Η «ΟΜΑΔΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΨΕΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ  ΣΠΑΝΙΔΗ  ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ.
Μεγάλη «γιορτή» ετοιμάζει ο ΣΕΓΑΣ και ο κόσμος των ρίψεων στο Καυτανζόγλειο το Σάββατο 19.5.13, για να τιμήσουν τη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΣΠΑΝΙΔΗ. Στη φωτογραφία Σπανίδης – Μιχελαράκης.

Τους αγώνες θα παρακολουθήσουμε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε με την  οικογένεια του Στίβου.

Πώς μπορεί κάποιος να λείψει από μια εκδήλωση Τιμής της μνήμης ενός ανθρώπου όπως ο Κώστας  Σπανίδης!  Μερικοί άνθρωποι εμπνέουν και οδηγούν  τους γύρω τους σε έργα απίστευτα μεγάλα σε σύγκριση με τον μέσο όρο των πράξεών τους. Είναι αυτοί που ακόμη και όταν φύγουν από τη ζωή αφήνουν την αύρα τους και το ανήσυχο και δημιουργικό τους πνεύμα,  στο χώρο που μεγαλούργησαν, για να οδηγεί τους άλλους.

«Οι άλλοι» δεν έχουμε παρά να αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από τη δύναμη  των «Μεγάλων».

Η «ΟΜΑΔΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ»  ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ: 

Με πρώτο αθλητή στην καταπληκτική σκυτάλη της Θεσσαλονίκης» (4ΧΑΓΩΝΕΣ),  τον κυρίαρχο της δημοσιογραφίας ΜΠΑΛΤΙΔΗ και τους τρείς «Μεγάλους» του στίβου της Θεσσαλονίκης -ΣΠΑΝΙΔΗ, ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ και ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ- να ακολουθούν,  θα κάνει πολλά χρόνια κάποια άλλη πόλη να πάρει κεφάλι σε ζωντάνια και αγωνιστική εγρήγορση.

Η εκκίνηση δόθηκε, ο Σταύρος Μπαλτίδης μετά από μια καταπληκτική κούρσα (αγώνες σκυταλοδρομιών) ετοιμάζεται να δώσει τη σκυτάλη στον Κώστα Σπανίδη (αγώνες Ρίψεων).  Θα ακολουθήσουν οι Χειμωνίδης και Ζαχαριάδης  των οποίων η «ικανότητα στις αλλαγές» αλλά και η προετοιμασία τους δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Είναι μια σκυτάλη διαφορετική από όλες τις άλλες, μια σκυτάλη ξεχωριστή ικανή από μόνη της να πετάξει στα αγωνιστικά ύψη τη Θεσσαλονίκη και όλη τη γύρω περιοχή.

Τέτοια «σκυτάλη»  έχει πολλά χρόνια να δει η Θεσσαλονίκη. Τέσσερις αγώνες στη μνήμη τεσσάρων «Μεγάλων» και όλοι  σχεδόν μέσα σε ένα μήνα, δύσκολα να το ξαναβρούμε.

Καλούμε όλο τον κόσμο του στίβου να παρακολουθήσει τους αγώνες και με την παρουσία μας στους επερχόμενους αγώνες: ΣΠΑΝΙΔΕΙΑ, ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΕΙΑ,  να δείξουμε ότι ξέρουμε να αρπάζουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρουν οι «ξεχωριστοί» του χώρου μας και να δημιουργούμε.  Όμως πέρα και πάνω από όλα, ξέρουμε και να Τιμούμε όσους κρίνουμε ότι προσέφεραν στη ζωή τους απλόχερα αυτό το «κάτι παραπάνω» που κάνει τη διαφορά…

ΣΠΑΝΙΔΕΙΑ  –  Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

print

Written by