Σολομωνίδη Δ. στο Βάθρο.
Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
Να σημειωθεί ότι υπήρχε έντονος αέρας με κατεύθυνση αντίθετη με τη φορά των αθλητών. Οι προπονητές των αθλητών, γνωρίζοντας τους κινδύνους του αγωνίσματος, για μια ακόμη φορά έδειξαν ότι δεν συμβιβάζονται και δεν διαπραγματεύονται την ασφάλεια των αθλητών τους. Όχι μόνον κατάφεραν να πείσουν τους υπευθύνους για την επικινδυνότητα της τέλεσης του αγωνίσματος με τόσο έντονο αντίθετο άνεμο, αλλά σε χρόνο ρεκόρ, όλοι μαζί (προπονητές, γονείς των αθλητών και υπάλληλοι) άλλαξαν το στρώμα και το πήγαν … απέναντι.
Η αλήθεια είναι ότι με την αλλαγή αντιμετωπίστηκε το επικίνδυνο της υπόθεσης, αλλά μερικοί αθλητές και αθλήτριες δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στον έντονο αέρα και δεν κατάφεραν να πετύχουν επιδόσεις που να τους ικανοποιούν.
ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΙΚΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ο επικοντιστής και πρωταθλητής της Κύπρου κ. Νίκανδρος Στυλιανού, που προπονείται μαζί μας στη Θεσσαλονίκη και ανήκει στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ, ήταν σαφής και κατηγορηματικός. Όταν φεύγαμε για την Αθήνα, μας «έδωσε εντολή» να προσέξουμε τους επικοντιστές της Κύπρου.
Δικαιολογημένο το ενδιαφέρον του Νίκανδρου, αφού η εκπρόσωπος των κοριτσιών στο επί κοντώ της Κύπρου ήταν η μικρή του αδελφή Σώτια Στυλιανού.
Επιπρόσθετα, επειδή οι προπονητές του άλματος επί κοντώ της Κύπρου δεν συνόδευσαν τους αθλητές τους, χρειαζόντουσαν μια μικρή βοήθεια από όποιον είχε τη διάθεση να τους την προσφέρει.
Τόσο η Σώτια όσο και ο Δημήτρης Χούλος έδειξαν ότι έχουν τα προσόντα για πολύ καλύτερες επιδόσεις (από το 2.90 και το 4.10 που πέτυχαν αντίστοιχα). Τόσο ο αέρας, όσο και μερικά λαθάκια στην τεχνική, τους περιόρισαν από το κάτι καλύτερο. Είμαστε σίγουροι ότι πολύ γρήγορα θα πετύχουν επιδόσεις ανάλογες με τα προσόντα τους, αρκεί να το θελήσουν οι ίδιοι και να προσπαθήσουν σοβαρά ακολουθώντας τις οδηγίες των προπονητών τους.
Η δική μας φιλική συμβουλή, τόσο στο Δημήτρη Χούλο όσο και τη Σώτια είναι να δώσουν έμφαση στο «πέρασμα μέσα». Με προσεγμένη τοποθέτηση και ανάλογη πίεση στο κοντάρι, και ασφαλή άλματα θα πετύχουν (πρωταρχικό σημείο στο επί κοντώ) αλλά και έγκυρα άλματα με το στυλοβάτη στο 50 – 60.
Αργότερα (ίσως αύριο) θα περάσουμε από ένα άλμα των αθλητών (Δήμητρας, Σώτιας και Δημήτρη) για να το μελετήσουν και να γίνουν καλύτεροι.